PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Psychedelika v terapii a seberozvoji - Praha

Kdy:
Neděle 01.12.2019 od 19:00 hod
Kde:
Městská knihovna, Mariánské nám. 1, Praha
Pořadatel:
Sdílet:

Party halucinogen, politický manifest či grál k osobnímu poznání? Psychedelické látky tu jsou s námi odnepaměti a jejich postavení a význam ve společnosti se neustále mění. Jejich výzkum dnes zažívá celosvětovou renesanci, a my se proto podíváme na to, jakou úlohu hrají ve zkoumání vědomí.
Odborník v této oblasti, Filip Tylš, nám přiblíží, jaký potenciál mají psychedelika v terapii a osobním rozvoji, a zároveň neopomene i rizika spojená s nezodpovědným používáním těchto nástrojů.
Filip Tylš pracuje jako psychiatr a neurovědec v Národním Ústavu Duševního Zdraví (NÚDZ), kde se věnuje pacientům s poruchami neurotického i psychotického okruhu a výzkumu psychedelických látek. Na jeho cestě k psychoterapii ho ovlivnily zkušenosti s různými psychedelickými látkami, potní chýší, holotropním dýcháním a rituály s ayahuaskou. Absolvoval 1. LF UK a navázal na to doktorandským studiem neurověd na 3. LF UK, kde nyní příležitostně učí studenty. V NÚDZ je součástí řešitelského týmu pilotní studie podávání psilocybinu lidským subjektům (tzv. psychedelický sitter). V roce 2015 spolu s přáteli z odborných kruhů spoluzaložil Českou psychedelickou společnost a od roku 2017 pomáhá lidem v rámci PsyCare týmu zvládnout obtížné psychedelické zkušenosti na hudebních festivalech.

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



151,37100219727