PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Zprávy

Nad Prahou proletí vrtulníky. Flora láká vojenské nadšence

29.04.2024
Opět po roce se mohou příznivci a nadšenci armády těšit na prezentační a náborovou akci v pražském obchodním centru Atrium Flora pod názvem Army den. V sobotu 18. května se od 9 do 18 hodin představí návštěvníkům armádní profesionálové, příslušníci Hradní stráže, Vojenské policie, studenti vojenských škol a vojáci aktivní zálohy. Bohatý program bude zpestřen ve 12 hodin přeletem transportních vrtulníků W-3A Sokol a Mi-17 nad budovou centra.
Foto: acr.army.cz
"Army den na Floře je už tradiční akcí, která každoročně láká tisíce návštěvníků. Já si rozhodně nenechám ujít ani letošní ročník a doufám, že se v obchodním centru Flora v Praze potkáme. Připraveny budou bohaté ukázky vojenské techniky, budete si moci vyzkoušet airsoftovou střelnici nebo otestovat fyzičku. Vojáci vám předvedou boj zblízka, slaňování i výcvik armádních psů. A hlavně budete mít příležitost se s našimi profesionálními vojáky setkat. Třeba vás i přesvědčí, abyste se stali jedním z nich," zve na akci ministryně obrany Jana Černochová.

Návštěvníci se mohou těšit například na vozidlo TITUS, samohybnou kanónovou houfnici Dana, kolový obrněný transportér Pandur, vozidla Dingo a Iveco, LRD Kajman, protiletadlový komplet RBS-70, salvový kanón, motocykly Hradní stráže a Vojenské policie i další techniku a vojenské vybavení včetně ručních zbraní. Dále bude k vidění vozidlo Toyota HILUX, bezosádkový pozemní průzkumný prostředek UGV SOM-6, bojový člun speciálních sil a lehký zdravotnický terénní odsunový prostředek IVECO.

Na místě bude kariérní centrum, kde se zájemci dozví informace o službě v ozbrojených silách a aktivní záloze, účasti na dobrovolném vojenském cvičení a studiu na vojenských školách. Nadšenci si budou moci ověřit také svoji fyzickou zdatnost pod dohledem zástupců vojenského oboru FTVS UK Praha. Příslušníci sekce komunikačních a informačních systémů MO představí kampaň Spojař nové generace.

"Nábor je jednou z našich priorit. Letošní ročník chceme zaměřit na prezentaci všech forem uplatnění v ozbrojených silách, s důrazem na představení služby v aktivní záloze. Akce na veřejnosti jsou nejvhodnější formou interaktivní komunikace s občany, mohou se zde osobně setkat s vojáky, prohlédnout si jejich techniku, vybavení a pohovořit s nimi," vysvětlil ředitel Agentury personalistiky AČR brigádní generál Vladimír Studený.

Se sportovci ASC Dukla se návštěvníci potkají při autogramiádě a s vojenskými kaplany při jejich prezentaci duchovní služby Armády ČR. Nebudou chybět ani pracovníci odboru pro válečné veterány a válečné hroby MO. Zájemci se mohou zúčastnit poutavých besed s válečnými veterány.

Ukázky budou připraveny nejen uvnitř obchodního centra, ale i na ploše před a za ním. Vojáci předvedou vojenské lezení, výcvik služebních psů, boj zblízka, bojový sport MMA a přehlídku výstroje armády, Hradní stráže a Vojenské policie. S novým exhibičním programem vystoupí Čestná stráž Armády ČR.

Den zpříjemní armádní umělci pásmem vojenské hudby Olomouc, hudby Hradní stráže a Vojenského uměleckého souboru Ondráš. Součástí programu bude ukázka historických ručních a lafetovaných zbraní a dvě výstavy "25 let v NATO" a "Posádková města".

ávštěvníci budou mít možnost vyzkoušet si střelbu na airsoftové střelnici s replikami armádních zbraní a na simulátoru pilotovat letoun L-159. Přítomni budou i studenti Univerzity obrany Brno a Vojenské střední školy a vyšší odborné školy MO. Představí se projekt POKOS (Příprava občanů k obraně státu) s vědomostní soutěží o zajímavé ceny. Připravena bude i ochutnávka tradičního vojenského guláše. Vojáci přijedou s lety prověřenou polní kuchyní POKA a nově představí moderní polní kuchyni Praporu podpory nasaditelných sil (HNS) z Rakovníku.

Zdroj: Armáda ČR
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

České dráhy: Na středočeské tratě vyjel ve zkušebním provozu první RegioPanter PID

Zbrusu novým regionálním vlakem RegioPanter v barvách PID se od včerejška na lince S4 Praha - Kralupy nad Vltavou mohou svézt první cestující. Na trati začal zkušební provoz první jednotky v ostrém provozu. Do konce letošního roku zamíří na tratě v ...

Sedmý ročník festivalu Maker Faire Prague přilákal o víkendu na Výstaviště rekordní počet návštěvníků

Víkend 11. a 12. května patřil na pražském Výstavišti objevování, hraní a bádání. V Křižíkových pavilonech se totiž konal Maker Faire Prague, festival ...

ŘSD: Připravujeme výměnu protihlukové stěny na dálnici D5 u Drahelčic

V těchto dnech vrcholí přípravy k výměně protihlukové stěny na cca. 4. až 5. km dálnice D5 ve směru na Plzeň, u Drahelčic. Práce, které silničáři zahá ...

Pražský Veletrh vědy bude také vesmírný a virtuální

Program vědecké události roku se neodehrává jen v hlavním sále. Ve dvou halách můžou lidé neomezeně navštívit více než 100 stánků a bez rezervace se z ...

4. ročník festivalu Za Prahu udržitelnou a sousedskou zkoumá město zdola

Arnika, Paměť města, Jezevky, Roleta 39 a další iniciativy, zabývající se městskými tématy, pořádají již čtvrtý ročník festivalu Za Prahu udržitelnou ...





Středa 15.5.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes