PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Kultura, volný čas

Nadace E-MOC-E má vítěze, kterým počtrnácté uspořádá výstavy a koncerty

17.07.2020
Nadace E-MOC-E, která podporuje umělce v jejich tvorbě, pomáhá jim s prezentací díla a propojuje profesionální a amatérské umělce, zná své vítěze. Z velké konkurence rekordních 55 soutěžících letos vybrala porota nejlepší malíře, fotografy, básníky a muzikanty. Na podzim 2020 jim uspořádá výstavy a koncerty v Praze, Táboře a dalších českých městech.
Kateřina Valko, The present moment | Foto: e-moc-e.cz
Nadace E-MOC-E vznikla před 14 lety. Spolu se zakladatelem projektu, Milanem Deutschem, stály u zrodu také mediální tváře Kateřina Pospíšilová (vicemiss ČR a modelka) a herečka Chantal Pouillain.

Umělci se vždy od března představují veřejnosti na internetové galerii www.e-moc-e.cz, kde jejich dílo mohou lidé bodovat. Letos byl o prezentaci v bezpečném online prostoru vzhledem ke karanténě větší zájem než kdy předtím. Vítěze v kategoriích malba, foto, poezie a hudba vybírá odborná porota, složená z 20 osobností české kultury a galeristů. Mezi členy poroty jsou např. herečka Ester Kočičková, malíř Jan Kunovský, scénáristka a spisovatelka Monika Pavlíčková, modelka Kateřina Pospíšilová, jazzové zpěvačky Elena Sonenshine a Marta Marinová, kastelánka Jindřišské věže Lucie Dolfi, hudebník Václav Tobrman, majitelka galerie Černá Labuť Danuše Siering, herec a výtvarník Vojtěch Morava, kulturní producentka Vlasta Rydlová, fotograf Milan Junek, divadelní režisérka Erika Merjavá, zakladatel projektu - herec a producent Milan Deutsch a další.

V kategorii malba zvítězily:

Kateřina Valko, která vystaví své obrazy v pražské galerii Jindřišská věž a Zuzna Freyja, která bude mít výstavu v galerii Prostě Kafe.

Nejlepšími fotografy se stali Jan Týc a Honza Walda Valík. Oba budou mít společnou výstavu v galerii Alternatif Mezibranská v srdci Prahy.

Nejlepšími hudebníky se stali Jan Dočkal, Kateřina Mrázová a kapela Iceland.

Porota vybrala i nejlepší básníky - Marii Dos Santos Samek , Irenu Topinkovou, Ingrid Hanušovou a Tomáše Chouru. Poezie a hudba se představí v rámci komponovaného večera v hudebním klubu Mandragor a na vernisážích vítězů.

Za čtrnáct let prošlo projektem již 500 umělců, kteří se představili veřejnosti na internetové galerii. Nejlepší z nich se poté prezentovali v rámci 50 výstav, koncertů a komponovaných večerů v 6 městech.

"Projekt e-moc-e vznikl s cílem motivovat umělce v jejich tvorbě a usnadnit jim organizačně i finančně prezentaci jejich díla. Mám velkou radost, že se komunita umělců i galerií a výstavních míst každým rokem rozšiřuje, že se umělci setkávají, navazují kontakty a vzájemně se mohou inspirovat," uvedl zakladatel projektu Milan M. Deutsch, který má sám za sebou řadu úspěšných výstav fotografií a obrazů a je autorem divadelních her, vč. muzikálu v divadle Semafor Alice, Alenka a voda živá.

Lucie Dolfi, kastelánka Jindřišské věže dodala: "Naše galerie je partnerem projektu e-moc-e již od jeho vzniku v roce 2006. Vystavují zde pravidelně vítězové každoroční soutěže a mohou se tak představit široké veřejnosti, která Jindřišskou věž navštíví. Aktivně se také zapojujeme do organizace a oslovování potenciálních umělců".

"Do poroty projektu e-moc-e jsem vstoupil především proto, že vidím velký potenciál v prezentaci umělců v mimopražských galeriích a klubech. Chci tedy pomáhat vyhledávat příležitosti v českých regionech. Pro loňské vítěze jsme uspořádali výstavy v Táboře a Bechyni," dodává herec a pedagog Vojtěch Morava.


Autor: Milan Deutsch
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Kultura, volný čas

Švandovo divadlo uvede písničkový retro muzikál Návrat krále

Životní epizoda božského zpěváka, který se ze své socialistické vlasti vydal v 70. letech naplnit své sny do kapitalistické ciziny, inspirovala dramatika a režiséra Jakuba Čermáka k vytvoření nové inscenace napsané přímo pro Švandovo divadlo. Návrat ...

Ministerstvo kultury: Hlavní výstavou letní sezony v Muzeu literatury v Praze jsou Hry Franze Kafky

Cílem neobvykle pojaté výstavy Hry Franze Kafky v Muzeu literatury je narušit některé interpretační stereotypy např. redukci Kafkova díla na pouze "ně ...

V Obecním domě byl zahájen hudební festival Pražské jaro

Ministr kultury Martin Baxa se v Obecním domě zúčastnil slavnostního zahájení 79. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Pražské jaro 2024. V letoš ...

Červencové koncerty Eda Sheerana slibují pestrý doprovodný program s Benem Cristovao, Pokáčem nebo Thomem Artwayem

PRAHA - Unikátní zážitek slibují dvě letošní shows britské mega hvězdy Eda Sheerana 27. a 28. července v hradeckém multifunkčním Parku 360. První ze d ...

Branický knižní festival se vrací. Nezapomeňte si změnit datum ve svém kalendáři!

PRAHA - Knižní nadšenci, pozor! Druhý ročník knižního Malotrhu je tady! Přijďte se v sobotu 8. června 2024 připojit ke knižní oslavě, kde se setkáte s ...





Neděle 19.5.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes