PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Magazín

Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata?

12.04.2024
Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! Nikoliv v přízemí. Abyste nezabloudili, použijte služební vchod (z ulice u Obecního domu) hned vedle výlohy Blanky Matragi a nechejte se vyvézt výtahem do druhého patra.
Ilustrační snímek | Zdroj: zlatemince.cz
Za nízké ceny získáte zlato i v Brně, v ikonické cihlové budově Dornych, vedle Vaňkovky.

Právě nízká cena a vysoké skladové zásoby přivádí k tomuto tradičnímu prodejci investičního zlata a stříbra nové zájemce o bezpečné uložení finančních prostředků do drahých kovů.

Že jsou ceny zlatých cihel a zlatých mincí u tohoto prodejce skutečně nejnižší, se můžete přesvědčit na stránce investiční zlato. Ceník v euro je na stránce investičné zlato.

Přízemní cenou zlata se tento prodejce výrazně odlišuje od ostatních nabídek na trhu. Potvrzuje to i jeho umístění na prvním místě loňského srovnání finančních produktů v kategorii prodejců drahých kovů (soutěž pořádá server Finparáda společnosti Scott & Rose).

Zlato patří mezi nejbezpečnější investice vůbec


Možná si říkáte, proč je zlato tak extrémně populární u investorů po celém světě. Odpověď vás překvapí.

Ekonomický systém je extrémně živý organismus, který je jednou nahoře, podruhé zase dole. Nikdo z nás zkrátka neví, co se v následujících letech (natož dekádách) stane.

Jen v posledních letech jsme zažili celosvětovou pandemii, období dvojciferné inflace, začátek války kousek od hranic NATO a další ekonomické pohromy.

Možná vás tyto události nechávají chladným. To však nic nemění na tom, že opravdu hodně ovlivňují finanční trhy na celém světě. Vše je zkrátka propojené.

A právě v časech všemožných krizí (může se jednat i o měnové reformy, krachy velkých bank a fondů a podobně) začnou ceny akcií, kryptoměn, dluhopisů a dalších produktů strmě padat dolů. Často až o 50, 60 i více procent! Poté jim trvá řadu let, než se opět dostanou na původní hodnotu.

A přesně v tento okamžik oceníte sílu zlata. Drahý kov se totiž dle dostupných statistik v osmi z deseti podobných případů chová přesně opačně. V časech ekonomické nepohody po něm začne být ohromná sháňka, což vyšponuje jeho cenu pěkně nahoru.

Z toho důvodu jej investoři, banky i státy po celém světě považují za ideální vyvážení zbytku portfolia a ochranu proti krizím. Vy byste měli přemýšlet úplně stejně.

V naší zemi je navíc zlato osvobozené od DPH a při zpětném odkupu i od daně z přidané hodnoty. Pokud nemáte rádi odevzdávání peněz státu, jste na správné adrese.

Jaká strategie přináší nejlepší užitek?


Sledujete vývoj ceny zlata na světové burze? Pak vám nemusíme říkat, že v posledních týdnech a měsících překonává historická maxima. I přesto je však ideální čas k nákupu. Opravdu nečekejte na korekci. Proč?

Svou povahou je zlato čistě dlouhodobá investice. Na krátkodobé spekulace použijte kryptoměny, IPO a další volatilnější produkty. U zlata nemá časování trhu absolutně žádný smysl.

Vzhledem k dlouhému horizontu patnácti, dvaceti i více let (spoření na důchod, zajištění dětí a podobně) nemají krátkodobé výkyvy na trhu žádný efekt na dlouhodobou výkonnost. Přesně proto je můžete ignorovat.

Vás musí zajímat spíše dlouhodobé analýzy a předpovědi předních odborníků. Ti hovoří dost pozitivně - v dalších dekádách zlato vyroste o stovky procent. Takový stav není žádná výjimka. Jen v posledních osmnácti letech jsme se dočkali 400% zhodnocení!

Budete-li tedy čekat na ideální příležitost k nákupu, zbytečně se ochudíte o zajímavé zisky. Nakoupíte totiž méně výhodně. Jednejte tedy co nejdříve.

Málokdo z nás si může dovolit ihned utratit stovky tisíc až miliony korun najednou. Pro průměrného českého investora se tak jako ideální volba jeví strategie postupného přikupování. Několikrát do roka prostě přikupte zlatý slitek/cihličku (ignorujte virtuální držení, akcie zlatých firem a nevýhodné bankovní spoření do zlata) dle aktuálních možností.

Takový postup musíte samozřejmě dodržovat po předem určený horizont (například až do odchodu do důchodu). Budete-li poctiví, dočkáte se nádherných výsledků a záviděníhodného portfolia.

Porovnávejte nabídky prodejců


Žádná tuzemská mincovna nevyrábí vlastní zlaté slitky ani cihličky. Fyzické zlato se k nám tak musí dovážet třeba ze švýcarské rafinérie Argor-Heraeus.

Během náročné přepravy zlata se vystřídá celá řada odborníků. Každý z nich si naúčtuje své služby. A co víc, někteří čeští obchodníci to berou jako příležitost, aby si mohli uměle navýšit marže.

Přesně proto se ceny úplně totožných slitků napříč českými prodejci liší o více než 10 %! Chcete několikrát do roka vyhazovat 10 % peněz z okna? Ne? Pak pořádně porovnávejte nabídky obchodů.

Autor: Pl
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Vilapark Klamovka: Možná i vaše vysněné bydlení

Komplikovaná bytová otázka v Praze aktuálně nemá schůdné řešení, přesto je však možné najít nový domov, kde se snoubí dynamika velkoměsta s poklidnou atmosférou parku. Máte-li podobné požadavky, téměř jistě vám učaruje Vilapark Klamovka - jedinečný ...

Epoxidové versus polyuretanové podlahy: Které jsou pro vás vhodnějším řešením?

Při stavbě domu se vyskytne řada otázek, nad jejichž odpovědí se budete muset důkladně zamyslet a zvážit veškerá pro a proti. Jednou z těchto otázek j ...

Očistu automobilu svěřte nanotechnologiím!

Čím vyčistit motorku či automobil? Zapomeňte na běžné přípravky. Místo nich vsaďte na nanotechnologii! Hitem současné doby jsou především tekuté stěra ...

Lámete si hlavu s tím, kde najít opravdu poctivé bydlení v Praze?

Nejspíše vám nemusím představovat současnou bytovou situaci v hlavním městě. Do Prahy se zkrátka stěhuje stále více lidí, kteří shánějí pohodlné bydle ...

5 největších mýtů o certifikátech ISO pro firmy

Zlepšení podnikání a vlastní společnosti má mnoho podob. Jednou z možností je získání jednoho z certifikátů, které ověří zákazníkům vaši kvalitu, zele ...





Pondělí 29.4.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes