PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Magazín

8 tipů jak cestovat levně

18.05.2020
Nízkonákladové cestování nemusí být nutně nepohodlné. Jsou však věci, které budete muset oželet. Prohlédněte si 8 tipů vám pomohou poznávat svět i s poloprázdnou peněženkou.
Ilustrační snímek | Foto: pixabay.com
Kupujte levné letenky
Cena letenky tvoří vždy nezanedbatelnou část rozpočtu, proto je potřeba znát správné tipy a triky. Jak vybírat odletová a příletová místa, v jaké dny letenky kupovat, kdy se vydat na cestu nebo kde se naučit letenkové hacky zjistíte v článku jak koupit levné letenky.

Vyměňte hotel za hostel
Proč dát několik desítek dolarů za dvoulůžkový pokoj, když můžete získat postel ve sdíleném pokoji za méně než 10 dolarů? Hostely také často nabízí levné výlety pro své hosty.

Vyměňte hostel za couchsurfing
Couchsurfing je skvělou příležitostí, jak bydlet zdarma a poznat do hloubky zdejší kulturu a život. Kontakt s místními obyvateli vám otevře nové možnosti a pomůže ušetřit další prostředky.

Sestavte si denní rozpočet
Kdo chce cestovat s malým rozpočtem, ten se bez plánu denních nákladů neobejde. Vezměte v úvahu náklady na dopravu, stravování, ubytování, vstupy nebo další výdaje a ty se snažte nepřekročit.

Utrácejte mimo vyhlášené turistické čtvrti
Dalším důležitým doporučením je vyhýbat se tradičním turistickým bulvárům. O těch sice píše každý průvodce, ale necháte v nich majlant jako např. na Bui Vien v Saigonu nebo Khao San Road v Bangkoku. Vyhýbejte se davům turistů a bude se vám žít levněji.

Cestujte do levných zemí
S malým budgetem si bohužel cestovatel nemůže dovolit všechny země. A ani levná letenka vás nemusí ochránit před průvanem v peněžence. Země jako Japonsko, Francie nebo USA nahraďte za Indii, Indonésii nebo Kyrgyzstán.

Přejíždějte v noci
Během nočních přejezdů sice přijdete o výhledy z okna, můžete však ušetřit nejen čas, ale také cenu za noc v ubytování. V jižní a jihovýchodní Asii nebo Číně jsou rozšířeným fenoménem spací autobusy. Mnohem pohodlnější než autobus však bývá vlak. Zjistěte jak sehnat levné jízdenky na vlak po Evropě.

Využívejte aplikace
Nenechte se zbytečně obrat o peníze a používejte aplikace, které umožní získat služby za běžné místní ceny. Při jízdě taxíkem využívejte službu Ola pro Indii, Grab v jihovýchodní Asii nebo Kareem v arabském světě. Na většině míst si však vystačíte i s univerzálním Uberem. Pro výběr z bankomatu potom použijte služby společnosti Revolut. Kurzy mají lepší než kdejaká směnárna a za výběry do určité výše neplatíte.

Autor: pasapusu.cz
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Lámete si hlavu s tím, kde najít opravdu poctivé bydlení v Praze?

Nejspíše vám nemusím představovat současnou bytovou situaci v hlavním městě. Do Prahy se zkrátka stěhuje stále více lidí, kteří shánějí pohodlné bydlení. Poptávka však značně převyšuje aktuální nabídku, takže je to celkem boj. Dá se vůbec ještě ...

5 největších mýtů o certifikátech ISO pro firmy

Zlepšení podnikání a vlastní společnosti má mnoho podob. Jednou z možností je získání jednoho z certifikátů, které ověří zákazníkům vaši kvalitu, zele ...

Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata?

Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! ...

Půjčka pro živnostníky nabídne všem široké možnosti

Potřebujete malou finanční injekci pro své podnikání? Pokud banka odmítne, je tu ještě nebankovní cesta, která je velmi jednoduchá a rychlá. Nabídne t ...

Chcete podnikat v Praze? Nezapomeňte na reprezentativní kancelář

Hledáte vhodné kancelářské prostory? Pro spoustu společností a potažmo i jejich majitele představuje výběr kancelářského zázemí nemalou výzvu. V souča ...





Sobota 20.4.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes