PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Kultura, volný čas

Oslava konce prázdnin na Karlínském náměstí v Praze

24.08.2020
Než pošlete děti zpět do školy, vezměte je v neděli 30. srpna na rodinný festival do Karlína. O dobré jídlo a pití nouze nebudu, ochutnat můžete klasiky jako burger z Podolky, belgické hranolky Big Fries nebo sladké vdolky a štrúdl. Kromě toho si mohou vaše děti vyrobit památku na prázdniny v našich dílničkách. To všechno za doprovodu kapel Circus Brothers, Elias & the Shepherds nebo Atares.
Infografika | Foto: karlinmarket.cz
Karlín market bývá obvykle zaplněný v pátek a sobotu, kdy se zde pravidelně konají farmářské trhy, na kterých se setkávají sousedé z Karlína a okolí. Tentokrát je připravený program na neděli a to pro celou rodinu. Farmáři se svými produkty se zde sejdou i tentokrát, kromě toho bude na místě i exotický koutek s ovocem z Afriky, Asie a Jižní Ameriky.

Jamajka, Indonésie nebo Uganda?
Už tradičně se na Karlínském náměstí budou mísit chutě ze všech koutů světa. Vůně Karibiku povine od stánku Clyde´s Jamaican Kitchen, asijské speciality připraví kuchaři z Warung Indonesia. Mezi nejvyhledávanější prodejce bude opět patřit Virunga, česko-ugandský food projekt, díky kterému budete moci ochutnat čerstvé ovoce přímo z Afriky.

Virunga ale není jen o čerstvém ovoci. Projekt podporuje ugandské lokální farmáře a pěstitele, od nichž vykupují ovoce za férové ceny a letecky přiváží do Česka exotický zážitek. Na rodinném festivalu ale nebudou chybět ani české sladké a slané klasiky.

Světová hudba
Kromě jídla je postaráno i bohatý doprovodný program. Přijít poslechnout si můžete třeba Circus Brothers, kteří po zrušení několika letošních festivalů, rozbalí svůj tzv. disco-balkan, který kombinuje balkánskou dechovku, diskotékový beat, laciný pop a špinavý house.

Kromě Circus Brothers se na pódiu představí i skupina Atarés, která vás z balkánu přenese do Latinské Ameriky a roztančí vás v rytmu tanga, samby, ale i méně typického jazzu, funku nebo reggae.

Za lepší dětství
Rodinný festival v Karlíně je poslední možností, jak si ještě užít prázdniny. Pro děti zde budou kromě spousty sladkostí připravené i dětské dílničky, v nichž si budou moci třeba zkusit upéct perník v Perníčkově dílně nebo si nechat ozdobit obličej originálními kresbami.

Kromě atrakcí pro děti zde bude i jeden stánek pro děti, které se festivalu nemohou zúčastnit. Jde o Nadační fond Asante Kenia Lejly Abbasové, který podporuje vzdělání dětí v Keni a finančně pomáhá dětem s těžkými životními osudy.

Na co se můžete těšit:

Lokální občerstvení: Podolka; Big Fries; Petrisimo; Čokofaktory; Lumon; Ten Štrúdl; Cider z Bílých Karpat a spoustu dalších.
Zahraniční speciality: Virunga; Warung Indonesia; Clyde´s Jamaican Kitchen, Taste of Ethiopia a mnoho dalších specialit z různých koutů světa.
Kapely: Circus Brothers; Elias & the Shepherds; Atares.
Autor: Karlín market
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Kultura, volný čas

Švandovo divadlo uvede písničkový retro muzikál Návrat krále

Životní epizoda božského zpěváka, který se ze své socialistické vlasti vydal v 70. letech naplnit své sny do kapitalistické ciziny, inspirovala dramatika a režiséra Jakuba Čermáka k vytvoření nové inscenace napsané přímo pro Švandovo divadlo. Návrat ...

Ministerstvo kultury: Hlavní výstavou letní sezony v Muzeu literatury v Praze jsou Hry Franze Kafky

Cílem neobvykle pojaté výstavy Hry Franze Kafky v Muzeu literatury je narušit některé interpretační stereotypy např. redukci Kafkova díla na pouze "ně ...

V Obecním domě byl zahájen hudební festival Pražské jaro

Ministr kultury Martin Baxa se v Obecním domě zúčastnil slavnostního zahájení 79. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Pražské jaro 2024. V letoš ...

Červencové koncerty Eda Sheerana slibují pestrý doprovodný program s Benem Cristovao, Pokáčem nebo Thomem Artwayem

PRAHA - Unikátní zážitek slibují dvě letošní shows britské mega hvězdy Eda Sheerana 27. a 28. července v hradeckém multifunkčním Parku 360. První ze d ...

Branický knižní festival se vrací. Nezapomeňte si změnit datum ve svém kalendáři!

PRAHA - Knižní nadšenci, pozor! Druhý ročník knižního Malotrhu je tady! Přijďte se v sobotu 8. června 2024 připojit ke knižní oslavě, kde se setkáte s ...





Neděle 19.5.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes