PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Zprávy

V Praze budou na přelomu roku znovu platit mimořádná dopravní a bezpečnostní opatření

30.12.2021
Hlavní město v souvislosti s očekávanými oslavami příchodu roku 2022 znovu připravuje dopravní i bezpečnostní opatření, která se dotknou především centra Prahy. Na Silvestra a na Nový rok bude kvůli bezpečnosti v pohotovosti zvýšený počet policistů, strážníků, zdravotnických záchranářů i hasičů. Pro běžnou dopravu bude omezen vjezd v okolí Václavského a Staroměstského náměstí i v blízkosti Karlova mostu. Naopak metro bude v provozu až téměř do 2:00 hodin. V neposlední řadě také letos platí zákaz používání pyrotechniky na řadě míst metropole.
Ilustrační snímek | Foto: pixabay.com
Mimořádná dopravní opatření budou v letošním roce podobná těm, která platila před pandemií koronaviru a dotknou se výhradně centra hlavního města.

Na Václavském náměstí bude platit zákaz parkování od pátku 31. prosince 2021 od 12:00 hodin až do 10:00 hodin následujícího dne. Opatření se dotknou i přilehlých ulic, konkrétně bude zakázán vjezd všech vozidel v obou směrech do ulic Jindřišská, Vodičkova, Štěpánská, Ve Smečkách a v části ulice Wilsonova, a to od 31. prosince 2021 od 16:00 hodin do 10:00 hodin 1. ledna 2022. Hlavní město v tomto směru apeluje na řidiče, aby v nočních a ranních hodinách nevjížděli do okolí Václavského náměstí a úklid ulic se mohl uskutečnit v co nejkratším čase.

Další opatření se budou týkat okolí Karlova mostu, konkrétně na Malé Straně v ulicích Josefská a Mostecká bude zakázán vjezd v době od 31. prosince 2021 od 21:00 hodin do 2:00 hodin následujícího dne. Na druhém břehu v ulici Křižovnická a v části Smetanova nábřeží bude omezen provoz na přelomu roku od 23:30 hodin do 1:30 hodin.

V okolí Staroměstského náměstí bude platit zákaz vjezdu všech vozidel v obou směrech do ulic Jáchymova a Pařížská (31. prosince 2021 od 20:00 hodin do 3:00 hodin 1. ledna 2022).

Na Václavském i Staroměstském náměstí budou v rámci novoročních oslav veřejnosti k dispozici sanitní vozy Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy navíc oproti běžnému provozu, na prvním ze zmíněných náměstí bude i speciální zdravotnický stan.

Zvýšený počet policistů a strážníků bude dohlížet na dodržování dopravních opatření a na bezpečnost po celou dobu oslav příchodu nového roku 2022. Na Vltavě budou zajišťovat bezpečnost čluny bezpečnostních složek a na obou březích Vltavy budou připravena místa pro poskytnutí první pomoci.

Dopravní podnik hl. m. Prahy prodlouží provoz metra na přelomu roku přibližně až do 2:00 hodin ráno. Provoz tramvajových denních linek bude ukončen zhruba ve 22:00 hodin, poté bude zahájen provoz nočních linek, jejichž interval bude přibližně do 3:30 hodin 15 minut, poté, až do 7:00 hodin, bude rozestup mezi spoji 20 minut. Provoz autobusových denních linek bude ukončen také kolem 22:00 hodin a poté bude následovat noční provoz. Veškeré detaily k provozu MHD jsou k dispozici na webových stránkách Dopravního podniku dpp.cz.

Už od loňského prosince také platí vyhláška, která se zakazuje používání pyrotechnických výrobků i pro dny jako jsou Silvestr a Nový rok. Zákaz se vztahuje na většinu míst v centru Prahy a například na náplavky, parky nebo okolí nemocnic a sociálních zařízení. Hlavní město proto apeluje na obyvatele, aby se vyvarovali používání rachejtlí a dalších podobných výrobků a prohlédli si interaktivní mapu, která ukazuje, kde není možné pyrotechniku odpalovat.

Zdroj: Hlavní město Praha
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Letecká společnost Korean Air oslavila 15 let od zahájení pravidelné linky mezi Prahou a Soulem

Jedna z nejstarších a nejdůležitějších dálkových linek na Letišti Václava Havla Praha včera oslavila dvacetileté jubileum. Mezi lety 2004 a 2024 využilo spojení mezi Prahou a Soulem přes 1,5 milionů cestujících. Korean Air na linku nově nasazuje ...

Úřad vlády se tradičně zapojí do festivalu Open House

Do jubilejního 10. ročníku festivalu pražské architektury Open House se Úřad vlády ČR zapojí otevřením Hrzánského paláce v sobotu 18. května a v neděl ...

AOPK: Letos probíhá už podesáté pálavské borytobraní

Dlouhodobé úsilí ochranářů a stovek dobrovolníků již přináší výsledek v podobě výrazného potlačení invaze borytu barvířského na Děvíně. ...

Česká pošta prodej budovy v Jindřišské ulici zrušila, zájemce nenašla

Praha - V úterý 14. května byl termín pro registraci zájemců o koupi areálu na rohu pražských ulic Jindřišská a Politických vězňů. Případní kupci měli ...

Správa železnic vybere projektanta tříkolejného mostu na Výtoni

Budování moderní železnice na území metropole pokračuje, Správa železnic hledá projektanta stavby nového tříkolejného mostu na Výtoni. Jedná se o dalš ...





Pátek 17.5.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes