PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Zprávy

V příštích měsících Praha opraví řadu důležitých komunikací a tratí pro tramvaje, ale i metro

04.07.2023
Hlavní město pokračuje v nutné údržbě silnic a tratí na svém území, které mají zásadní vliv na dopravu v metropoli. Aktuálně se například intenzivně pracuje na obnově Barrandovského mostu, na novém plynovodu v ulici Komořanská nebo na Evropské při výstavbě nové tramvajové trati na Dědinu. Opravy se týkají také linek metra A a C, rekonstrukce čeká i tramvajové tratě na Plzeňské, v Ječné, na Bělohorské nebo na Poděbradské.
Barrandovský most | Foto: opravujeme.to
Stavební akcí, která má aktuálně největší dopad na dopravu v metropoli, je pokračující II. etapa rekonstrukce Barrandovského mostu, která potrvá až do 31. srpna 2023. Součástí prací je odstranění mostního svršku a stávajícího vybavení na severní polovině jižního mostu a na barrandovské rampě z ulice K Barrandovu.

Automobilová doprava je proto nyní vedena ve třech provizorních jízdních pruzích v každém směru. Jeden jízdní pruh ve směru k Jižní spojce je převeden do protisměru. Největším dopravním omezením je však v této fázi úplné uzavření barrandovské rampy od Barrandova ve směru z ulice K Barrandovu na Jižní spojku. Objízdná trasa vede po Pražském okruhu Lochkovským tunelem a po Strakonické ulici zpět na Barrandovský most a Jižní spojku.

Praha v současnosti také pracuje na opravě ulice Komořanská a na obnově plynovodního řadu. Uzavírka bude platit v úseku od ulice Generála Šišky až ke komunikaci K Modřanskému nádraží, a to až do konce letošního října. Doprava je vedena po náhradní provizorní komunikaci.

Velmi aktuální je nyní také pokračující výměna dřevěných pražců za betonové na lince metra C mezi stanicemi Muzeum a Pražského povstání. V tomto úseku bude metro až do 9. července 2023 mimo provoz, avšak je zavedena náhradní autobusová doprava.

Na lince A zase nepojede metro v úseku Želivského - Depo Hostivař v termínu od 5. do 9. července 2023. Důvodem výluky je v tomto případě výměna zabezpečovacího zařízení ve stanici Strašnická a výměna pražců a výhybek ve stanici Depo Hostivař. Cestující budou moci využít autobusovou linku 125, která bude prodloužena ze Skalky na Strašnickou a dále náhradní tramvajovou linku, která bude zavedena v trase Olšanské hřbitovy - Zahradní Město/Depo Hostivař.

Dopravní omezení na frekventované Evropské třídě si vyžádala také pokračující výstavba tramvajové trati Divoká Šárka - Dědina. Práce v tomto úseku by měly skončit v polovině letošního září, celá stavba by měla být hotová v říjnu. V termínu od 15. července do 10. srpna 2023 pak bude kvůli rekonstrukci tramvajové trati na Plzeňské přerušen provoz tramvají mezi Klamovkou a Sídlištěm Řepy. Dočasně bude zavedena náhradní autobusová doprava.

V plánu na příští měsíce jsou i další opravy tratí, které dočasně zastaví provoz tramvají v Praze. Jedná se o ulici Ječná, kde bude v etapách od 11. do 20. srpna 2023 znemožněn průjezd tramvají v úseku mezi křižovatkami Karlovo náměstí x Resslova a Jugoslávská x Bělehradská. Tramvajová doprava bude vyloučena i v Bělohorské ulici v úseku mezi obratišti Vypich a Bílá Hora, a to v termínu od 21. srpna do 3. září 2023. Ve stejném časovém období pak nepojedou z důvodu obnovy trati ani tramvaje v Poděbradské ulici mezi obratišti Harfa a Starý Hloubětín.

V rámci připravované obnovy vodovodu a kanalizace bude od 10. července až do 30. listopadu 2023 úplně uzavřen jízdní pás v ulici Jana Želivského od křižovatky Ohrada až po křižovatku s ulicí Olšanská ve směru na jih. Objízdná trasa bude vedena ulicemi Koněvova, Rokycanova, Prokopova, Olšanská a dále Jana Želivského. V koordinaci s touto stavební akcí se pak v průběhu července v této oblasti uskuteční i rekonstrukce plynovodního řadu.

Mez další důležité stavební projekty pro nejbližší období se řadí rekonstrukce ulice K Žižkovu plánovaná od 11. července do 30. října 2023 nebo obnova světelného signalizačního zařízení a stavební úpravy na křižovatce ulice Kbelská a Kolbenova, která se uskuteční v termínu od 10. července do 15. srpna 2023. Dále Praha připravuje na celý červenec i srpen stavební práce v Průmyslové ulici a až do konce října bude kvůli rekonstrukci vozovky a chodníků uzavřena pro automobilovou dopravu ulice Badeniho v úseku Na Valech - Chotkova. Naopak provoz tramvají je už od začátku července opět bez omezení.

V neposlední řadě pak bude v úseku ulic Dukelských Hrdinů a U Výstaviště instalován od 31. července do 25. srpna 2023 ochranný rám při výstavbě mostu v rámci modernizace železniční trati do Kladna. Komunikace bude dočasně zcela uzavřena, a to včetně provozu tramvají.

Kompletní přehled všech aktuálních dopravních omezení v hlavním městě je k dispozici na webu opravujeme.to.

Zdroj: Hlavní město Praha
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Praha schválila nová pravidla pro regulaci venkovní reklamy

Rada hl. m. Prahy v pondělí schválila novelu nařízení o regulaci venkovní reklamy, která odpovídá požadavkům Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Výsledkem bude větší harmonizace podmínek umisťování plachet a reklamních billboardů na stěnách ...

Středočeský kraj a Hlavní město Praha chystají velkou soutěž na železniční dopravce

Středočeský kraj a Hlavní město Praha připravují výběrová řízení na dopravce ve veřejné drážní dopravě. S novými dopravci by měly na koleje vyjet nové ...

Zájem o elektromobilitu stále roste. Spotřeba na stanicích PRE POINT meziročně vzrostla o téměř 50 %

Pražská energetika (PRE), vedoucí poskytovatel energetických služeb v hlavním městě, pokračuje ve významném rozvoji své sítě veřejných dobíjecích stan ...

RegioJet otevřel v Praze nejluxusnější lounge v České republice

RegioJet, největší soukromý železniční dopravce ve střední Evropě, včera na hlavním nádraží v Praze slavnostně otevřel novou prémiovou lounge. V České ...

Úřad vlády zahájí letošní dny otevřených dveří pro veřejnost zpřístupněním Kramářovy vily a zahrady Strakovy akademie

Úřad vlády zahájí další sezonu dnů otevřených dveří. Veřejnosti se otevře Kramářova vila na pražské Letné a zahrada Strakovy akademie. Vila pojmenovan ...





Čtvrtek 2.5.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes