PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Zprávy

Tento týden čeká pražské metro výměna pražců na trase C a další modernizace vlakového zabezpečovače na trase A

15.11.2022
Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) bude o nadcházejícím prodlouženém víkendu pokračovat na trase C ve výměně dřevěných pražců za betonové. Z tohoto důvodu bude od čtvrtka 17. listopadu do neděle 20. listopadu 2022 obousměrně přerušen provoz metra na lince C v úseku Pražského povstání - Florenc a zavedena náhradní autobusová doprava XC. Kromě toho DPP na trase A zrealizuje další etapu modernizace zabezpečovacího zařízení, proto bude ve středu 16. listopadu obousměrně přerušen provoz metra na lince A v úseku Skalka - Depo Hostivař, a od čtvrtka 17. listopadu do neděle 20. listopadu 2022 pak v úseku Strašnická - Depo Hostivař.
Ilustrační snímek | Foto: DPP
DPP bude tentokrát měnit pražce na 2. traťové koleji v úseku mezi stanicemi I. P. Pavlova a Vyšehrad, a na 1. staniční koleji ve stanici Muzeum C. Na výměně pražců, což je téměř výlučně manuální práce, se bude podílet zhruba 80 pracovníků. Ti během výluky odstraní 490 původních dřevěných pražců, které zde fungují ještě z doby zahájení provozu metra, tj. bezmála 50 let, a nahradí je betonovými.

Na trase A bude DPP od středy 16. listopadu modernizovat zabezpečovací zařízení ve stanici metra Depo Hostivař a Skalka.

DOPRAVNÍ OPATŘENÍ METRO - LINKA C


Z důvodu opravy trati je od čtvrtka 17. listopadu do neděle 20. listopadu 2022 obousměrně přerušen provoz metra na lince C mezi stanicemi Pražského povstání - Florenc.

V denním provozu je zavedena náhradní autobusová doprava XC v trase Pražského povstání - Vyšehrad - I. P. Pavlova - Muzeum - Hlavní nádraží - Florenc. Vzhledem k tomu, že na čtvrtek 17. listopadu 2022 jsou v centru Prahy ohlášeny demonstrace, přičemž pochod by měl být částečně veden také po magistrále a náhradní autobusová doprava XC bude během výluky jezdit převážně po ulicích 5. května, Legerova, Sokolská a Wilsonova, může během demonstrací docházet k narušování pravidelného provozu nejen náhradní dopravy XC, ale obecně povrchové MHD v dané oblasti.

Zastávky linky XC


směr Florenc
Pražského povstání - nástupní - v ulici Děkanská vinice I, v pravidelné zastávce autobusové linky 904 směr Sídliště Stodůlky

Vyšehrad - v ulici 5. května, přibližně 50 metrů za křižovatkou s ulicí Lounských

I. P. Pavlova - v Legerově ulici, v zastávce autobusové linky 905 směr Sídliště Čimice

Muzeum - v Legerově ulici, v zastávce autobusové linky 905 směr Sídliště Čimice

Hlavní nádraží - ve Wilsonově ulici, v zastávce autobusové linky 905 směr Sídliště Čimice

Florenc - výstupní - v ulici Ke Štvanici, v pravidelné zastávce autobusové linky 207 směr Staroměstská

směr Pražského povstání
Florenc - nástupní - v ulici Ke Štvanici, v pravidelné zastávce autobusové linky H1 směr Chodov

Hlavní nádraží - ve Wilsonově ulici, v zastávce autobusové linky 905 směr Jižní Město

Muzeum - ve Wilsonově ulici, v zastávce autobusové linky 905 směr Jižní Město

I. P. Pavlova - v Sokolské ulici, v zastávce autobusové linky 905 směr Jižní Město

Vyšehrad - v ulici 5. května, v zaslepeném vyústění ulice U Gymnázia

Pražského povstání - výstupní - v ulici Děkanská vinice I, v pravidelné zastávce autobusové linky 134 směr Dvorce

Změny v zastávkách autobusů
Pro linky 134 a 193 se přemísťuje zastávka Pražského povstání (pro směr Dvorce, resp. výstupní) přibližně o 30 metrů dopředu.

DOPRAVNÍ OPATŘENÍ METRO - LINKA A


STŘEDA 16. LISTOPADU 2022
Z důvodu modernizace zabezpečovacího zařízení je ve středu 16. listopadu 2022 je obousměrně přerušen provoz linky A metra mezi stanicemi Skalka - Depo Hostivař.

Jako náhradní dopravu DPP doporučuje v úseku Strašnická - Depo Hostivař využít pravidelnou tramvajovou linku 7 nebo v trase Radošovická/Staré Strašnice - Strašnická - Nové Strašnice - Depo Hostivař zavedenou tramvajovou linku 37.

ČTVRTEK 17. LISTOPADU - NEDĚLE 20. LISTOPADU 2022
Od čtvrtka 17. listopadu do neděle 20. listopadu 2022 je obousměrně přerušen provoz linky A metra mezi stanicemi Strašnická - Depo Hostivař.

Jako náhradní dopravu DPP doporučuje využít:
do stanice Skalka: prodlouženou autobusovou linku 125 a pravidelnou autobusovou linku 175.

do stanice Depo Hostivař: zavedenou tramvajovou linku 37 v trase Zahradní Město - Nádraží Zahradní Město - Strašnická - Limuzská - Depo Hostivař nebo pravidelnou tramvajovou linku 7.

Mezi stanicemi Skalka - Depo Hostivař je možné v obou etapách výluky využít autobusových linek 177, 195 a tramvajových linek 7, 16 a 37 se vzájemným přestupem v zastávce Limuzská.


Zdroj: Dopravní podnik hl. m. Prahy
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Středočeský kraj se ostře ohrazuje proti návrhu MČ Prahy 6 týkající se regulace dopravy při příjezdech z kraje

Rada Středočeského kraje na svém včerejším jednání přijala usnesení, ve kterém se ostře ohrazuje proti návrhu městské části Prahy 6 v souvislosti s plánovaným opatřením, které by v budoucnu mělo vést k omezování automobilové dopravy na příjezdech ze ...

Praha zprovoznila další část cyklostezky A1 mezi Stromovkou a ulicí Varhulíkové

Hlavní město prostřednictvím Technické správy komunikací hl. m. Prahy (TSK) otevřelo novou část páteřní cyklotrasy A1 od mostu Barikádníků po ulici Va ...

Do vzácných přírodních oblastí Prahy se i letos vrací stáda skotu, ovcí a koz

Se závěrem měsíce dubna začínají znovu vypásat vybrané pražské lokality první stáda dobytka. Pro letošní rok je připravena řízená pastva pomocí dvou s ...

Česká inspekce životního prostředí oslavila Den Země na osvětové akci v Újezdě nad Lesy

Cílem mezinárodního Dne Země, který si připomínáme každý rok 22. dubna, je podpořit ochranu životního prostředí. U této příležitosti se koná po celém ...

V soutěži Adapterra Awards bude bojovat o vítězství 11 pražských projektů

První tropický den tohoto roku přišel o dva měsíce dříve, než je obvyklé. Přesně na tyto situace, ale i další jevy, jako jsou sucho, přívalové deště, ...





Sobota 27.4.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes