PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Zprávy

Sparta pořádá 13. ročník projektu sparťanská krev

04.11.2019
Jsou to novodobí hrdinové. Darují kousek sebe samotných kvůli pomoci druhým. Dárci krve. Klub HC Sparta Praha se i letos v rámci již třináctého ročníku akce Sparťanská krev pokusí najít a odměnit co nejvíce těchto hrdinů. Stejně jako v minulých letech se k hokejovému týmu přidají i další sportovní kluby, které spojuje jedno jméno. Sparta. A nejen to! Účast přislíbili také zástupci z organizace Oktagon MMA.
Foto: hcsparta.cz
Každý fanoušek, který v listopadu daruje krev při společném darování nebo ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze, dostane jako odměnu voucher na dvě vstupenky na zápas proti Zlínu.

"Krev často vnímáme jako něco samozřejmého a běžného. Každému se ale může stát, že bude kvůli nehodě či nemoci závislý na transfuzi. Pak nezbývá než doufat, že se najde hrdina, který krev daroval," říká generální ředitelka klubu Barbora Snopková Haberová. "Dlouhodobě se snažíme podporovat dárcovství krve a motivovat nejen své fanoušky k tomu, aby pomáhali k záchraně lidských životů," dodává.

Sparta letos zorganizuje několik společných darování, celý listopad navíc bude ve Všeobecné fakultní nemocnici na Karlově náměstí v Praze probíhat darování krve pro veřejnost. V úterý 5., 12. a 26. listopadu dorazí do Všeobecné fakultní nemocnice nejen zástupci hokejového klubu, ale také dalších sparťanských celků. K dispozici bude také občerstvení a speciální doprovodný program.

"Česká republika se potýká s nedostatkem dárců krve, a proto se transfuzní oddělení snaží oslovovat mladé lidi," říká vrchní sestra z transfuzního oddělení Všeobecné fakultní nemocnice Mgr. Ilona Drdová. "Spolupráce se Spartou funguje bezvadně už třináctý rok a jsem moc ráda, že se k této akci připojují i další sportovci a fanoušci, kteří reprezentují značku Sparta," uvádí Drdová.

Za "půllitr" krve darovaný v listopadu ve VFN mohou dárci obdržet voucher na dvě vstupenky na zápas proti Zlínu, který Sparta odehraje v O2 areně 1. prosince 2019. Ten dostanou dárci i na společném darování, které proběhne 11. listopadu (kapacita zaplněna) a 19. listopadu v pražské Tipsport areně v ranních a dopoledních hodinách.

Na místě bude také stanoviště, kde mohou účastníci zaregistrovat také své psy do registru dobrovolných psích dárců krve. Tento registr můžete zároveň podpořit i nákupem originálního sparťanského motýlku pro čtyřnohé miláčky. Součástí celého projektu je opět také prodej speciálních suvenýrů v našem fanshopu - výtěžek půjde na novou odběrovou váhu ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze.

Partnerem 13. ročníku Sparťanské krve je stejně jako v minulém roce rakouská pojišťovna Merkur Versicherung, hlavní partner Sparty, jejíž zástupci se budou darování krve rovněž účastnit.

"Jako soukromá zdravotní pojišťovna vnímáme, jak velký počet úrazů a zdravotních problémů je všude kolem nás. Nikdy nevíte, jaký zdravotní problém postihne vás nebo vaše blízké. A proto já i moji kolegové v rámci této akce budeme rádi darovat i svou krev," uvádí František Wagner, jednatel pojišťovny Merkur v České republice.
Autor: Marek Táborský
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Letecká společnost Korean Air oslavila 15 let od zahájení pravidelné linky mezi Prahou a Soulem

Jedna z nejstarších a nejdůležitějších dálkových linek na Letišti Václava Havla Praha včera oslavila dvacetileté jubileum. Mezi lety 2004 a 2024 využilo spojení mezi Prahou a Soulem přes 1,5 milionů cestujících. Korean Air na linku nově nasazuje ...

Úřad vlády se tradičně zapojí do festivalu Open House

Do jubilejního 10. ročníku festivalu pražské architektury Open House se Úřad vlády ČR zapojí otevřením Hrzánského paláce v sobotu 18. května a v neděl ...

AOPK: Letos probíhá už podesáté pálavské borytobraní

Dlouhodobé úsilí ochranářů a stovek dobrovolníků již přináší výsledek v podobě výrazného potlačení invaze borytu barvířského na Děvíně. ...

Česká pošta prodej budovy v Jindřišské ulici zrušila, zájemce nenašla

Praha - V úterý 14. května byl termín pro registraci zájemců o koupi areálu na rohu pražských ulic Jindřišská a Politických vězňů. Případní kupci měli ...

Správa železnic vybere projektanta tříkolejného mostu na Výtoni

Budování moderní železnice na území metropole pokračuje, Správa železnic hledá projektanta stavby nového tříkolejného mostu na Výtoni. Jedná se o dalš ...





Neděle 19.5.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes