PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Zprávy

ČD posílí dopravu na sobotní Pochod Praha - Prčice, nabídnou speciální celodenní jízdenku

15.05.2019
České dráhy výrazně posílí dopravu na 54. ročník Pochodu Praha - Prčice, který se koná už tuto sobotu 18. května. Vzhledem k očekávanému velkému zájmu o přepravu do míst startů dopravce vypraví na trati Praha - České Budějovice posilové vlaky a zvětší kapacitu ostatních pravidelných spojů.
Ilustrační snímek | Foto: ČD
Vybrané dopolední vlaky navíc mimořádně zastaví ve stanici Střezimíř, odpolední pak ve stanici Heřmaničky. Posílená bude také regionální doprava, kromě vlaků z Prahy do Benešova a navazujících spojů do Tábora budou mít větší kapacitu také vlaky do Milevska a Sedlčan, kde jsou další startovní místa. Účastníci pochodu mohou využít speciální "Celodenní jízdenku - region Středočeský / Prčice" za 169 Kč, která bude platit v den pochodu ve 2. třídě všech vlaků ČD v širší oblasti Středočeského kraje.

Mimořádné vlaky na pochod Praha - Prčice
Před startem pochodu a po jeho závěru vypraví České dráhy mimořádné spěšné vlaky. Z Prahy hl.n. do Tábora pojedou v 7:00 a v 7:53. Vlak v 7:00 zastaví v Praze-Vršovicích, Benešově u Prahy, Bystřici u Benešova, Olbramovicích, Voticích a Střezimíři, spoj v 7:53 zastaví navíc v Praze-Hostivaři.

Dva mimořádné vlaky pojedou také odpoledne ve směru do Prahy. Začínat budou v Heřmaničkách, odkud budou odjíždět v 17:58 a 19:58 a zastaví ve Voticích, Olbramovicích, Benešově u Prahy, Praze-Vršovicích a jízdu ukončí na pražském hlavním nádraží.

Mimořádná zastavení rychlíků ve stanicích Střezimíř a Heřmaničky
Vybrané dopolední dálkové vlaky Českých drah mezi Prahou a Českými Budějovicemi mimořádně zastaví ve stanici Střezimíř, kde se nachází jedno ze startovních míst pochodu (rychlíky tu obvykle nezastavují). Budou tu moci vystoupit cestující, kteří pojedou vlaky s odjezdy z Prahy hl.n. ve směru České Budějovice v 6:31, 7:31 a 8:31, a také cestující, kteří použijí rychlíky v opačném směru s odjezdy z Českých Budějovic do Prahy hl.n. v 6:01 a 8:01. Ve Střezimíři zastaví i mimořádně vypravené spěšné vlaky s odjezdy z Prahy hl.n. v 7:00 a 7:53.

Pro odvoz účastníků pochodu bude většina odpoledních rychlíků spojující Prahu s Českými Budějovicemi zastavovat ve stanici Heřmaničky. K této stanici je odpoledne dovezou autobusy kyvadlové dopravy z náměstí v Prčici. Ve směru do Prahy v Heřmaničkách zastaví pravidelné rychlíky a expresy ve 13:30, 15:30, 16:30, 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30 a 22:04 a spojení doplní také mimořádné vlaky s odjezdy v 17:58 a 19:58. Ve směru do jižních Čech pojedou z Heřmaniček vlaky každou hodinu mezi 14:30 a 21:30 a ještě ve 23:00. Kromě toho můžou cestující k cestě z Heřmaniček využít i pravidelné osobní vlaky a mimořádně vypravené spěšné vlaky.

Účastníky pochodu upozorňujeme, že spoje tzv. Jižního expresu (Praha - Linec a Praha - Český Krumlov) nebudou zastavovat v místech startu pochodů a na své trase mezi Prahou a Českými Budějovicemi zastaví jen v Táboře. Výjimkou bude jen poslední večerní expres ve směru do Prahy s odjezdem z Českých Budějovic ve 20:55, který oproti pravidelnému jízdnímu řádu zastaví navíc v Heřmaničkách (odjezd ve 22:04).

Posilové vozy v pravidelných vlacích
České dráhy očekávají, že na pochod pojede vlakem velké množství účastníků. Proto zařadí do rychlíků mezi Prahou a Českými Budějovicemi mimořádné posilové vozy. Některé ranní vlaky budou mít až dvanáct vozů. Větší posílení již z technologických důvodů není možné.

Kapacitnější soupravy budou řazeny také na regionálních vlacích z Prahy do Benešova u Prahy (některé ranní a odpolední vlaky budou posíleny o jednu soupravu CityElefant), z Benešova u Prahy do Tábora, z Olbramovic do Sedlčan i z Tábora do Milevska.

Kyvadlová autobusová doprava Prčice - Heřmaničky
V sobotu 18. května odpoledne bude zajištěna za úplatu smluvní kyvadlová autobusová doprava z Prčice k železniční stanici Heřmaničky. Interval mezi spoji bude záležet na počtu cestujících. Autobusy by měly jezdit do cca 21 hod., aby bylo možné stihnout poslední rychlík do Prahy.

Přeprava kol na Pochod Praha - Prčice
Pochod Praha - Prčice zahrnuje také několik cyklotras, které vedou do Prčice z Prahy, Milevska a Tábora. Cyklotrasa z Prahy je vedena jako jednosměrná, cyklotrasy z Milevska a z Tábora jsou okružní. Cyklisty upozorňujeme, že ve všech rychlících a expresech mezi Prahou a Českými Budějovicemi je povolena přeprava jízdních kol pouze s povinnou rezervací místa pro jízdní kolo. Z bezpečnostních důvodů nebude ve stanici Heřmaničky možný nástup cestujících s jízdním kolem do rychlíků a expresů. Cestujícím s jízdním kolem doporučujeme, aby při návratu do Prahy dojeli na kole do Benešova a odtud využili pravidelné osobní vlaky linky S9 ze stanice Benešov u Prahy, které jezdí v intervalu 30 minut do 20:52, a pak ještě ve 21:52 a 22:52. Méně zdatní cyklisté mohou využít pravidelné osobní vlaky a mimořádné spěšné vlaky ze stanice Heřmaničky. I přes výrazné posílení těchto spojů ovšem nelze zaručit nástup všech cestujících s jízdním kolem.

Celodenní jízdenka region Středočeský / Prčice
Účastníkům pochodu doporučujeme využít přednostně "Celodenní jízdenku region Středočeský / Prčice" za 169 Kč pro jednoho cestujícího. Tato jednodenní síťová jízdenka s prvním dnem platnosti v sobotu 18. května 2018 bude platit do 02:00 hod. v neděli 19. května ve 2. vozové třídě všech vlaků ČD ve vymezeném obvodu (shodný s obvodem platnosti Celodenní jízdenky region Středočeský).

Tyto jízdenky je možné zakoupit v předprodeji u pokladních přepážek ČD. V sobotu 18. května je budou prodávat také průvodčí přímo ve vlacích (po nástupu v obsazené stanici standardně s manipulační přirážkou). Prodej jízdenek bude na pokladních přepážkách i u průvodčích ukončen v sobotu ve 12:00 hod. Nárok na slevu se při zakupování ani kontrole jízdních dokladů neprokazuje.

S touto jízdenkou se účastníci pochodu dostanou na místa startů nejen z Prahy, ale i z ostatních míst Středočeského kraje a blízkého okolí, přičemž jízdenka platí také pro cestu zpět. Cestující z jiných regionů si mohou zakoupit jízdenku ze své nástupní stanice do první stanice, odkud platí "Celodenní jízdenka - region Středočeský / Prčice", a pro další cestu navázat touto jízdenkou. Platnost speciální jízdenky ukazuje tato mapa.
Zdroj: ČD
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Středočeský kraj a hlavní město Praha připravují soutěž na dopravce, který bude provozovat velkokapacitní vlaky

Zakázku na dopravce, který bude na území kraje a Prahy provozovat nové vlakové jednotky pro zhruba čtyři stovky sedících cestujících, bude monitorovat Transparency International (TI). Kraj a Praha se rozhodli tuto nevládní protikorupční organizaci ...

Pražská O2 arena slaví 20 let

Největší česká multifunkční hala, pražská O2 arena, dnes slaví dvacet let své existence v kulturním a společenském životě lidí nejen z České republiky ...

Veterináři v tržnici SAPA odhalili přes 1300 kg potravin neznámého původu

Inspektoři Státní veterinární správy v závěru uplynulého týdne při společné kontrole s Celní správou zkontrolovali na příjezdové komunikaci do areálu ...

PID posiluje síť kontaktních míst karty Lítačka ve Středočeském kraji

Kartu Lítačka pro cestování ve Středočeském kraji využívá přes 265 tisíc lidí. V tuto chvíli je pro ně přímo v kraji otevřeno 14 prodejních míst, kde ...

DPP: Rekonstrukce obratiště Březiněveská a související dopravní omezení

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) od úterý 26. března do čtvrtka 8. dubna 2024 do ranního výjezdu opravuje tramvajovou trať v blokové smyčce Březiněv ...





Čtvrtek 28.3.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes