PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Magazín

Tankiny! To pravé pro letní sezónu

09.12.2020
Tankiny představují poslední módní trend v oblasti dámských plavek. Jsou originální, dopřejí vám pohodlí a na pláži vám zajistí pozornost okolí. Tankiny jsou prostě hit a v žádném dámském šatníku nesmějí chybět! Chcete se dozvědět více? V následujících odstavcích si povíme, jak je vybrat a pro koho jsou především určeny.
Ilustrační snímek | Foto: Dinuka Lankaloka | unsplash.com

Co přesně tankiny jsou?


Běžné jednodílné plavky po letech postupně ztratily na oblibě a tradiční bikiny nevyhovují všem ženám. Proto vznikly tankiny! Jejich název je odvozen z anglického slova "tank top", což znamená tílko. Variant existuje opravdu hodně, většina z nich však splňuje následující kritéria:

- Spodní část se příliš neliší od klasických bikin. Střihy kopírují škálu běžně dostupných typů spodního prádla.
- Horní část část je tvořena jakýmsi topem či tílkem, který sahá až ke spodnímu dílu a zakrývá tak záda i bříško.
- Top může být kolem pasu olemován a připomíná tak spíše tílko Jindy jde do široka a tvoří jakousi sukni.
- Střihy kombinují různé prvky které se běžně používají na topech, například volánky, různé typy rukávků, a podobně.

Proč jsou praktické a všestranné?


Tankiny si tak oblíbíte tak, že je budete nosit celé léto. V kombinaci se sukní či šortkami v nich můžete vyrazit takřka kamkoli i na procházku na letní dovolené. Využijete je na chatě i u rybníka či bazénu. Jakmile budete chtít jít do vody, jen odhodíte sukni!

Přejete si strávit celé odpoledne na pláži a přitom se nespálit? I zde tankiny bodují, zakrývají totiž značnou část pokožky těla. K večeru naopak trochu zahřejí, podobně jako tílko.

Tankini jsou perfektní volbou pro plnoštíhlou postavu!


Pro kypré tvary a křivky jsou tankiny to pravé. Necítíte se v běžných bikinách na pláži dobře? Zkuste letos změnu! Vrchní díl elegantně zakryje bříško, zdůrazní plné poprsí a přirozený tvar ženského těla. Jednotlivé střihy můžete kombinovat mezi sebou, zvolte třeba spodní díl brazilského typu a svůdnou horní část s volánky.

Důležitý je správný výběr velikosti košíčků! Jestliže jsou příliš velké, odstávají od těla a ruší celkový dojem postavy. Příliš malé košíčky Vám budou nepohodlné a je zde riziko, že prsa budou "utíkat". Je tedy důležité tomuto věnovat zvláštní pozornost. Pro větší poprsí jsou rozhodně vhodné i kostice.

Pro sportovní jedince jsou tankiny jako dělané!


Užijte si v tankinách aktivní zábavu! Proběhněte se po pláži , hrajte volejbal a samozřejmě plavte. Tankiny vám budou sloužit při všech sportovních aktivitách. Nemusíte se obávat, že se při pohybu svléknou, nebo vyvolají jiný nepříjemný malér.

Velmi důležitý bude použitý materiál. Musí správně odvádět pot a rychle schnout. Zároveň musí být citlivý k pokožce, nesmí vyvolat podráždění nebo exém. Správně vybraná velikost hraje velkou roli. Plavky musí dobře držet na těle a zároveň se nesmí nikde tlačit nebo se zařezávat.

Jaké materiály jsou k dispozici?


Nejčastěji jsou použity tkaniny z umělých vláken. Ta jsou levná a mají skvělé vlastnosti . Například jsou odolná vůči slané vodě. Umělé tkaniny také příliš nepodléhají oděru, jsou elastické a rychle schnou.

Typickými zástupci umělých vláken jsou polyester, polyamid či nylon. Základní surovinou pro jejich výrobu je ropa, která je následně složitě zpracována. Pro lepší vlastnosti se používají příměsi jako elastan a spandex. Elastan, jak už název napovídá, dodává elasticitu. Spandex byl vyvinut tak, aby stahoval a tvaroval části těla. Často je použit pro výrobu modelů pro plnoštíhlé postavy.

Bavlna má ovšem také zastoupení. Je citlivá k pokožce, ideální pro alergiky či osoby trpící atopickým exémem. Každé plavky by měly mít alespoň bavlněnou podšívku v oblasti klínu.

Autor: Pl
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Je lepší koupit food processor, nebo kuchyňského robota?

Moderní kuchyně by měla být adekvátně vybavena. Šikovný kuchař by si sice měl vystačit pouze s několika málo základními nástroji typu nůž nebo struhadlo, nicméně je mnohem moudřejší investovat pár tisícovek do daleko sofistikovanějších pomocníků. S ...

Kvalitní parkování u pražského letiště je běžně dostupné. Měli byste si ho však zajistit s předstihem!

Potřebujete najít kvalitní parkování u pražského letiště? Pak byste to neměli nechávat na poslední chvíli. Skutečně ...

Vilapark Klamovka: Možná i vaše vysněné bydlení

Komplikovaná bytová otázka v Praze aktuálně nemá schůdné řešení, přesto je však možné najít nový domov, kde se snoubí dynamika velkoměsta s poklidnou ...

Epoxidové versus polyuretanové podlahy: Které jsou pro vás vhodnějším řešením?

Při stavbě domu se vyskytne řada otázek, nad jejichž odpovědí se budete muset důkladně zamyslet a zvážit veškerá pro a proti. Jednou z těchto otázek j ...

Očistu automobilu svěřte nanotechnologiím!

Čím vyčistit motorku či automobil? Zapomeňte na běžné přípravky. Místo nich vsaďte na nanotechnologii! Hitem současné doby jsou především tekuté stěra ...





Sobota 18.5.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes