PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Magazín

Jak být dobrým managerem

29.07.2022
Často se říká, že lidé neodcházejí z podniků, ale od manažerů, a proto je tak důležité tento vztah napravit. Pokud jednotlivec necítí podporu nebo nemůže vést otevřené a konstruktivní rozhovory se svým manažerem, je pravděpodobné, že bude ve své roli frustrován. To bude mít vliv na jejich výkon v práci. Manažer není odpovědný pouze za výstup týmu, ale je také zodpovědný za podporu jednotlivců ve svých týmech. To znamená pochopit, co je pohání a motivuje, jaké jsou jejich silné stránky a jak je vést v oblastech, které potřebují rozvíjet. Jaké jsou tedy některé z chování, které projevuje dobrý manažer, a co by měli manažeři dělat, aby podpořili co nejlepší výkon svého týmu?
Ilustrační snímek | Zdroj: www.hankova.eu

Jak být dobrým manažerem


Být dobrým manažerem je o neustálém učení. To znamená pro vás a lidi, kteří se k vám hlásí. Každý je jiný, takže byste se měli snažit neustále rozvíjet své komunikační dovednosti, přizpůsobovat způsoby, jakými motivujete lidi, a zlepšovat pracovní vztahy ve vašem týmu i navenek.
Úspěšně řídit lidi a dát členům týmu pocit, že odvádějí dobrou práci, je klíčové, ale je také velmi důležité investovat svůj čas do osobního pokroku a rozvoje vašeho týmu. Produktivní využití hodnocení výkonu může zajistit, že rozvoj jednotlivců ve vašem týmu bude pokračovat v souladu s jejich kariérními aspiracemi. Jak se stanete dobrým managerem?

Komunikujte jasně - Když jsou lídři dobří komunikátoři, jsou schopni lépe řídit své týmy. Delegování úkolů, zvládání konfliktů, motivace a budování vztahů (všechny klíčové odpovědnosti každého manažera) jsou mnohem snazší, když jste silný komunikátor. Silná komunikace není jen schopnost mluvit s lidmi, ale také jim umožnit mluvit spolu. Usnadnění silných komunikačních kanálů je klíčové.

Poslouchat - Ústřední součástí komunikace je schopnost naslouchat. Klíčovou součástí role manažera je poskytovat podporu zaměstnancům pracujícím v týmu. Schopnost naslouchat a chápat přání, potřeby a obavy vašeho týmu a jednotlivců, kteří se k vám hlásí, tvoří důležitou součást vašich povinností. Každý v týmu by měl mít pocit, že má svůj hlas a že jeho názor bude vyslyšen.

Dělat rozhodnutí - Být rozhodný je základem efektivního řízení. Zaměstnanci se budou obracet na svého manažera, aby učinil rozhodnutí o tom, jak postupovat v projektech, řešit problémy a nasměrovat tým k jeho cílům. Schopnost dát týmu jasný směr a dělat klíčová rozhodnutí může odlišit dobrého manažera od průměrného. Neschopnost činit rozhodnutí může naznačovat špatného manažera a může vést k nedostatku důvěry v týmu.

Ukažte důvěru svým zaměstnancům - Efektivní manažeři jsou vždy dobří delegátoři. Mohou rozdělit úkoly svému týmu a zajistit, aby jejich vlastní čas byl dobře využit pro záležitosti řízení a důležité úkoly. Zaměstnanci, kteří se cítí důvěryhodní, mají lepší předpoklady k tomu, aby dosáhli svého potenciálu, a jsou motivováni, aby zajistili dobrý výkon. V týmu je důležité vybudovat vzájemnou důvěru mezi liniovými manažery a členy týmu, protože to umožní efektivnější delegování.

Dejte dobrý příklad - Zaměstnanci hledají vůdce, ke kterému mohou vzhlížet a napodobovat ho. Aby se však zaměstnanci řídili směrem ke svému manažerovi, musí je profesionálně respektovat. Tím, že jde manažer dobrým příkladem, prokazuje dovednosti a znalosti a je úspěšný, může získat profesionální respekt svých zaměstnanců a zajistit, aby měli podporu týmu.

Chraňte tým - Jako vůdce je na vás, abyste převzali odpovědnost za úspěchy a neúspěchy jejich týmu. Dobrý vůdce však sdílí úspěchy a absorbuje neúspěchy. Důležitou vlastností je umožnit týmu usilovat o úspěch a sdílet jakékoli výhry. Důležitější je převzít zodpovědnost, když se dělají chyby a týmové cíle nejsou splněny. Vedení zepředu. Ukázat týmu, že jste ochotni za něj zakročit, když jde do tuhého, je součástí efektivního řízení.

Více zde: https://www.hankova.eu

Autor: Hanková Lenka
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Epoxidové versus polyuretanové podlahy: Které jsou pro vás vhodnějším řešením?

Při stavbě domu se vyskytne řada otázek, nad jejichž odpovědí se budete muset důkladně zamyslet a zvážit veškerá pro a proti. Jednou z těchto otázek je ta, týkající se podlah. Jaké typy zvolíte a proč? Pojďme se společně podívat na vlastnosti ...

Očistu automobilu svěřte nanotechnologiím!

Čím vyčistit motorku či automobil? Zapomeňte na běžné přípravky. Místo nich vsaďte na nanotechnologii! Hitem současné doby jsou především tekuté stěra ...

Lámete si hlavu s tím, kde najít opravdu poctivé bydlení v Praze?

Nejspíše vám nemusím představovat současnou bytovou situaci v hlavním městě. Do Prahy se zkrátka stěhuje stále více lidí, kteří shánějí pohodlné bydle ...

5 největších mýtů o certifikátech ISO pro firmy

Zlepšení podnikání a vlastní společnosti má mnoho podob. Jednou z možností je získání jednoho z certifikátů, které ověří zákazníkům vaši kvalitu, zele ...

Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata?

Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! ...





Pátek 26.4.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes