PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Magazín

Zkuste magnetický rybolov - magnet fishing a lovte poklady

31.07.2019
Magnet fishing - magnetický rybolov je oblíbenou zábavou dobrodruhů. Na pevném laně do vodních hlubin spustíte silný neodymový magnet, pak táhnete po dně a nakonec vytáhnete nahoru. Nastává chvilka překvapení: přicvaklo se k magnetu něco? Pořiďte si výbavu na magnetic fishing a hurá k vodě! Přečtěte si článek, jak na to.
Vyzkoušejte magnet fishing a objevte poklady | Foto: UNIMAGNET
Co potřebujete pro magnet fishing? Lano, neodymový magnet + pár drobností
Nejvíce z obsahu peněženky ukrojí nákup extra silného magnetu z neodymu. Ceny magnetů začínají na čtyřech stech korunách. Ty nejmonstróznější magnety pro magnetic fishing mohou stát i několik tisíc.

Magnety na magnetický lov jsou jednostranné a oboustranné. Oboustranné mají magnetickou plochu na obou stranách a šance úlovku se tím zvyšuje.

Magnet také musíte k něčemu uvázat. Na to se hodí pevné lano s velkou nosností. Ale na horolezecké lano zapomeňte. Pevné lano pro magnetic fishing nesmí pružit.

Vhodné jsou i rukavice a stará igelitka nebo kýbl na úlovky. Bývají totiž špinavé od nánosů ze dna. Do kapsy si schovejte také antibakteriální gel na ruce.

Kam vyrazit lovit poklady z hlubin?
Vyrazte za dobrodružstvím tam, kde je pravděpodobnost úlovku. Vhodná jsou místa s pohybem lidí. Zkusit to můžete u hráze rybníka, na pláži jezera, u řeky, v městském potoce či říčce. Avšak myslete na to, že ne všude je lov povolený. Na soukromém pozemku se zeptejte vlastníka.

Jak lovit poklady
Nejdříve lano pomocí pevného uzlu přivažte k oku magnetu. Podívejte se na vhodné uzly na magnet fishing.

Do jedné ruky potom vezměte magnet, do druhé si namotejte pár otoček lana, aby se při vhození nebo spuštění magnetu do vody lano hezky rozmotalo.

A teď šup do vody s magnetem. Jen pozor, aby vám tam nespadl i druhý konec lana. Je lepší druhý konec přivázat k něčemu na břehu.

Táhněte magnet po dně, přitáhněte k sobě a potom magnet vytáhněte z vody. Tak co, přicvakl se k magnetu nějaký poklad? Pokud ne, zkuste to znovu. A znovu a znovu... dokud vás to bude bavit.

I kdyby se dnes nic ulovit nepovedlo, zítra je taky den, navíc můžete vyrazit jinam.

Co dělat s cenným nálezem?
Občas třeba z vody vytáhnete něco cenného, anebo nebezpečného. Pokud je to zrezivělá zbraň či munice, zavolejte raději policii. Pyrotechnik se o nález postará, navíc může pocházet z trestné činnosti.

Možná se vám podaří z hlubin získat nějakou starožitnost. Platná legislativa udává, že máte takový nález nahlásit nejbližšímu muzeu. Třeba dostanete nálezné.

Dá se lovit na dovolené u moře?
Lovit se dá i například z mola v přístavu nebo u moře na pláži. Ale raději si předem zjistěte, jestli to není v zemi vaší dovolené zakázané.

Příjemné úlovky!
Autor: Mar-K
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Fotogalerie:

Další články z rubriky Magazín

Chcete podnikat v Praze? Nezapomeňte na reprezentativní kancelář

Hledáte vhodné kancelářské prostory? Pro spoustu společností a potažmo i jejich majitele představuje výběr kancelářského zázemí nemalou výzvu. V současné době je obtížné orientovat se v rozmanité nabídce pražských kanceláří, a proto vám v ...

Vybudujte letní kapsulový šatník se značkou TATUUM - co v něm musí být?

Letní měsíce jsou jako bílý list papíru, na kterém můžeme tvořit naše každodenní stylizace. Značka TATUUM, známá svou nabídkou elegantního a nadčasové ...

Investice do klidné budoucnosti: Proč by měl každý uvažovat o životním pojištění

Pojistit se dá kde co od auta až po domácího mazlíčka. Pojistit si dokonce můžete i drahé kolo nebo fotoaparát - třeba proti krádeži. Existuje však je ...

Škodlivý kód Rescoms nahrává záznamy přes mikrofon a webkameru

V únoru se v Česku vedle spywaru Agent Tesla a spywaru Formbook nově objevil škodlivý kód Rescoms. Tento malware se podobně jako spyware zaměřuje na o ...

Tinnitus a duševní zdraví

Záhadný příznak spousty onemocnění, který pacientům znepříjemňuje život a významně snižuje jeho kvalitu. To je tinnitus. Pískání, hučení nebo šum v uš ...





Pátek 29.3.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes