PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Kultura, volný čas

Výstava Křižovatky života v Praze: Na křižovatkách života jsme si uvědomili pravou podstatu života

07.02.2020
PRAHA - Od středy 5. února 2020 do 8. března 2020 je v krásných prostorách vily Portheimka Galerie D v Praze na Smíchově otevřena unikátní výstava fotografií s názvem Křižovatky života fotografky a novinářky Renáty Luckové, doplněné texty a povídkami novináře a spisovatele Pavla Veselého.
Infografika | Foto: Renáta Lucková a Pavel Veselý
"Ústřední téma výstavy "Křižovatky života" je, že každý z nás se během svého života několikrát ocitl na křižovatce - své Křižovatce života", říká autorka fotografií Renáta Lucková.

"Při tom se ocitáme na určitém místě, v určitém okamžiku a potkáváme různé lidi, kteří nás nějakým způsobem ovlivnili. Stojíme-li na své křižovatce života, je jen na našem rozhodnutí, jakou cestu zvolíme dál. A ne vždy ta hlavní musí být ta správná", dodává ještě Renáta Lucková.

Výstava má svůj filozofický podtext, má přivést člověka k zamyšlení o svém životě i ve vztahu k ostatním lidem, o smyslu života vůbec. I o tom, že i v těžkých časech můžeme nalézt něco či potkat někoho, kdo nebo co pro nás bude inspirací a pro koho nebo pro co stojí za to žít.

"Fotografie jsou tématicky propojené s reportážní fotografií a zájmy Renáty o cestování a přírodu, doplněné mými texty, povídkami a komentáři" dodává k tomu Pavel Veselý.

Oba autoři se v minulosti ocitli na takových křižovatkách, kdy jim šlo opravdu o život. Jednak po autonehodě a ochrnuté noze u Renáty Luckové, tak i onkologického onemocnění u Pavla Veselého. Oba se shodují na tom, že na takových křižovatkách si uvědomili pravou podstatu života a jak důležité je ve správnou dobu najít toho správného člověka ve správnou dobu v kritické situaci života. "Vážíme si od té doby ještě více života, každého dne a především krásného a pevného vztahu. Bez toho, abychom spolu soupeřili, ale ve vzájemné úctě a respektu jeden k druhému", souhlasně k tomu doplňují oba autoři, kteří jsou zároveň partnery v životě.

Záštitu nad výstavou Křižovatky života převzali Městská část Praha 5, Kulturní komise ČR a Kulturně-hospodářská revue Fragmenty. Hlavním partnerem výstavy je CeWe Color a.s.. Autoři děkují také partnerům mezinárodnímu hudebnímu festivalu Tóny nad městy, Pizzeria Ristorante Corleone, GARNO s.r.o., Pivní lázně Andělská lázeň, InfoDnes.cz - Sdružení regionálních portálů.

Výstava se koná od 5.února do 8.března 2020 ve vile Portheimka Galerie D, Štefánikova 68/12, Praha 5 - Smíchov. Otevřeno od úterý do neděle od 13 do 18h., v pondělí zavřeno. Vstup zdarma.

Něco o autorech:
Renáta Lucková i Pavel Veselý se věnují kompletnímu zastupování firem v oblasti public relations a marketingu a social media marketingu a správě sociálních sítí klientům. V roce 2013 například zastupovali v oblasti kompletní public relations pro Českou republika a svět švýcarskou firmu, která v Praze pořádala čtyřdenní mezinárodní konferenci lídrů z celého světa.

O rok později Pavel s Renátou také pořádali uvedení jejich knihy Setkání s Dominikem kardinálem Dukou OP v Italském kulturním centru v Praze pro 150 hostů z řad diplomatů, politiků a osobností kulturního a společenského života.

Oba jsou i moderátory. Společně také vedli a publikovali rozhovory s různými významnými lidmi - politiky, diplomaty, herci a zpěváky v různých médiích.

RENÁTA LUCKOVÁ
Absolventka VŠE a oboru Personálního řízení a andragogiky na FF UK v Praze. Přes své zkušenosti původně ve firemních financích, personalistice a vedení kanceláře v softwarové firmě, se později se dostala k marketingu a médiím. V současné době se věnuje také social media marketingu, reportážnímu fotografování a koučinku.

Její fotografie byly publikovány např. v knize Stanislavy Vodičkové Nebezpečný kardinál, v kulturní a hospodářské revue Fragmenty, na webových stránkách Arcibiskupství pražského, Historická šlechta, v Katolickém týdeníku, Pravý prostor.cz, Svět úspěšných, v časopise Naše rodina, v tiskové agentuře MediapressServis, v časopise Policista, Český bratr, Překvapení aj. V roce 2010 a 2012 představila hudební prezentaci pásem svých fotografií ve společném autorském pořadu s Pavlem Veselým ´Strom života´a ´Křižovatky života´ v pražském podnikatelském klubu. Své fotografie publikovala i v knize ´Dominik Duka - moderní a oblíbený´ autora Pavla Veselého.

Renáta svými fotografiemi a společnou podporou s Pavlem Veselým přispěli i ke vzniku knihy o životě a návratu Josefa kardinála Berana do České republiky v roce 2018 pod názvem Nebezpečný kardinál autorky Stanislavy Vodičkové, vydané Ústavem pro výzkum totalitních režimů v roce 2018.

PAVEL VESELÝ
Dnes novinář, publicista a moderátor. Ačkoliv původním povoláním speciální pedagog, získala si ho jeho druhá láska - média a marketing. Své vize dokáže prakticky realizovat v životě i ve své práci. Je i koučem.
Své texty, rozhovory a komentáře Pavel publikoval například v titulech v E15.cz, Pravý prostor.cz, Fragmenty - kulturní a hospodářská revue, v tiskové agentuře MediaPressService, Živnostenské listy, Naše rodina, TOPVIP.cz, TINA, Pozitivní Noviny, Kultura21, Brejle.net, Regenerace a mnoho dalších.

Pořádal a moderoval mnoho akcí. Autor pořadu Zastávka s významnými osobnostmi české i slovenské kultury a politiky. Autor a moderátor pořadu Fialové květy Květy Fialové.

Autor knihy"Dominik Duka-moderní a oblíbený" a dvou knih vlastních povídek a textů "Úlomky a obrázky" a "Tóny duše".

Spolu s Renátou Luckovou jsou autory knihy Setkání s Dominikem kardinálem Dukou OP (EuromediaGroup 2013), v níž Renáta publikovala i své fotografie.








Autor: Renáta Lucková a Pavel Veselý
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Kultura, volný čas

Švandovo divadlo uvede písničkový retro muzikál Návrat krále

Životní epizoda božského zpěváka, který se ze své socialistické vlasti vydal v 70. letech naplnit své sny do kapitalistické ciziny, inspirovala dramatika a režiséra Jakuba Čermáka k vytvoření nové inscenace napsané přímo pro Švandovo divadlo. Návrat ...

Ministerstvo kultury: Hlavní výstavou letní sezony v Muzeu literatury v Praze jsou Hry Franze Kafky

Cílem neobvykle pojaté výstavy Hry Franze Kafky v Muzeu literatury je narušit některé interpretační stereotypy např. redukci Kafkova díla na pouze "ně ...

V Obecním domě byl zahájen hudební festival Pražské jaro

Ministr kultury Martin Baxa se v Obecním domě zúčastnil slavnostního zahájení 79. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Pražské jaro 2024. V letoš ...

Červencové koncerty Eda Sheerana slibují pestrý doprovodný program s Benem Cristovao, Pokáčem nebo Thomem Artwayem

PRAHA - Unikátní zážitek slibují dvě letošní shows britské mega hvězdy Eda Sheerana 27. a 28. července v hradeckém multifunkčním Parku 360. První ze d ...

Branický knižní festival se vrací. Nezapomeňte si změnit datum ve svém kalendáři!

PRAHA - Knižní nadšenci, pozor! Druhý ročník knižního Malotrhu je tady! Přijďte se v sobotu 8. června 2024 připojit ke knižní oslavě, kde se setkáte s ...





Neděle 19.5.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes