PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Zprávy

ABSL rozdávala diamanty nejúspěšnějším firmám z oboru podnikových služeb

24.10.2017
Na 5. výroční konferenci asociace ABSL byla předána ocenění firmám, které v uplynulém roce přispěly ke kultivaci oboru podnikových služeb v České republice a díky inovativním projektům zvýšily standard poskytovaných služeb, firemních procesů či pracovního prostředí. Ocenění s názvem ABSL Diamonds udělila odborná porota projektům v sedmi kategoriích.
Ilustrační snímek | Foto: absl.cz
Ze tří desítek nominací vybrala pětičlenná porota odborníků 7 nejzajímavějších projektů:

V kategorii Education (Nejlepší projekt v oblasti vzdělávání) byla oceněna společnost OKIN BPS za svůj komplexní vzdělávací program, který zahrnuje širokou nabídku kurzů určených jak pro zaměstnance, tak i pro zájemce z řad veřejnosti. Zaměstnancům jsou určeny různé druhy akademií - např. síťařská, jazyková či CLOUD akademie a dále i kurzy měkkých a tvrdých dovedností. Veřejnosti, zejména pak studentům a dalším zájemcům o rozvoj znalostí v oblasti IT, jsou určeny síťařské workshopy. Firma OKIN BPS touto formou nezvyšuje jen kompetence svých lidí, ale získává i přístup ke kvalifikovaným potenciálním zaměstnancům. Zhruba 40 % absolventů workshopů najde uplatnění v technických týmech OKIN BPS.

V kategorii Business Innovation (Nejlepší inovace) získala cenu společnost BlueLink International, která během 6 měsíců vyvinula a úspěšně uvedla do provozu chatbot Laura, obsluhující zákazníky, kteří kontaktují leteckou společnost Transavia prostřednictvím textových zpráv. Laura analyzuje příchozí zprávy s dotazy zákazníků, kteří se ptají na nejrůznější témata - od rezervace letenek, přes případná zpoždění, cestovní dokumenty či zavazadla, až po stížnosti. Pokud si je s dostatečnou mírou jistá, že pochopila zákazníkův požadavek, vyhledá potřebné informace ve znalostní bázi a v externích systémech a poskládá je do odpovědi. Pokud si jistá není, přenechá konverzaci na expertech. Projekt přinesl výrazné zrychlení vyřizování zákaznických dotazů - z 300 na 90 sekund.

V kategorii Customer Initiative (Nejlepší zákaznický projekt) si cenu zasloužil projekt společnosti Anheuser-Busch InBev Czech, který si kladl za cíl vylepšit proces vyřizování stížností interních i externích zákazníků ze stovky zemí světa. Centralizace těchto procesů do Prahy a zjednodušení schvalovacího procesu přineslo celou řadu výhod. O 33 % se zvýšila spokojenost zákazníků, o 20 % se snížil počet stížností, o 20 % se zvýšil objem distribuovaného piva.

V kategorii Value Creation (Nejlepší přidaná hodnota) byla oceněna společnost Siemens za svůj inovační projekt, který se zaměřuje na zlepšování dovedností vybraných talentovaných zaměstnanců. Ti následně přispívají ke zlepšování služeb a výsledky se odráží nejen na rostoucí spokojenosti zákazníků, ale i samotných zaměstnanců. Nápad, který se zrodil v pražském týmu společnosti Siemens, se nyní realizuje i v zahraničních pobočkách.

V kategorii Business Excellence (nejlepší projekt v oblasti kvality) zvítězila společnost Comdata Czech, která pro svého zákazníka, významného telco operátora, zrealizovala kompletní redesign a automatizaci back-office procesů, čímž snížila roční provozní náklady o 29 %. Zaměstnanci tohoto zákazníka se nyní mohou plně věnovat svým klientům a nemusí se zatěžovat rutinními back-office činnostmi.

V kategorii Employer Branding (budování značky zaměstnavatele) uspěla společnost CDK Global (Česká republika), která se pro své náborové kampaně nechala inspirovat ikonickou Lennonovou zdí. Z průzkumu trhu vzešla totiž informace, že ve valné většině případů mění lidé práci proto, že se u současného zaměstnavatele nudí. CDK Global kampaní ukázala, že slovo nuda nezná - zorganizovala 6 koncertů, na nichž hrála hudba Beatles a za hudební skupinou se promítala výzva slibující barevnou a dynamickou kariéru. Na stánku si pak zájemci mohli popovídat se současnými zaměstnanci a potvrdit si, že práce v této firmě lidi baví.

V kategorii Innovative Workplace (inovativní pracovní prostředí) získala ocenění společnost SAP Services, která v loňském roce přestěhovala své kanceláře do nových moderních prostor, jejichž podobu měli šanci ovlivnit i samotní zaměstnanci. Cílem celého projektu bylo jednak sestěhovat tři právní entity společnosti SAP do jednoho sídla (SAP Services, Concur a SAP Ariba), jednak nabídnout zaměstnancům prvotřídní pracovní prostředí. Při vytváření kanceláří, které se rozkládají na ploše 24 000 m2, byl důraz kladen na chytrý a efektivní způsob práce, zdravý životní styl, ekologii i volnočasové aktivity zaměstnanců.

"Děkujeme všem firmám, které své projekty nominovaly. Nebylo vůbec jednoduché výherce zvolit, protože skutečně každý z nich představuje velký přínos, a to nejen pro samotnou firmu, ale i její zaměstnance, zákazníky či partnery," uvedl Jonathan Appleton, ředitel asociace ABSL, a dodal: "Výhercům samozřejmě gratulujeme a těšíme se, že k letošním diamantům v příštích letech přibydou další a společně rozzáří český trh podnikových služeb."
Autor: PRCOM
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

ČHMÚ vydalo ve Středočeském kraji výstrahu před nebezpečím vzniku požárů

Český hydrometeorologický ústav vydal dne 29. 4. 2024 výstrahu č. 000151 před nebezpečím vzniku požárů na území Středočeského kraje, platnou od 30. 4. 2024 0:00 hodin do 1. 5. 2024 24:00 hodin. ...

Výluka tramvají v úseku Masarykovo nádraží - Senovážné náměstí, z důvodu rekonstrukce tratě v centru Prahy

Od pondělí 29. dubna 2024 do konce školního roku, tj. do soboty 29. června 2024 bude Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) rekonstruovat tramvajovou trať ...

Nad Prahou proletí vrtulníky. Flora láká vojenské nadšence

Opět po roce se mohou příznivci a nadšenci armády těšit na prezentační a náborovou akci v pražském obchodním centru Atrium Flora pod názvem Army den. ...

Středočeský kraj se ostře ohrazuje proti návrhu MČ Prahy 6 týkající se regulace dopravy při příjezdech z kraje

Rada Středočeského kraje na svém včerejším jednání přijala usnesení, ve kterém se ostře ohrazuje proti návrhu městské části Prahy 6 v souvislosti s pl ...

Praha zprovoznila další část cyklostezky A1 mezi Stromovkou a ulicí Varhulíkové

Hlavní město prostřednictvím Technické správy komunikací hl. m. Prahy (TSK) otevřelo novou část páteřní cyklotrasy A1 od mostu Barikádníků po ulici Va ...





Pondělí 29.4.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes