PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

5. MEZIŠKOLNÍ KONFERENCE - Praha

Kdy:
Čtvrtek 12.11.2015
Kde:
Mramorový sál České spořitelny, Praha
Sdílet:

Ve čtvrtek 12. listopadu mohou studenti středních škol diskutovat v Praze v Mramorovém sále České spořitelny o aktuálních celospolečenských tématech. Uskuteční se zde totiž již 5. ročník Meziškolní konference, která probíhá v rámci projektu "Můžu ti pomoct", jehož cílem je prevence rizikového chování mladých lidí a snaha poskytnout jim zajímavé alternativy pro trávení volného času.
Chceme do světa, ale pustíme migranty k nám? Co na to demografická křivka Evropy? Jaká je optimální rovnováha mezi sportovními aktivitami a školními povinnostmi? Jakým způsobem ovlivňují nová média naše životy? Na tyto otázky a další související aktuální či společenská a sociální témata se zaměří účastníci letošní Meziškolní konference.

Na konferenci se letos představí kromě studentů i zajímaví hosté. Možnost zapojit studenty při asistování osobám s těžkým zdravotním postižením přijde nabídnout i zástupce obecně prospěšné společnosti Asistence. Se svým příspěvkem o nebezpečí na internetu vystoupí také Lenka Eckertová, úspěšná autorka několika knih o této problematice. Prostor prezentovat své názory dostane 30 studentů z 8 středních škol, kteří mohli zpracovat zadaná témata libovolným způsobem a formou.

Více informací na: www.dialog-jessenius.cz

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



45,212984085083