PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Ekonomika, podnikání

Jak chytře vybrat e-shopové řešení

23.08.2019
Rozhodli jste se, že si založíte e-shop, ale chybí vám dostatek zkušeností? Jaké jsou možnosti a jejich výhody a nevýhody. Určitě si nezakládejte vše, co mají vaši přátele. Každému vyhovuje jiný druh e-shopu, stejně tak pro každý účel je vhodné něco jiného. A nyní již srovnáváme.
Ilustrační snímek | Foto: pixabay.com
Pronájem e-shopu
E-shopy k pronajmutí neboli jinak také nazývány krabicové e-shopy. Tento druh e-shopu spočívá v tom, že si nebudujete žádný vlastní e-shop, ale pronajmete si již hotový. Jejich tvorba bývá hlavně pro menší variantu e-shopu.

Výhody
Cena - pronajmutí je jednoznačně levnější varianta, než kdybyste si zakládali vlastní, kde budete platit za vše. Jejich výše se pak následně odvíjí od velikosti vašeho e-shopu.
Čas - kromě ušetřených peněz, šetříte také čas. Nemusíte trávit hodiny u počítače, abyste e-shop založili a přemýšlením, jak vlastně bude vypadat. Jediný čas strávený při zakládání vašeho e-shopu bude, když začnete vkládat jednotlivé položky a přikládat jejich cenu. Zároveň musíte také vložit vaše fakturační údaje.
Nonstop pomoc - zákaznická podpora bývá v dispozici kdykoli, kdy ji zákazník potřebuje. Není nutné čekat do následujícího pracovního dne, kdy vám někdo zvedne telefon a poradí. Pokud si budete e-shop pronajímat, trvejte na tom, aby byla prováděna pravidelná aktualizace. Aby se zákazníkům váš e-shop nezasekával nebo "nepadal".
Jednoduchost - jejich systém je velice jednoduchý, aby se v něm orientoval i začátečník.

Nevýhody
Uspořádání - vlastní kreativita nehraje roli, berete to, co je vám nabídnuto k dispozici.
Vzhled - tvůrci těchto e-shopů mají omezenou fantazii, takže ve skutečnosti zjistíte, že jejich vzhled je skoro stejný u každého e-shopu, který je k pronajmutí. Nejsou ničím originální.
Úpravy - někdy jsou pouze omezené, v opačném případě nejsou žádné. Jsou-li povoleny, pak za vysoké příplatky.

E-shopy na míru

Výhody
Vzhled a funkčnost - e-shop je přesně utvořen podle vašich požadavků. Vzhledově a funkčností je naprosto přesně udělaný tomu, jak jste si ho přáli.

Nevýhody
Vzhled - vzhledem k tomu, že je e-shop na míru přesně utvořen dle vašich požadavků, musíte ty požadavky definovat. Pokud jste začátečník, který vlastně neví, jak chce, aby jeho e-shop vypadal a přilákal zákazníky, stejně tak nemáte nejmenší tušení, jak by měl fungovat, pak to není moc vhodná varianta pro vás.
Čas a peníze - jeho vytvoření bude velice náročné. Váš začátek podnikání se tak odkládá. To bohužel zasahuje i do vašich financí, zaplatíte tedy mnohem více než za pronájem.

Open-sourceu
Druh e-shopu, kterému se také jinak říká otevřený nebo e-shop zdarma. Mezi nejznámější řešení patří např. opencart, woocommerce a řada dalších.

Výhody
Cena - nejlevnější druh e-shopu na trhu. Jejich funkčnost je zdarma.
Šablony - máte na výběr mnoho druhů šablon.
Nezávislost - žádná závislost na dodavateli ani technologické uzavření.

Nevýhody
Zabezpečení - tento druh e-shopu není tak dobře zabezpečen jako e-shopy k pronajmutí nebo na míru.
Cena - i když je funkčnosti zdarma, tak vytvořit doménu a hosting, vás bude stát nemalé peníze. Stejně tak se jedná o jejich údržbu, na kterou si musíte najmout profesionála, což vás bude stát další peníze.
Budoucnost - tento druh e-shopu není moc praktický do samotné budoucnosti. Jeho fungování je spíše formou malého e-shopu, který slouží jako přivýdělek, nikoli jako hlavní příjem.
Rychlost - e-shopy tohoto druhu bývají často pomalé. Někteří uživatelé je proto nenavštěvují, protože prohlížení produktů trvá mnoho času a několikrát se přitom zaseknou.
Funkce - i když je většina funkcí v základu zdarma. Existují i řešení, kdy je nutné pro další funkčnost přikupovat moduly pro rozšíření. Tím se pak cena e-shopu může výrazně navýšit a pokud se něco změní nemáte jistotu, že modul v budoucnu bude fungovat.

Závěr
Jak vidíte, k dispozici jsou v podstatě tři možnosti, které jsou určeny pro e-shopy různých úrovní.

Pro začátečníka, který nechce řešit technické věci, ale zaměřit se pouze na prodej se vyplatí zvážit pronájem e-shopu.

V případě, že jste schopní se vypořádat s nastavením bezplatných opensource řešení včetně jejich administrace se tzv. e-shop zdarma vyplatí vyzkoušet. Pro začátek jde určitě o zajímavé řešení.

Chystáte se stát dominantním hráčem na trhu nebo již e-shop provozujete a stávající e-shopové řešení je nedostatečné? Pak je nejvyšší čas nechat si vytvořit e-shop na míru dle vašich požadavků.

Chcete si vyzkoušet profesionální e-shopové řešení Zoner inShop na 60 dní zcela zdarma? Klikněte na www.inshop.cz a zřiďte si bezplatnou demoverzi bez omezení funkcí.


Autor: Zoner inShop
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Fotogalerie:

Další články z rubriky Ekonomika, podnikání

Smartwings zahájí pravidelné letecké spojení mezi Prahou a tureckým Izmirem

Letecká společnost Smartwings představuje pátou novinku v rámci rozšiřování své sítě destinací pro léto 2024. Od 30. května 2024 zahájí společnost pravidelné letecké spojení mezi Prahou a tureckým Izmirem, třetím největším tureckým městem ležícím na ...

Výplaty věřitelů zkrachovalé Sberbank CZ začnou v březnu

V březnu začne vyplácení více než 15 300 věřitelů Sberbank CZ. V částečném rozvrhu dostanou 95 % svých pohledávek. ...

Pojišťovny lidem loni vyplatily 10 miliard za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí

Téměř deset miliard korun - tolik loni vyplatily pojišťovny lidem. Pojistné plnění se nejčastěji vztahovalo na úrazy, za které klienti získali šest mi ...

Finanční správa: Blíží se termín pro elektronické podání, datovou schránku si neaktivovalo dosud 30 tisíc podnikatelů

Na základě údajů ze svých informačních systémů oslovila finanční správa prostřednictvím emailu nebo SMS celkem 30 794 aktivně podnikajících fyzických ...

Řetězec Albert navyšuje mzdy zaměstnancům prodejen. V průměru si polepší o 10%

Společnost Albert ve středu 10. ledna oznámila všem dvaceti tisícům provozních zaměstnanců prodejen navýšení mezd s platností od 1. dubna 2024. Mzdové ...





Úterý 16.4.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes