PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Magazín

Pravidla investování do kryptoměn

24.10.2022
Investování na trhu s kryptoměnami je přinejmenším náročné. Zdá se, že se vymyká všem pravidlům, která platí pro jiné trhy, a investory může volatilita a technická povaha trhu jednoduše zahltit.
Ilustrační snímek | Zdroj: Pexels.com
Investování na trhu s kryptoměnami je přinejmenším náročné. Zdá se, že se vymyká všem pravidlům, která platí pro jiné trhy, a investory může volatilita a technická povaha trhu jednoduše zahltit.

1. Nikdy neinvestujte více, než si můžete dovolit ztratit


Každý úspěšný a rozumný investor vám řekne, abyste investovali jen tolik, kolik si můžete dovolit ztratit. To platí pro všechny trhy, a tím spíše pro krypto, kde může dojít k dvouciferným poklesům během několika hodin. Současný svět investování má svůj podíl lehkomyslných investorů, kteří vyhazují životní úspory na hrstku akcií, ale to je jistá cesta do záhuby.

Kryptotrh (check legjobb kriptovaluta kereskedés) zaznamenal nebývalý růst hodnoty a stejně tak velké poklesy hodnoty. Je to stále rodící se trh, bez regulačních kontrol a technických překážek v rané fázi. To může vést k některým nešťastným situacím, jako jsou hackerské útoky, podvody a přívaly prodejních příkazů, které se mohou zdát jako z rozmaru.

2. Použití průměrování dolarových nákladů (DCA)


Princip průměrování dolarových nákladů (DCA) se velmi dobře uplatňuje na trhu s kryptoměnami. DCA se používá k překonání volatility, a ta je hlavní charakteristikou trhu. Investováním malých částek v průběhu času můžete zastavit případné ztráty a efektivněji využít svůj kapitál.

Stojí za zmínku, že při použití této metody zaplatíte o něco více na síťových poplatcích, ale případné zisky, kterých dosáhnete, by je měly učinit zanedbatelnými. Tento postup můžete provádět týdně nebo měsíčně - podrobnosti jsou ponechány na vás.

Podívejte se na nejlepší krypto pod cenou 1 usd.

3. Podrobný průzkum, držte se základů


Na trhu s kryptoměnami stále záleží na výzkumu. Není sice tak jednoznačný a přímý jako investice do veřejně obchodované společnosti, ale stále hraje důležitou roli v investičním procesu. Proces výzkumu kryptoměn za účelem investování by mohl být samostatným tématem, ale zde je mimo rámec diskuse.

Některé z principů, kterými se budete při výzkumu řídit, jsou, zda daný projekt a kryptoměna mají hodnotný a jedinečný případ využití, technické prvky projektu, tým manažerů a potenciál narušit konkrétní odvětví nebo prostor, ve kterém působí.

4. Držte se hlavních aktiv


Pro mnohé může být samozřejmě poměrně složitý a nový způsob zkoumání kryptoměn zastrašující. Pro tyto jedince může být prostě lepší držet se hlavních aktiv, která přežila zkoušku časem. Bitcoin a Ethereum jsou nejlepšími příklady těchto aktiv a přečkaly mnoho drsných medvědích trhů.



5. Používejte bezpečné skladování


Kromě samotného investování je jedním z hlavních požadavků při investování na trhu s kryptoměnami jejich ukládání. Nezřídka se stává, že investoři ztratí přístup ke svým burzovním účtům nebo v horším případě přijdou o své prostředky úplně, a to kvůli hackerskému útoku nebo bezpečnostnímu incidentu. Bezpečné uložení vašich kryptoměn je nesmírně důležité a odpovědnost je na vás.

Vážní investoři by proto měli zvážit takzvanou hardwarovou peněženku. Jedná se o peněženky, které mají dodatečné bezpečnostní prvky, které zajišťují, že vaše prostředky nemohou být odcizeny.

6. Používejte zdravý rozum


Investování na trhu s kryptoměnami vyžaduje především zdravý rozum. Je snadné nechat se strhnout humbukem a rozruchem kolem nového projektu, ale nejčastěji to vede k velkým ztrátám. Ještě snazší je zapojit se do meme tokenu, který výrazně stoupá čistě díky shromáždění jednotlivců na internetu - jako Dogecoin -, ale to je dvousečná zbraň, přičemž jedna strana je mnohem ostřejší než druhá.

Není třeba se do investování pouštět s vervou, jak by si mnozí nadšenci přáli. Uplatňujte základní principy investování a používejte zdravý rozum a možná zjistíte, že trh s kryptoměnami není tak ohromující, jak jste si kdysi mysleli.

Autor: WP
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Fotogalerie:

Další články z rubriky Magazín

Epoxidové versus polyuretanové podlahy: Které jsou pro vás vhodnějším řešením?

Při stavbě domu se vyskytne řada otázek, nad jejichž odpovědí se budete muset důkladně zamyslet a zvážit veškerá pro a proti. Jednou z těchto otázek je ta, týkající se podlah. Jaké typy zvolíte a proč? Pojďme se společně podívat na vlastnosti ...

Očistu automobilu svěřte nanotechnologiím!

Čím vyčistit motorku či automobil? Zapomeňte na běžné přípravky. Místo nich vsaďte na nanotechnologii! Hitem současné doby jsou především tekuté stěra ...

Lámete si hlavu s tím, kde najít opravdu poctivé bydlení v Praze?

Nejspíše vám nemusím představovat současnou bytovou situaci v hlavním městě. Do Prahy se zkrátka stěhuje stále více lidí, kteří shánějí pohodlné bydle ...

5 největších mýtů o certifikátech ISO pro firmy

Zlepšení podnikání a vlastní společnosti má mnoho podob. Jednou z možností je získání jednoho z certifikátů, které ověří zákazníkům vaši kvalitu, zele ...

Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata?

Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! ...





Sobota 27.4.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes