PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Magazín

Jak probíhá operace dioptrických vad laserem?

11.12.2023
Pokud si nedokážete představit každodenní fungování bez dioptrických brýlí, potom je na čase podívat se na možnosti operace. Chcete se konečně vzbudit a okamžitě vidět všechny detaily v místnosti? Zapomeňte jednou provždy na neustálé čištění dioptrických brýlí a zamlžování skel při změnách teploty, užívejte si svobodu i při sportování a cestování. Právě to vám umožní laserová operace očí.
Ilustrační snímek | Zdroj: Freepik.com
Laserová operace dioptrií, která je naprosto bezbolestná, dokáže vyřešit dalekozrakost, krátkozrakost, ba dokonce i astigmatismus.

Důkladné předoperační vyšetření


Operace očí laserem přináší dlouhodobé výsledky, navíc pozitivně ovlivní kvalitu života a taktéž zvýší sebevědomí.

Pokud tedy nad tímto zákrokem přemýšlíte, prvně podstoupíte vstupní vyšetření, protože lékař zjistí aktuální stav vašeho zraku, a podle toho navrhne optimální postup. Počítejte však s tím, že vyšetření je vskutku velice podrobné, a tak na něm strávíte zhruba dvě až tři hodiny. Po celou dobu se vám věnují nejen profesionální sestry, ale i optometristé a lékaři s dlouholetými zkušenostmi.

V rámci vstupního vyšetření se zjišťuje zraková ostrost, tloušťka i tvar rohovky, šířka zornice i schopnost binokulárního vidění. Velice důležitá je pro stanovení vhodného postupu historie zrakových vad či prodělaná onemocnění.

Vyšetření je naprosto bezbolestné, přičemž po celou dobu se používají moderní diagnostické přístroje. Samozřejmostí je i aplikace očních kapek, aby se rozostřilo vidění, protože tím se odhalí skryté vady zraku. Jakmile lékař zhodnotí všechny aspekty, rozhodne o konkrétní metodě, a potom vás informuje nejen o průběhu, ale i o rekonvalescenci. Určitě je nezbytné dodržovat pooperační pokyny.

Typy laserových očních operací


Nejmodernější a nejšetrnější variantou laserové operace očí je ReLEx Smile. Jedná se o velmi precizní, nebolestivou operaci prováděnou femtosekundovým laserem. Trvá pouhých 10 sekund. Laserová operace probíhá přímo v tkáni rohovky, bez porušení povrchu a stability rohovky.

Dalším, často prováděným zákrokem je femtoLASIK, Jde o šetrný, přesný a bezpečný zákrok, během kterého odstranění dioptrií řeší dva speciální lasery - femtosekundový a eximerový laser. Femtosekundový laser vytvoří v rohovce ochrannou lamelu, která se odklopí. Eximerový laser odstraní vrstvu rohovky, poté se ochranná lamela přiklopí.

Na tyto zákroky poskytuje klinika NeoVize doživotní záruku v rámci all-inclusive balíčků NeoSMILE PRO® a NeoLASIK HD®.


Připravte se na laserovou operaci očí


Předtím, než máte podstoupit laserovou operaci očí, musíte dodržovat určitá pravidla. Velice důležité je, abyste alespoň pět dnů před zákrokem nepoužívali kontaktní čočky, protože by mohly negativně ovlivnit parametry oka. Operaci musíte podstoupit do třech měsíců od vstupního vyšetření. Jestliže byste operaci odložili z jakéhokoliv důvodu, je nezbytné znovu provést vyšetření zraku.

Pokud se v den zákroku cítíte zdraví, je možné operaci laserem podstoupit. Nepoužívejte v tento den žádnou řasenku, líčení, ale ani mastné pleťové krémy. Přibalte si ještě sluneční brýle, protože v nich musíte potom odejít, neboť oči budou značně citlivé na světlo.

Průběh laserové operace očí


S velkou pravděpodobností vás zajímá také to, jak samotná operace očí laserem probíhá. Existuje hned několik způsobů, přičemž při každém se používá jiný druh laseru a postup. Záleží na tom, co vám doporučí lékař.

Operace jako taková je poměrně rychlá a po dvaceti minutách je všechno hotové. Po zhruba dvou hodinách můžete odejít domů, takže není nutná hospitalizace. Doporučuje se však doprovod.

Operace je ambulantní zákrok, při němž ležíte na komfortním lůžku. Lékař vám oční víčka zafixuje speciálním držákem, takže se nemusíte bát, že při působení laseru byste mrkli. Laserové přístroje jsou natolik sofistikované, že v okamžiku, kdy by nastal případný pohyb oka, tak na to reagují.

Po laserové operaci není nutné oči zakrývat, takže hned na sále uvidíte vše, co je okolo vás. Budete mile překvapeni, že konečně vidíte, aniž byste museli nasazovat čočky či dioptrické brýle. Po odchodu z kliniky je však nezbytné mít nasazené sluneční brýle.

Závěrem lze říci, že laserová operace očí představuje revoluční krok v oblasti oftalmologie. Konečně se zbavíte břemene v podobě brýlí a kontaktních čoček. Zákrok je rychlý, bezpečný a efektivní. Výsledek je okamžitý.

Zdroj informací: https://www.neovize.cz/

Autor: Pl
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Vilapark Klamovka: Možná i vaše vysněné bydlení

Komplikovaná bytová otázka v Praze aktuálně nemá schůdné řešení, přesto je však možné najít nový domov, kde se snoubí dynamika velkoměsta s poklidnou atmosférou parku. Máte-li podobné požadavky, téměř jistě vám učaruje Vilapark Klamovka - jedinečný ...

Epoxidové versus polyuretanové podlahy: Které jsou pro vás vhodnějším řešením?

Při stavbě domu se vyskytne řada otázek, nad jejichž odpovědí se budete muset důkladně zamyslet a zvážit veškerá pro a proti. Jednou z těchto otázek j ...

Očistu automobilu svěřte nanotechnologiím!

Čím vyčistit motorku či automobil? Zapomeňte na běžné přípravky. Místo nich vsaďte na nanotechnologii! Hitem současné doby jsou především tekuté stěra ...

Lámete si hlavu s tím, kde najít opravdu poctivé bydlení v Praze?

Nejspíše vám nemusím představovat současnou bytovou situaci v hlavním městě. Do Prahy se zkrátka stěhuje stále více lidí, kteří shánějí pohodlné bydle ...

5 největších mýtů o certifikátech ISO pro firmy

Zlepšení podnikání a vlastní společnosti má mnoho podob. Jednou z možností je získání jednoho z certifikátů, které ověří zákazníkům vaši kvalitu, zele ...





Sobota 27.4.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes