PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Kultura, volný čas

Operní divy Dagmar Pecková a Kateřina Kněžíková na koncertu s Adamem Plachetkou v O2 areně

24.09.2019
Adam Plachetka má za sebou rušný konec prázdnin. V srpnu vydal CD Zimní cesta od Franze Schuberta, které mu pokřtil Štefan Margita na Střeše Lucerny. Poté odletěl do Ameriky, kde účinkuje ve dvou operních inscenacích. V Česku vystoupí po dlouhé pauze až 16. ledna 2020 v pražské O2 areně na koncertu BEZ MANTINELŮ, kam pozval i hosty z různých hudebních oblastí. Nyní odhaluje, že mezi hosty koncertu patří také manželka Kateřina Kněžíková a česká operní pěvkyně Dagmar Pecková.
Dagmar Pecková | Foto: Pavel Petruška
Adam Plachetka, který se jako první operní pěvec pustil do vlastního koncertu v největší české multifunkční hale, již dříve avizoval, že se návštěvníci mohou těšit na přesah žánru klasické hudby do jazzu, popu nebo muzikálových skladeb. Velká část repertoáru ale stojí právě na skladbách, které jsou známému opernímu pěvci blízké.

Není se čemu divit, že mezi vážené hosty patří české operní pěvkyně Kateřina Kněžíková a Dagmar Pecková. "S Dášou se známe mnoho let a patří k nejvýraznějším zástupcům klasiky u nás, takže byla pochopitelně jednou z prvních, která mě jako host mého koncertu napadla," řekl Adam Plachetka.

"Barvy! Všechny barvy světa v různých hudebních žánrech v provedení různých interpretů všech generací. To jsem viděla před očima, když jsem si přečetla připravovaný program Adama Plachetky v O2 areně. Moc se těším, že i já budu součástí spektra," prozradila Dagmar Pecková, která má za sebou další úspěšný ročník chrudimského Festivalu Zlatá pecka.

Setkat se na pódiu s manželkou Kateřinou Kněžíkovou se Adamovi Plachetkovi v poslední době příliš nedaří. O to víc se těší na společné vystoupení. "Kačka na koncertě nemohla chybět, ač nebylo nejsnazší ho do jejího kalendáře zapracovat. Jsem rád, že nakonec všechno vyšlo, a že si tohle výjimečné vystoupení užijeme spolu," uvedl Adam Plachetka.

"Předpokládám, že tento koncert bude největším počinem mého manžela, co se do počtu posluchačů týče, a u toho přece nemohu chybět. O to líp, že budu moci svou troškou přispět k atmosféře večera. Každé vystoupení s Adamem je sváteční záležitostí, protože jich za rok tolik není. Cením si jeho pozvání a myslím, že se mají všichni nač těšit," řekla Kateřina Kněžíková, která si aktuálně připsala na konto nominaci na cenu Thálie za roli Julietty v opeře Bohuslava Martinů Julietta aneb Snář v Národním divadle moravskoslezském.

Koncert podpoří předčasně narozené děti
Adam Plachetka i Kateřina Kněžíková aktivně podporují Nadační fond pro předčasně narozené děti a jejich rodiny. Proto se i letos rozhodli, že fondu tímto koncertem pomohou. "S nadačním fondem spolupracujeme pravidelně už pár let a rozhodli jsme se ho podpořit i koncertem v O2 areně. Líbí se mi, že tím dostává i přesah akce pro dobrou věc. Fondu poplyne příspěvek z každé prodané vstupenky, což je i dobrá motivace, proč jich prodat co nejvíc," uvedl Adam Plachetka.

Nyní účinkuje Adam Plachetka v Chicagu v roli Figara v Lazebníku sevillském a čeká ho role Hraběte Almaviva ve Figarově svatbě v newyorské Metropolitní opeře.

Adam Plachetka je u nás i ve světě spjatý s klasickou hudbou, pro svůj koncert ale udělá výjimku, a návštěvníci se tak mohou těšit vedle operních árií také na muzikály, jazz nebo pop. Krom sólových partů připravuje i řadu duetů, k nimž přizval přátele a umělecké kolegy nejen z oblasti klasické hudby. O vizuální koncepci a režii se postará uznávaný český režisér a audiovizuální tvůrce Michal Caban. Hudební nastudování má na starosti dirigent a skladatel Jan Kučera a hudební doprovod multižánrové uskupení Epoque Orchestra. Jazzové žánry na koncertě reprezentuje swingový zpěvák Jan Smigmator a vokální skupina SKETY. Dalším z odtajněných hudebních hostů, kteří si s ním zazpívají na jednom pódiu, bude legendární Eva Pilarová.

Koncert se koná 16. ledna 2020 v O2 areně a vstupenky jsou již v prodeji v síti Ticketportal. Pořadatelem koncertu je společnost Bestsport.

Autor: Eva Hromádková
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Kultura, volný čas

Branický knižní festival se vrací. Nezapomeňte si změnit datum ve svém kalendáři!

PRAHA - Knižní nadšenci, pozor! Druhý ročník knižního Malotrhu je tady! Přijďte se v sobotu 8. června 2024 připojit ke knižní oslavě, kde se setkáte s nejnovějšími knihami, autory a spoustou další zábavy. Moderní bookfest, který si nemůžete nechat ...

Český rozhlas Dvojka a hvězdy hudebního nebe vzdají poctu skladateli Petru Hapkovi

PRAHA - Petr Hapka by v květnu 2024 oslavil 80. narozeniny. Český rozhlas Dvojka se rozhodl této mimořádné osobnosti české hudby vzdát poctu koncertem ...

AV ČR: Architekt a fotografie. Josefa Schulze ukáže nová výstava ve Window Gallery

Praha - Ústav dějin umění Akademie věd ČR (ÚDU AV ČR) včera otevřel výstavu fotografií ve Window Gallery, netradiční galerii ve výlohách knihovny ústa ...

Třetí květnovou sobotu se uskuteční Den otevřených dveří v Českém rozhlase

V roce 2024 se Český rozhlas pyšní 101 lety od zahájení svého pravidelného vysílání. Přidejte se k oslavě tohoto významného milníku v sobotu 18. květn ...

V květnu se v ringu utkají profesionální vojáci se špičkami bojových sportů

Praha - Způsobů, jak podpořit Vojenský fond solidarity, je nepočítaně. Chrudimští výsadkáři zvolili ten nejtěžší možný. Rozhodli se, že uspořádají cha ...





Pondělí 6.5.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes