PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Magazín

Investice do klidné budoucnosti: Proč by měl každý uvažovat o životním pojištění

20.03.2024
Pojistit se dá kde co od auta až po domácího mazlíčka. Pojistit si dokonce můžete i drahé kolo nebo fotoaparát - třeba proti krádeži. Existuje však jeden typ pojištění, který by si měl zřídit bez výjimky každý. Je to životní pojištění.
Ilustrační snímek | Zdroj: Freepik.com
Životní pojištění by si měl zřídit každý, kdo není sám. Ono totiž nechrání přímo vás, ale spíše vaši rodinu a blízké. Pokud byste znenadání vážně onemocněli, nebo se vám přihodil nějaký úraz, životní pojištění vaši rodinu zabezpečí aspoň finančně. Bude na splátky hypotéky a na všechny životní výdaje, když vypadne váš příjem.

Klasické životní pojištění, nebo investiční?


Pokud se vydáte do světa životního pojištění, velmi rychle zjistíte, že existují dva hlavní typy. První typ je klasické rizikové životní pojištění, jde o běžnou pojistku, která zajišťuje vyplacení peněz v případě úrazu nebo smrti.

Existuje ale i investiční životní pojištění, na které vám dokonce zaměstnavatel může přispívat. Toto pojištění má doplňkovou investiční složku, v rámci které si spoříte peníze, navíc ho můžete použít na daňové odečty. Je to jedna z možností na trhu, ale vesměs platí, že jinde dokážete své peníze investovat a zhodnotit lépe.

Co všechno potřebujete pojistit?


Životních pojištění je na trhu celá řada. Porovnávat byste je měli podle toho, kolik vás budou stát a jaké částky dostanete v případě pojistného plnění. Konkrétní sumy se doporučují těžko, protože každý má jiný životní standard. Splácíte hypotéku? Pak budete určitě chtít, aby vám pojistné plnění pokrylo aspoň tu a další nezbytné výdaje. Pamatujte, že je určitě možné sehnat takové životní pojištění, které vaši rodinu v případě potíží dobře zabezpečí. Čím více peněz ale pojišťovna vyplatí, tím vyšší pojistné budete platit. Jde o to najít dobrý balanc.

Každopádně se určitě pojistěte pro případ:

Smrti (následkem úrazu i těžké nemoci) - v této situaci bude rodina potřebovat finančně zajistit aspoň na několik budoucích měsíců.

Invalidity - když nemůžete pracovat, přijdete o část příjmů, závazky ale nepočkají. Invalidní důchod určitě nenahradí váš stávající příjem.

Dočasného výpadku příjmu - v pracovní neschopnosti pobíráte nemocenskou, která je ale nízká a dost možná nemusí stačit třeba na splátky hypotéky. Některé firmy v rámci bonusů v nemoci zaměstnancům proplácejí mzdu v 100% výši, pokud tento bonus nemáte, určitě se na tuto situaci pojistěte.

Životní pojištění je investice do budoucnosti


A teď nemluvíme o té variantě s možností spoření. Životní cesty jsou různé a nikdo z nás netuší, co nás vlastně čeká. Říká se, že kdo je připraven, není překvapen. Buďte připraveni i na ty méně šťastné scénáře. Podívejte se, jaké pojištění nabízí Simplea životní pojišťovna a sjednejte si ho online ještě dnes.

Autor: WP
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Epoxidové versus polyuretanové podlahy: Které jsou pro vás vhodnějším řešením?

Při stavbě domu se vyskytne řada otázek, nad jejichž odpovědí se budete muset důkladně zamyslet a zvážit veškerá pro a proti. Jednou z těchto otázek je ta, týkající se podlah. Jaké typy zvolíte a proč? Pojďme se společně podívat na vlastnosti ...

Očistu automobilu svěřte nanotechnologiím!

Čím vyčistit motorku či automobil? Zapomeňte na běžné přípravky. Místo nich vsaďte na nanotechnologii! Hitem současné doby jsou především tekuté stěra ...

Lámete si hlavu s tím, kde najít opravdu poctivé bydlení v Praze?

Nejspíše vám nemusím představovat současnou bytovou situaci v hlavním městě. Do Prahy se zkrátka stěhuje stále více lidí, kteří shánějí pohodlné bydle ...

5 největších mýtů o certifikátech ISO pro firmy

Zlepšení podnikání a vlastní společnosti má mnoho podob. Jednou z možností je získání jednoho z certifikátů, které ověří zákazníkům vaši kvalitu, zele ...

Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata?

Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! ...





Sobota 27.4.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes