PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Magazín

Ministr zemědělství spolu s ředitelem SZIF předávali certifikáty KLASA na pražském Žofíně

07.12.2016
Stejně jako v minulých letech proběhlo na Žofíně slavnostní předávání certifikátů KLASA. 6. prosince zde převzalo ocenění z rukou ministra zemědělství Mariana Jurečky a ředitele Státního zemědělského intervenčního fondu Martina Šebestyána celkem šest producentů. V současné době je značkou KLASA označeno 1 042 výrobků od 219 výrobců.
Ilustrační snímek | Foto: eklasa.cz
Nově oceněnými výrobky jsou:

Podřipská majonéza
Výrobce: Procházka, a. s.
Podřipská majonéza obsahuje až 85 % řepkového oleje, který spolu s vysokým obsahem čerstvých tekutých vaječných žloutků dává majonéze její nezaměnitelnou chuť a krémovitou konzistenci.
Společnost Procházka se zabývá produkcí lahůdkářských výrobků pod značkou PAPEI, a to včetně širokého portfolia majonéz. Vyrábí produkty z ryb pod značkou RYBYJO. Společnost také zpracovává vejce a je schopna svým zákazníkům nabídnout jak vařená vejce, dlouhá vejce, tak tekuté a sušené vaječné hmoty.

Farmářský jogurtový nápoj bílý, Farmářský jogurtový nápoj černý rybíz
Výrobce: FARMERS spol. s r.o.
Oceněné farmářské jogurtové nápoje jsou vyrobeny z čerstvého kravského mléka pocházejícího z vlastního chovu plemene Čestr. Díky šetrnému zpracování ve farmářské minimlékárně si mléko uchovává všechny prospěšné živiny a obsahuje přirozený podíl smetany.
Společnost FARMERS byla založena v roce 1991 a stala se jednou z prvních společností se zemědělskou prvovýrobou. V roce 2013 byl zahájen provoz minimlékárny produkující mléčné výrobky značky FARMILK.

Syrovátka tvarohová hlavnická, Copánek hlavnický, Zákys hlavnický farmářský
Výrobce: Zemědělské a obchodní družstvo Hlavnice
Jedním z nově oceněných produktů je Syrovátka tvarohová hlavnická. Jedná se o lahodný kysaný nápoj, vyhledávaný pro své všestranné dietetické účinky. Copánek hlavnický je ručně zpracovaný pařený sýr a spolu se Zákysem hlavnickým farmářským je vyroben z plnotučného mléka dojnic z vlastního chovu společnosti.
Zemědělské a obchodní družstvo Hlavnice se zabývá  převážně rostlinnou a živočišnou výrobou. Společnost hospodaří na 1 450 ha zemědělské půdy.

AFRÁČEK ŠVESTKOVÁ NÁPLŇ
Výrobce: JH GROUP, spol. s r. o.
Afráček švestková náplň má vysoký obsah ovoce a díky praktické tubě jej lze velmi snadno nanést bez použití nože na pečivo.
Jindřichohradecká společnost JH GROUP je ryze českou firmou a již od roku 2001 se zabývá vývojem, výrobou a distribucí zlepšujících přípravků pro pekaře a cukráře. Firma má ve svém portfoliu celkem 20 produktových řad a své aktivity rozvíjí nejen na domácím, ale i na zahraničním trhu.

Bezlepkové medové kuličky Marlenka, Bezlepkový medový dort Marlenka s vlašskými ořechy, Medová roláda Marlenka s borůvkami
Výrobce: MARLENKA international s.r.o.
Společnost Marlenka se může pyšnit třemi nově oceněnými výrobky. Jedná se o Bezlepkové medové kuličky Marlenka a medový dort Marlenka. Při vývoji těchto produktů společnost myslela na všechny, kteří si z důvodu bezlepkové diety nemohou pochutnat na běžných zákuscích. Třetím oceněným výrobkem je novinka firmy, a to Medová roláda Marlenka s borůvkami.
MARLENKA je ryze česká společnost, která již 13 let vyrábí medové dorty a medové dezerty podle originálních staroarménských receptur majitele společnosti. V současné době své výrobky vyváží do 40 zemí světa.

Jablko - rakytník, Višeň nektar
Výrobce: Moštárna Louny ln s.r.o.
Jablko - rakytník je mošt složený z 90 % jablečné šťávy a 10 % rakytníkové šťávy, která je v BIO kvalitě. Tato ovocná šťáva je vylisována za studena z čerstvého ovoce a následně šetrně pasterována. Druhý oceněný výrobek Višeň nektar je vyrobený vylisováním višní z vlastní produkce ihned po sklizni.
Společnost Moštárna Louny In je firma zabývající se obchodem a zpracováním ovoce z lokálních zdrojů od místních sadařů a zahrádkářů již od roku 1993. Taktéž provozuje pěstitelskou pálenici.

Národní značku kvality KLASA uděluje mimořádně kvalitním potravinářským a zemědělským výrobkům ministr zemědělství od roku 2003. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Národní značku kvality získává výrobce na tři roky. Logo KLASA slouží spotřebitelům k lepší orientaci na trhu při rozeznání výjimečně kvalitních produktů v porovnání s běžně dostupnými potravinami. V současnosti mohou spotřebitelé nalézt značku KLASA na obalech celkem  1 042 produktů od 219 českých a moravských výrobců. Další informace a kompletní seznam všech oceněných produktů jsou dostupné na stránkách www.eklasa.cz.

Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Očistu automobilu svěřte nanotechnologiím!

Čím vyčistit motorku či automobil? Zapomeňte na běžné přípravky. Místo nich vsaďte na nanotechnologii! Hitem současné doby jsou především tekuté stěrače a ...

Lámete si hlavu s tím, kde najít opravdu poctivé bydlení v Praze?

Nejspíše vám nemusím představovat současnou bytovou situaci v hlavním městě. Do Prahy se zkrátka stěhuje stále více lidí, kteří shánějí pohodlné bydle ...

5 největších mýtů o certifikátech ISO pro firmy

Zlepšení podnikání a vlastní společnosti má mnoho podob. Jednou z možností je získání jednoho z certifikátů, které ověří zákazníkům vaši kvalitu, zele ...

Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata?

Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! ...

Půjčka pro živnostníky nabídne všem široké možnosti

Potřebujete malou finanční injekci pro své podnikání? Pokud banka odmítne, je tu ještě nebankovní cesta, která je velmi jednoduchá a rychlá. Nabídne t ...





Čtvrtek 25.4.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes