PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Magazín

7 znaků, podle nichž poznáte kvalitní sportovní kemp pro děti

02.04.2019
Právě nyní je nejvyšší čas objednat děti na příměstské sportovní kempy, protože ty nejlepší a u dětí nejoblíbenější bývají rychle obsazené. Jak ale poznat ten kvalitní, a mít tak jistotu, že jsme své děti svěřili do rukou skutečných profesionálů?
"Podle našich zkušeností využívají rodiče možnost přihlásit děti do příměstských sportovně zaměřených kempů rok od roku více, ale mnozí bohužel přicházejí až v době, kdy už je beznadějně plno. Proto určitě doporučuji s objednáváním letních kurzů neotálet a zajistit si je už nyní. Cílem kurzů je děti smysluplně zabavit v době, kdy se jim rodiče nemohou věnovat, dopřát jim rozmanité pohybové aktivity, a třeba je i naučit základy sportovních disciplín, které jinak nemají možnost si v běžném školním roce vyzkoušet. U nás je pravidelně největší zájem o letní kempy pro děti ve věkové kategorii 4-10 let, které jsou zaměřené na in-line bruslení, kromě toho letos opět chystáme úspěšný kemp míčových her a také populární atletický kemp," říká Kristýna Přibylová z tělocvičen Monkeys Gym, která má s pořádáním sportovních kempů mnohaleté zkušenosti, a sama je také maminkou tří dětí.

A jak tedy poznat, že je kemp skutečně kvalitní, dobře organizovaný a vedou ho profesionálové? Kristýna Přibylová radí zaměřit se na těchto 7 znaků:

1. Dostatečná zkušenost
"Na prvním místě je ověřit si, jaké má organizátor sportovního kempu zkušenosti s pořádáním podobných aktivit. Pokud je nerealizuje pravidelně několikátou sezonu nebo se sportování s dětmi nevěnuje během roku, nejspíš nebude mít dostatek zkušeností," radí Kristýna Přibylová.

2. Kvalitní vybavení v perfektním stavu
Pro dobrou výuku je nutné kvalitní sportovní vybavení v perfektním technickém stavu. Pokud organizátor nic takového nemá, je otázkou, jaká pak bude náplň a samotná úroveň kurzů.

3. Zázemí pro případ nepříznivého počasí
Důležité je ověřit si, zda má organizátor kempu k dispozici potřebné zázemí. "Při nepříznivém počasí musí mít zřizovatel sportovního kempu k dispozici vhodné vnitřní prostory - nejlépe tělocvičnu. Nikdo z rodičů přece netouží po tom, aby jeho dítě při dešti nebo ve vedru trávilo vymezený čas někde v místní restauraci...," připomíná Kristýna Přibylová z dětských tělocvičen Monkeys Gym.

4. Odborné vedení
Než dítě svěříte neznámým lektorům, neváhejte si prověřit jejich odbornost. Zeptejte se jich na metodiku, abyste měli jistotu, že se vaše dítko bude nejen bavit, ale také se něčemu naučí. A vždy se ptejte na znalost první pomoci.

5. Kvalitní stravování
"Při sportování dětem vyhládne, proto je dobré předem si ověřit, jaké stravování pro ně organizátor kempu zajistil. Pokud by to měl být oběd v podobě párku v rohlíku, bude lepší poohlédnout se jinde. Ohlídejte si také, zda je pro děti zajištěn pravidelný pitný režim. Ten je v současných parných létech opravdu nezbytný!" dodává Kristýna Přibylová.

6. Vstřícné storno podmínky
Solidní organizátory poznáte i podle toho, že mají storno podmínky pro případ, kdy dítě onemocní, nastavené tak, abyste měli možnost si za uhrazené peníze alespoň vybrat náhradní termín nebo aktivitu.

7. Možnost půldenní výuky
Pro rodiče malých dětí jsou velkou výhodou kempy, které netrvají celý den, ale jsou jen půldenní. Právě takové pořádá například Monkeys Gym.
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Fotogalerie:

Další články z rubriky Magazín

Je lepší koupit food processor, nebo kuchyňského robota?

Moderní kuchyně by měla být adekvátně vybavena. Šikovný kuchař by si sice měl vystačit pouze s několika málo základními nástroji typu nůž nebo struhadlo, nicméně je mnohem moudřejší investovat pár tisícovek do daleko sofistikovanějších pomocníků. S ...

Kvalitní parkování u pražského letiště je běžně dostupné. Měli byste si ho však zajistit s předstihem!

Potřebujete najít kvalitní parkování u pražského letiště? Pak byste to neměli nechávat na poslední chvíli. Skutečně ...

Vilapark Klamovka: Možná i vaše vysněné bydlení

Komplikovaná bytová otázka v Praze aktuálně nemá schůdné řešení, přesto je však možné najít nový domov, kde se snoubí dynamika velkoměsta s poklidnou ...

Epoxidové versus polyuretanové podlahy: Které jsou pro vás vhodnějším řešením?

Při stavbě domu se vyskytne řada otázek, nad jejichž odpovědí se budete muset důkladně zamyslet a zvážit veškerá pro a proti. Jednou z těchto otázek j ...

Očistu automobilu svěřte nanotechnologiím!

Čím vyčistit motorku či automobil? Zapomeňte na běžné přípravky. Místo nich vsaďte na nanotechnologii! Hitem současné doby jsou především tekuté stěra ...





Sobota 18.5.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes