PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Monitor zpráv » Z regionu » Zpravodajství iDNES.cz - Praha a střední Čechy

Z regionu

Zpravodajství iDNES.cz - Praha a střední Čechy Zdroj: Zpravodajství iDNES.cz - Praha a střední Čechy |

Provoz železnice v Praze zastavili mladí lidé, kteří házeli kamení na vlaky

27. 3. 2024 | Provoz na železnici v Praze mezi hlavním nádražím a Libní se ve středu odpoledne na téměř hodinu zastavil kvůli lidem, kteří házeli kameny na vlaky. Škodu nezpůsobili, z místa utekli. Hledá je policie. Vyplývá to z informací Správy železnic a od mluvčího pražské policie Jana Rybanského.

Policie dopadla zloděje kočárku. Byl jsem opilý a nic si nepamatuji, tvrdí muž

27. 3. 2024 | Pražští policisté ve středu 27. března zadrželi cizince, který v polovině ledna ukradl z chodby bytového domu v Hostivaři dětský kočárek. Zloděje poznal podle zveřejněného kamerového záznamu cestující v tramvaji a zavolal linku 158. Nenechavec způsobil velké problémy mamince, které kočárek patřil a způsobil škodu 15 tisíc korun. Hrozí mu až půl roku vězení.

Praha má nové centrum pro oběti domácího násilí, pomůže dětem a dospívajícím

27. 3. 2024 | Organizace ACORUS v úterý v centru Prahy slavnostně otevřela nové centrum pro děti, dospívající a mladé dospělé ohrožené domácím násilím. „Na tomto místě mají šanci najít porozumění, bezpečí a odbornou pomoc,“ řekla při zahájení provozu zmocněnkyně pro lidská práva Klára Šimáčková Laurenčíková.

Vzteklý jezevčík pokousal svou majitelku, potrhanou kůži jí sešili v Motole

27. 3. 2024 | Záchranáři z Trans Hospital o víkendu vyjížděli do Černošic k seniorce, kterou pokousal její vlastní jezevčík. Ženu s tržnými ranami na rukou odvezli na chirurgii do FN Motol, na místě zasahovala také městská policie.

Reprezentační debut se snubním prstenem. Snad jsem udělal dojem, přál si Vlček

27. 3. 2024 | Jako před každým jiným zápasem si na levém prsteníčku obvázal snubní prsten bílým tejpem a vyběhl na hřišti. „Mám ho pro štěstí. Dává mi to pocit, že mám manželku i dcerku při sobě,“ říká Tomáš Vlček. V úterý večer si odbyl premiéru ve fotbalové reprezentaci, velmi dobrým výkonem pomohl k vítězství v přípravném utkání nad Arménií (2:1).

Pražský magistrát se blíží koupi budovy Komerční banky na Václavském náměstí

26. 3. 2024 | Komerční banka zahájí exkluzivní vyjednávání s hlavním městem o podmínkách prodeje dceřiné společnosti VN 42, která má ve vlastnictví budovu na Václavském náměstí. Banka oznámila záměr nemovitost prodat už loni v listopadu. Zastupitelé hlavního města rozhodli o podání nabídky ve výši 3,65 miliardy minulý čtvrtek a právě tu v úterý představenstvo banky vyhodnotilo jako nejlepší.

O 171 bodů za tři duely. USK ve čtvrtfinále deklasoval Trutnov

26. 3. 2024 | Basketbalistky USK Praha vyhrály třetí ligové čtvrtfinále s Trutnovem 100:37 a staly se prvními semifinalistkami. Obhájkyně titulu na závěr série hrané na tři vítězství poprvé dosáhly na stobodovou hranici a čtvrtfinále ovládly celkovým rozdílem 171 bodů.

Pražští kriminalisté řeší vraždu 90leté ženy, zadrželi o tři roky staršího muže

26. 3. 2024 | Kriminalisté se zabývají násilnou smrtí devadesátileté seniorky, kterou našli v úterý ráno mrtvou v jejím bytě v pražských Řepích. Podle policejního mluvčího Jana Rybanského je z vraždy podezřelý třiadevadesátiletý muž. Případ je na začátku, další informace kriminalisté teprve zjišťují.

Zloděj ukradl ve starožitnictví šperky za 4,5 milionu, vitrínu rozbil kladivem

26. 3. 2024 | Pražští kriminalisté zadrželi jednatřicetiletého cizince, kterého podezírají z krádeže šperků za téměř 4,5 milionu korun ze starožitnictví v Platnéřské ulici v centru hlavního města. Vzhledem k výši způsobené škody mu hrozí až osm let vězení, informoval v úterý mluvčí pražské policie Richard Hrdina.

Hrabal má svou bankovku. Zájemci ji koupí jen v jeho chatě v Kersku

26. 3. 2024 | Ke 110. výročí narození spisovatele Bohumila Hrabala, které připadá na 28. března, nechaly Středočeský kraj a Polabské muzeum vytvořit pamětní bankovku. Jejím autorem je Matěj Gábriš. Bankovku si budou moci lidé koupit za zhruba 200 až 250 korun v Hrabalově chatě v Kersku na Nymbursku, která by se měla veřejnosti otevřít v polovině května.

Autobus srazil v centru Prahy ženu, má vážně poraněné nohy i pánev

26. 3. 2024 | Autobus srazil v úterý před osmou hodinou ranní v pražské ulici Pod Rapidem chodkyni. Osmatřicetiletá žena skončila zaklíněná pod vozem a utrpěla vážná zranění nohou, pánve i beder. Provoz na místě stál, nyní už je ulice směrem do centra volně průjezdná.

Barák nejen o reprezentaci. Zájem měla Neapol, do Plzně se těším, vyprávěl

26. 3. 2024 | Když v sále plném novinářů zmínil Joa Baroneho, generálního ředitele fotbalové Fiorentiny, jenž během reprezentační přestávky náhle zemřel, třásl se mu hlas a do očí draly slzy. „Věřil mi. Chci splatit důvěru, kterou do mě vložil,“ pravil český záložník Antonín Barák.

Pražští policisté pátrají po dvanáctileté dívce, po hádce s matkou odešla z domu

25. 3. 2024 | Pražští policisté pátrají po dvanáctileté dívce, která po hádce s matkou odešla v neděli z domu a už se nevrátila. Na sociálních sítích se podle kriminalistů seznamuje se staršími lidmi. Rodiče mají strach. Policie prosí veřejnost, aby kdokoli, kdo dívku viděl, kontaktoval linku 158.

Divadelního fantoma čeká vězení i léčba, sadomasochismus ho nutí podvádět

25. 3. 2024 | Pětatřicetiletý Slovák žijící v Praze, který trpí neobvyklou formou sadomasochismu, dostal v pondělí u Obvodního soudu pro Prahu 3 za sérii podvodů dva roky vězení. Musí také absolvovat ústavní sexuologickou léčbu, bez níž je pro společnost nebezpečný. Rozsudek je pravomocný. Deviace podle znaleckého posudku ovlivňuje schopnost muže ovládat se při páchání podvodů.

Akce Mříže. Při razii gestapu pomáhala česká policie, terčem byly i její archivy

25. 3. 2024 | Bezprostředně po německé okupaci českých zemí v březnu před 85 lety následovala v metropoli, Kladně a dalších městech velká razie na nepřátele třetí říše. Na operaci, přezdívané Aktion Gitter (Akce Mříže), se podílela česká státní bezpečnost a další policejní úřady a četnictvo. Gestapo mělo od počátku okupace mimořádný zájem také o tuzemské státobezpečnostní a zpravodajské archivy a konfidenty. Vypovídají o tom dokumenty z Archivu bezpečnostních složek. ...

Foto měsíce je z fotbalového derby. Porota ocenila Michala Růžičku z MAFRY

25. 3. 2024 | Sparťanský fotbalista Filip Panák se snaží v akrobatické pozici nad hlavou zasáhnout míč, aby zabránil slávistovi Mojmíru Chytilovi ve skórování. Momentka z únorového derby ve čtvrtfinále domácího poháru zaujala porotu Czech Press Photo, která ji vyhlásila fotografií měsíce. Autorem snímku je Michal Růžička z vydavatelství MAFRA.

Batole balancovalo na parapetu otevřeného okna, jeho matka tvrdě usnula

25. 3. 2024 | Asi dvouletá holčička v pátek málem vypadla z okna prvního patra domu v Praze 2, když vylezla na parapet. Po oznámení kolemjdoucích přijela na místo jako první hlídka pátračů z cizinecké policie, která do okna vyšplhala po žebříku a dítě zachytila. V bytě pak policisté našli spící matku.

Už mu nenalili. Opilý mladík tak vylezl na hradby Vyšehradu a skočil

25. 3. 2024 | Muž, který se v pátek 15. března večer vážně zranil při pádu z hradeb pražského Vyšehradu, podle policie v opilosti sám skočil z výšky asi dvanácti metrů. Policisté nyní zveřejnili video z resuscitace mladíka, který byl po pádu v bezvědomí.

Policisté v Bohnicích zaklekli pacienta. Několik minut sténal, poté zemřel

25. 3. 2024 | Po hrubém zákroku v Psychiatrické nemocnici Bohnice zemřel pacient, k jehož zpacifikování byli loni v únoru přivoláni dva policisté. Ti agresivního muže na několik minut zaklekli a pokračovali, i když vydával sténavé zvuky nebo chroptění. Pacient následně zemřel. Státní žalobce policisty, kteří stále zůstávají ve službě, viní z usmrcení z nedbalosti.

„Jako na dopravním hřišti.“ Praha je zahlcená značkami, pomoct má manuál

25. 3. 2024 | V metropoli je přes sto šedesát tisíc dopravních značek. To je podle vedení města zbytečně moc a často navíc zbytečně překážejí. Řešit to bude manuál „Kultivovaného dopravního značení“, který by měl redukovat jejich počet a upravit, jak budou rozmístěné.



Zpravodajství PrahaDnes.info

Více než tisícovka seniorů přišla o celoživotní úspory, policie stíhá 13 lidí

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) zahájili v uplynulých dnech trestní stíhání 13 fyzických osob v souvislosti s činností skupiny 18 navzájem spolupracujících společností ...

Pražská O2 arena slaví 20 let

Největší česká multifunkční hala, pražská O2 arena, dnes slaví dvacet let své existence v kulturním a společenském životě lidí nejen z České republiky ...

Veterináři v tržnici SAPA odhalili přes 1300 kg potravin neznámého původu

Inspektoři Státní veterinární správy v závěru uplynulého týdne při společné kontrole s Celní správou zkontrolovali na příjezdové komunikaci do areálu ...

Na výstavě České národní banky budou moci lidé poznat Svět bankovek Oldřicha Kulhánka

První umělecké návrhy československých platidel ze 70. let 20. století, satirické Funny Money i životní příběhy současných bankovek. To vše bude možné ...

PID posiluje síť kontaktních míst karty Lítačka ve Středočeském kraji

Kartu Lítačka pro cestování ve Středočeském kraji využívá přes 265 tisíc lidí. V tuto chvíli je pro ně přímo v kraji otevřeno 14 prodejních míst, kde ...



Čtvrtek 28.3.2024
Praha
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes