PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Elric Petit (BIG-GAME) / Scholastika - Praha 7

Kdy:
Čtvrtek 12.03.2015 od 18:00 hod
Kde:
Scholastika (bývalá budova Dopravních podniků) / Bubenská 1 , Praha 7
Pořadatel:
Účinkující:
Sdílet:

Přednáška o mladém evropském designu.

Vzdělávací platforma Scholastika uskuteční v průběhu následujícího roku sérii šesti přednášek a výstav předních evropských designérů jako jsou Jean-BaptisteFastrez, Sebastian Herkner, Elric Petit (BIG-GAME) či Maarten de Ceulaer. Cyklus seznámí publikum s rozmanitými aktuálními tendencemi současného designu.

Ve švýcarském Lausanne působící designérské studio BIG-GAME tvoří Belgičan Elric Petit, Švýcar Grégoire Jeanmonod a Francouz Augustin Scott de Martinville.

Ve své poetické a přesto utilitární tvorbě studio rozvíjí funkcionalistickou švýcarskou estetiku novým směrem a do života každodenních předmětů zapojuje rafinované příběhy a metaforický charakter.
Zakladatelé studia též působí jako pedagogové na prestižní univerzitě ECAL a na svém kontě mají spolupráci s předními galeriemi a výrobci včetně Hermés, Hay, Alessi, Praxis nebo Moustache.

Tvorbu ateliéru přijede na Scholastiku představit jeden z jeho členů Elric Petit, který zároveň přiváží do Prahy výstavní koncept Q & A (Questions&Answers), ve kterém bude společně se skupinou Okolo hledat v českém designu paralely k tvorbě BIG-GAME.

Na přednášku, která proběhne na půdě vzdělávací platformy Scholastika ve čtvrtek 12. 3. 2015, navazuje výstava "Poetický život každodenních předmětů" v žižkovské galerii studia OKOLO (vernisáž 14. 3. 2015).

http://www.big-game.ch
http://www.scholastika.cz/
http://www.pedal-project.com/

Fotogalerie:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



33,610105514526