PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Zprávy

Nadační fond Albert rozdělil téměř půl milionu korun vítězným dobročinným projektům

20.03.2018
PRAHA - Nadační fond Albert slavnostně ocenil v pondělí, v sídle Krajského úřadu Středočeského kraje v Praze, úspěšné organizace v programu "Bertík pomáhá 2018". O vítězích rozhodli svými hlasy zákazníci více než dvou desítek obchodů Albert ve středních Čechách. Celkově rozdělil Nadační fond Albert v kraji mezi projekty na podporu vzdělávání a rozvoje dětí ze sociálně znevýhodněného prostředí 450 tisíc korun.
Ilustrační snímek | Foto: albert.cz
"Velmi nás těší, že se díky běžnému nákupu v Albertu mohli lidé blíže seznámit s činností dětských domovů či neziskových organizací v jejich okolí a organizace měly možnost představit svou práci veřejnosti," řekla Petra Režná, programová manažerka Nadačního fondu Albert. "Zákazníci ve středních Čechách podpořili například psychoterapii, tréninkové byty pro mladé dospělé žijící v dětském domově, doučování či různorodé volnočasové aktivity pro děti ze sociálně ohroženého prostředí. Patří jim za to naše velké poděkování," upřesnila.

Slavnostní setkání u příležitosti ocenění vítězných organizací hostil Krajský úřad Středočeského kraje v Praze. "Děkuji Nadačnímu fondu Albert, který pomáhá dětem ze znevýhodněného sociálního prostředí při jejich vstupu do samostatného dospělého života, a také zákazníkům tohoto obchodního řetězce, kteří se do této smysluplné akce zapojili.," sdělila radní pro oblast sociálních věcí Aneta Heřmanová.

Program Bertík pomáhá je součástí aktivit Nadačního fondu Albert a v souladu s jeho posláním podporuje projekty zaměřené na vzdělávání a rozvoj dětí ze sociálně znevýhodněného prostředí.

Bertíci pomáhají i s učením
V každém z pěti regionů ve Středočeském kraji se o hlasy zákazníků ucházely dva nejlepší projekty vybrané odborníky. Nadační fond Albert mezi ně na základě hlasování zákazníků ve 22 místních obchodech Albert rozdělil 450 tisíc korun.

Mezi deset podpořených organizací ve středních Čechách patří Organizace Tosara, z. s., Dětský domov Beroun, Výchovný ústav a středisko výchovné péče Buškovice, Dětský domov Nové Strašecí, Dětský domov HUSITA, o. p. s., Organizace Ponton, z. s., Dětský domov Nymburk, Organizace Semiramis z. ú., Soukromý dětský domov SOS 92 a Společnost Orlíček Přední Chlum, o. p. s.

Spolupráci s Nadačním fondem Albert si pochvaluje třeba Jana Müllerová, ředitelka Dětského domova v Berouně: "Výhra nás naprosto překvapila a zároveň velmi potěšila. Díky ní budeme moci našim dětem s kombinovaným postižením a narušenými komunikačními dovednostmi dopřát psychoterapii, která dětem pomáhá se socializací a zvládáním běžných situací." Možnost individuálního rozvoje vyzdvihuje i vedoucí nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Semiramis Lenka Bednářová: "Výhra pokryje pravidelné doučování dětí, jejichž rodiny by si ho nemohly dovolit. Dětem to pomůže vypořádat se s nástrahami osnov škol a umožní jim to zažít ve škole úspěch."

Program "Bertík pomáhá" navazuje na úspěšnou kampaň "S Bertíkem za dětským úsměvem", která slavila úspěch v prodejnách Albert už v letech 1999-2012 a za tu dobu podpořila stovky charitativních projektů částkou převyšující 80 milionů korun.

V Obchůdcích si děti ze středních Čech vydělaly přes 100 tisíc korun
Nadační fond Albert vznikl v roce 2009 za účelem podpory zdravého životního stylu dětí i jejich rodičů a podpory vzdělávání, integrace a rozvoje dětí ze sociálně znevýhodněných skupin. Zdravé stravování podporuje Nadační fond Albert prostřednictvím vzdělávacího programu Zdravá 5, který ve 334 školách a školkách ve Středočeském kraji přiblížil principy zdravého životního stylu už více než 44 tisícům dětí. Sociálně znevýhodněné děti fond podporuje díky programům Bertík pomáhá, Do Alberta na praxi nebo Obchůdky s Albertem, který přibližuje základy podnikání a připravuje je tak na vstup na reálného života. V posledních dvou letech se do Obchůdků v kraji zapojilo pět dětských domovů a dohromady utržily více než 100 tisíc korun.

Oceněné projekty v regionech Středočeského kraje:
- Organizace Tosara, z. s. - projekt Podpora předškolního vzdělávání dětí
- Dětský domov Beroun - projekt Podpora pro dětskou duši
- Výchovný ústav a středisko výchovné péče Buškovice - projekt Sportem proti drogám
- Dětský domov Nové Strašecí - projekt Podpora vzdělávání a zájmových aktivit
- Dětský domov HUSITA, o. p. s. - projekt Tréninkový byt pro mladé dospělé žijící v dětském domově
- Organizace Ponton, z. s. - projekt Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Bedna
- Dětský domov Nymburk - projekt Bertík pomáhá psychoterapií
- Organizace Semiramis z. ú. - projekt N-klub
- Soukromý dětský domov SOS 92 - projekt Tréninkový byt
- Společnost Orlíček přední Chlum, o. p. s. - projekt Rozvojem rodičovských kompetencí před návratem do rodiny

Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Česká inspekce životního prostředí oslavila Den Země na osvětové akci v Újezdě nad Lesy

Cílem mezinárodního Dne Země, který si připomínáme každý rok 22. dubna, je podpořit ochranu životního prostředí. U této příležitosti se koná po celém světě mnoho osvětových akcí, do kterých se zapojuje přibližně 1 miliarda lidí ve více než 193 ...

V soutěži Adapterra Awards bude bojovat o vítězství 11 pražských projektů

První tropický den tohoto roku přišel o dva měsíce dříve, než je obvyklé. Přesně na tyto situace, ale i další jevy, jako jsou sucho, přívalové deště, ...

Čtenáři Středočeského kraje vysbírali přes 4 tisíce mobilů, nejlepší byly knihovny v Kralupech, Rudné a Úněticích

Přesně 4112 starých mobilních telefonů přinesli v uplynulých měsících do svých oblíbených knihoven čtenáři ve Středočeském kraji. Do sběrové akce nazv ...

Dopravní podnik hl. m. Prahy má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) včera v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do provozu svůj první průjezdný, třístupňový lakova ...

City Challenge 2024: Ukažme společně světu, jak bohatá a jedinečná příroda je v našich městech

Pokud budete od pátku do pondělí 26. - 29. 4. v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Ostravě, na Uherskohradištsku a na Veselsku (region Veselí nad Mora ...





Pátek 26.4.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes