PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Magazín

Jak hrát Texas Hold'em: pravidla pokeru

19.10.2023
Texas Hold'em je nejrozšířenější variantou pokeru na světě. Přestože strategie hry je složitá, pravidla jsou velmi jednoduchá. Proto se spolu s blackjackem, ruletou, stejně jako sloty, poker, těší stejné oblibě online casino. Už jen proto, že herní společnosti často rozšiřují věrnostní program pro své návštěvníky: promo kódy, roztočení zdarma, Kajot 5€. V tomto výčtu lze pokračovat donekonečna.
Ilustrační snímek | Zdroj: pixabay.com
Cílem této hazardní hry je, aby se každý hráč pokusil vytvořit co nejlepší kombinaci dvou karet v ruce a pěti otevřených karet na stole.

Hraje se s balíčkem 52 karet anglického typu. Obvykle se používají dva balíčky různých barev, takže zatímco jeden je ve hře, druhý se míchá vedle toho, který se bude rozdávat příště. Pořadí od nejvyššího po nejnižší: eso, král (K), dáma (Q), královna (Q), jack (J), desítka, devítka, osmička, sedmička, šestka, pětka, čtyřka, trojka a dvojka. Všechny barvy mají stejnou hodnotu, v žádné z her se neupřednostňují.

Pokud vás tedy zajímá, jak hrát poker, podívejte se na tento článek.

Pravidla Texas Hold'emu s limitem


V závislosti na rozpočtu a profesionalitě si hráč může vybrat tento typ pokeru mezi různými limity. Sází se na čtyři kola, přičemž částka odehraná v prvních dvou kolech je poloviční oproti částce odehrané v dalších dvou kolech. U stolu s hrou 1/$2 tedy v prvních dvou kolech vsadíte 1 dolar a v dalších dvou kolech 2 dolary. V každém z těchto kol sázení je maximální počet navýšení (sázkových navýšení) čtyři. Jinými slovy, jakmile hráč odhalí své počáteční sázkové karty, mohou jeho soupeři raisovat třikrát tolik. Takže podle našeho příkladu se stolem o hodnotě 1 USD/2 USD může každý hráč riskovat maximálně 4 USD v každém z prvních dvou kol a 8 USD v každém z dalších dvou kol.

Žaluzie


Blindy jsou dvě povinné sázky. Existuje malý blind a velký blind, které musí v každém kole hry vsadit dva hráči nalevo od krupiéra. První musí vsadit small blind a druhý musí vsadit big blind.

Po vyložení blindů rozdá krupiér každému hráči dvě karty lícem nahoru. V průběhu rozdávání se uprostřed stolu odkryje dalších pět karet, tzv. společných karet pro všechny hráče. Nakonec každý hráč vytvoří svou hru pomocí nejlepší kombinace svých dvou karet a pěti společných karet, přičemž tak může učinit s jednou ze svých dvou zavřených karet. Se dvěma zavřenými kartami začíná první kolo rozdávání.

Hráč nalevo od hráče, který vsadil big blind, zahajuje turn. Máte možnost složit karty, dorovnat nebo vsadit. Pokud je soupeřova sázka vyrovnaná, musí se její výše rovnat velkému blindu. Pokud vsadíte, musíte navýšit malou sázku, tedy 1 dolar u stolu s hodnotou 1/2 dolaru.

Před flopem


Když první hráč vsadí, může další hráč složit, dorovnat nebo zvýšit vklad. Pořadí se posouvá doleva a končí, jakmile všichni hráči přispějí do banku stejnou částkou. V případě, že hráč navýší a žádný jiný hráč jeho sázku nevyrovná, automaticky vyhrává a bere si peníze z banku.

Flop


Hráči, kteří pokračují, vidí flop, což jsou první tři karty z celkových pěti, které budou tvořit ruku. Následuje další kolo sázek. Tentokrát hráč sedící nalevo od krupiéra zahajuje turn. Můžete pasovat (check) nebo vsadit (bet). Pokud hráč checkne, vyhrazuje si právo vyrovnat nebo překonat všechny sázky, které přijdou na řadu po něm, až přijde na řadu jeho další kolo. Pokud vsadíte, musíte do banku vložit malou sázku. Sázkový tah pokračuje stejným způsobem jako předchozí tah a nyní končí hráčem, který vystupuje jako krupiér.

Tern


Hráči, kteří jsou stále ve hře, vidí čtvrtou kartu, která se anglicky nazývá "The Turn" nebo "Fourth Street". Sázky na turnu fungují stejně jako na flopu s tím rozdílem, že sázky jsou nyní zdvojnásobeny. U stolu s cenou $1/$2 činí sázka po spatření čtvrté karty $2.

Řeka


Hráči, kteří jsou stále ve hře, vidí pátou a poslední kartu, která se anglicky nazývá "The River" nebo "Fifth Street". Poté následuje obchodní kolo, které je totožné s předchozím. Na konci kola musí hráči, kteří zůstali ve hře, porovnat své tahy a ten, jehož kombinace je vyšší, vyhrává bank.
V dalším kole přechází role krupiéra na hráče sedícího nalevo od aktuálního krupiéra.

Pravidla hry no-limit Texas Hold'em


Jediný rozdíl mezi pravidly no-limit Texas Hold'emu a limit Texas Hold'emu je v částce, kterou lze vsadit. V nelimitovaném hold'emu není stanovena žádná maximální sázka a hráč může vsadit tolik peněz, kolik má v daném okamžiku k dispozici.

Minimální sázka je o něco složitější. Když chce hráč navýšit sázku, minimální sázka, kterou může uzavřít, se rovná výši předchozí sázky nebo navýšení v daném kole sázení.
Ve hře, kde je big blind 5 USD, by tedy minimální sázka pro raisera byla 10 USD, 5 USD za dorovnání a 5 USD za navýšení. Pokud by hráč provedl raisování za 10 USD, hráč, který by byl na řadě, by mohl zahodit, dorovnat 10 USD, dorovnat minimální raisování za 15 USD, dorovnat 10 USD a navýšit 5 USD nebo dorovnat vyšší částku.

Pokud zvolíte druhou možnost a rozhodnete se vsadit 50 USD (dorovnáte na 10 USD a rake na 40 USD), může další hráč navýšit minimálně na 90 USD (dorovnáte na 50 USD a rake na 40 USD).
Existuje pouze jeden případ, kdy je povoleno navýšit méně, než je výše předchozí sázky, a to když hráči nezbývá dostatek peněz na pokrytí minimální sázky. V takovém případě může hráč jednoduše odložit zbývající žetony. Pokud po jeho nájezdu sázky pokračují, vytvoří se samostatný bank, kterého se neúčastní.

Závěrečná část


Poker je nejen hra, při které můžete rozvíjet své intelektuální schopnosti, ale také způsob, jak se pobavit s přáteli. Je důležité si uvědomit, že klíčem k úspěchu je pravidelné zdokonalování své profesionality. Přesto se však jedná o mnohostrannou hru, která zaujme každého.

Ministerstvo financí varuje: Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Autor: Z. Wójcik
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Vilapark Klamovka: Možná i vaše vysněné bydlení

Komplikovaná bytová otázka v Praze aktuálně nemá schůdné řešení, přesto je však možné najít nový domov, kde se snoubí dynamika velkoměsta s poklidnou atmosférou parku. Máte-li podobné požadavky, téměř jistě vám učaruje Vilapark Klamovka - jedinečný ...

Epoxidové versus polyuretanové podlahy: Které jsou pro vás vhodnějším řešením?

Při stavbě domu se vyskytne řada otázek, nad jejichž odpovědí se budete muset důkladně zamyslet a zvážit veškerá pro a proti. Jednou z těchto otázek j ...

Očistu automobilu svěřte nanotechnologiím!

Čím vyčistit motorku či automobil? Zapomeňte na běžné přípravky. Místo nich vsaďte na nanotechnologii! Hitem současné doby jsou především tekuté stěra ...

Lámete si hlavu s tím, kde najít opravdu poctivé bydlení v Praze?

Nejspíše vám nemusím představovat současnou bytovou situaci v hlavním městě. Do Prahy se zkrátka stěhuje stále více lidí, kteří shánějí pohodlné bydle ...

5 největších mýtů o certifikátech ISO pro firmy

Zlepšení podnikání a vlastní společnosti má mnoho podob. Jednou z možností je získání jednoho z certifikátů, které ověří zákazníkům vaši kvalitu, zele ...





Sobota 4.5.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes