PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Carlo Goldoni - POPRASK NA LAGUNĚ

Kdy:
Neděle 30.03.2014 od 19:00 hod
Kde:
Divadlo pod Palmovkou.
Sdílet:

Italská komedie o rybách, pizze, pančované kořalce, ženských klepech a mužské nedůvtipnosti.
Divácky oblíbená komedie byla sice napsána již v roce 1762, ale rozhodně se nejedná o zmrtvělou klasiku nebo zaprášené muzejní dílo.
Jádrem Goldoniho brilantní komedie charakterů je nedorozumění vycházející z časté lidské vlastnosti - z ochoty naslouchat kdejaké pomluvě či drbu a následně pak řešit vzniklé problémy zbrkle, bez rozmyslu a takříkajíc "po italsku".

Děj hry Poprask na laguně je od prvního výstupu autorem konstruován jako mimořádně třaskavá směs, která nemůže vyústit v nic jiného než pořádný zmatek: svár totiž vypukne mezi ženami (manželkami či příbuznými nebo milenkami chudých rybářů čekajícími na své muže, až se vrátí z moře), které se do krve pohádají kvůli neuvěřitelně banální události s pečenou dýní.
Jejich hádka okořeněná ženskou hašteřivostí, žárlivostí a ukřivděností brzy zasáhne i muže navrátivší se z moře a záhy rozvrátí bezmála všechny milostné vztahy.
Rozkacené a uražené sousedky se promění v nepřátelské armády, které bojují slovy a gesty stejně udatně a tvrdě, jakoby to byly skutečné zbraně.
Poprask stíhá poprask, a zdá se, že tato "pouliční válka" mužů i žen bude trvat, dokud nedojde k naprostému vyčerpání a psychickému zhroucení jedné ze stran.
Uklidnění nepřinese ani snaha mladého soudního koadjutora Isidora, který se pokusí spory utišit, ale svým nepříliš šikovným jednáním naopak vše ještě více zaplétá.
Vstup: 230,-Kč

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



61,623096466064