PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Zprávy

V pondělí 27. března bude v Německu stávka na železnici, omezí provoz mezistátních vlaků

24.03.2023
České dráhy upozorňují cestující, že v pondělí 27. března 2023 od 00:00 do 24:00 hod. se v Německu uskuteční stávka na železnici, na které se budou podílet mj. i zaměstnanci řízení provozu. Z tohoto důvodu bude na německé železnici zcela zastaven provoz všech dálkových i regionálních vlaků.
Ilustrační snímek | Foto: ČD
V tuto chvíli se připravují detailní provozní opatření, nicméně se očekává, že provoz bude zajištěn následovně:

Mezistátní dálková doprava


- Mezistátní dálkové vlaky linky Ex5 Berliner, které ve provozují České dráhy v kooperaci s Deutsche Bahn, budou v provozu pouze ve vnitrostátním úseku Praha hl.n. - Děčín hl.n. a zpět. U těchto vlaků nemusí být dodrženo plánované řazení.

- Vlaky linky Ex6 Západní expres Praha hl.n. - Plzeň - Domažlice - Schwandorf - München Hbf budou zajištěny pouze v úseku Praha - Domažlice a zpět, u některých vlaků bude nutné přestoupit v Plzni do náhradní soupravy.

- Přímé vozy do a z Německa, které jedou na nočních vlacích EN 458 / 459 Canopus (Praha hl.n. - Dresden Hbf - Leipzig Hbf - Frankurt/Main Hbf - Basel SBB - Zürich HB a zpět) nepojedou v noci 26. / 27. 3. a 27. / 28. 3. 2023.

- Přímé vozy do Německa na spojích NJ 456 / 457 Graz Hbf - Břeclav - Bohumín - Berlin a zpět a Budapešť - Břeclav - Bohumín - Berlin a zpět pojedou jen do / ze stanice Rzepin, dále ve směru do / z Německa bude zajištěna náhradní autobusová doprava.

Mezistátní regionální doprava


- Linka Hof - Aš - Cheb - Marktredwitz bude zajištěna pouze v úseku Cheb - Aš, v úsecích Cheb - Pomezí nad Ohří - Schrinding - Marktredwitz a Aš - Hof Hbf budou tyto vlaky odřeknuty.

- Vlaky linky Cheb - Vojtanov - Bad Brambach - Zwickau pojedou jen v úseku Cheb - Vojtanov.

- Vlaky linky Karlovy Vary - Potůčky - Johanngeorgenstadt pojedou jen v úseku Karlovy Vary - Potůčky a zpět.

- Linka U28 Děčín - Dolní Žleb - Bad Schandau - Sebnitz - Dolní Poustevna - Rumburk bude rozdělena na dvě části, vlaky pojedou jen ve vnitrostátních úsecích Děčín hl.n. - Dolní Žleb a zpět a Dolní Poustevna - Rumburk a zpět.

- Spěšné vlaky Cheb - Nürnberg Hbf a zpět budou bez náhrady zrušeny.

- Na území Německa nepojedou ani regionální vlaky Bayerisch Eisenstein (Železná Ruda) - Plattling.

Vzhledem k tomu, že stávka ovlivní i řadu autobusových dopravců v Německu, nebude dále ve směru do, resp. z Německa zajištěna náhradní autobusová doprava.

Vracení jízdenek do Německa


- Nad rámec Tarifních a přepravních podmínek v mezinárodní přepravě (TPPM) mohou cestující vrátit jízdenky vydané na ČD pro datum jízdy 27. 3. 2023 do / z Německa, v rámci Německa i tranzitem přes Německo beze srážky.

- Cestující, kteří se rozhodnou své jízdenky do / z Německa nevracet, je mohou využít již od 23. března do 4. dubna 2023. Platí to pro všechny druhy jízdních dokladů, jízdenky vázané na konkrétní spoj je možné použít v kterémkoliv vlaku.

Provozní opatření budou České dráhy průběžně upřesňovat, sledujte proto tyto stránky a také web Omezení provozu, kam se budou informace postupně doplňovat.

Zdroj: České dráhy
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Střední Čechy uspěly na veletrhu Holiday World. Odnesly si dvě ocenění

Středočeská centrála cestovního ruchu, která propaguje turistické možnosti regionu, získala na mezinárodním veletrhu cestovního ruchu a turistiky Holiday World dvě významná ocenění. V kategorii "Nejpůsobivější expozice nad 100 m?" vybojovala v ...

Pražská ZOO v rámci zahájení 93. sezóny otevře expozici mongolské fauny s názvem Gobi

V sobotu 23. března otevře Zoo Praha dlouho očekávanou expozici mongolské fauny s názvem Gobi. V ní naleznou domov především ikoničtí koně Převalského ...

Rekonstrukce Šlechtovy restaurace bude pokračovat. Pražští radní odsouhlasili dalších 200 milionů korun

Rada hl. m. Prahy v pondělí odsouhlasila rekonstrukci Šlechtovy restaurace a s ní spjaté financování ve výši 200 milionů korun. Dominanta pražské Stro ...

Veterináři odhalili v nelegálním skladu v SAPĚ 300 kg potravin neznámého původu

Úřední veterinární lékaři Státní veterinární správy koncem minulého týdne při společné kontrole s Policií ČR v pražském areálu SAPA odhalili nelegální ...

RegioJet zavádí nové přímé spojení Prahy a Zakarpatské oblasti

Společnost RegioJet, největší soukromý železniční dopravce ve střední Evropě, ohlašuje další rozšíření svého mezinárodního působení a zavádí nové přím ...





Úterý 19.3.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes