PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Magazín

Vyznejte se v nabídce MacBooků: Co Apple nabízí a chystá v roce 2023?

01.06.2023
Apple se vždy snažil o to, aby jeho nabídka byla pro zákazníky co nejpřehlednější. Ve srovnání s konkurencí tomu tak skutečně je. Přesto je dobré se na současnou nabídku podívat detailněji, a to včetně chystaných novinek.
Ilustrační snímek | Zdroj: Pexels.com

Revoluce jménem M1


Je tomu přibližně tři roky, co Apple oznámil konec patnáctiletého partnerství s firmou Intel. Od té doby Apple postupně představuje nové modely svých počítačů, ve kterých jsou místo původních "inteláckých" procesorů výkonné čipy navržené přímo firmou Apple.

A protože prvním čipem M1 Apple samozřejmě nekončí, byl již v roce 2022 představen jeho nástupce M2. Další v pořadí, čip M3, je očekáván buď ve druhé polovině roku 2023, nebo (kvůli prodlevám ve výrobě) v první polovině roku 2024. Kromě základních čipů existují také výkonnější alternativy s přídomky "Pro" a "Max".

V letošním roce již v nabídce nezůstává žádný MacBook s čipem od firmy Intel. Všechna oficiálně nabízená zařízení jsou tak osazena čipem M1 nebo M2 v jedné z jejich variant. Nelze ale vyloučit, že v některých e-shopech ještě starší skladové modely s čipem Intel seženete. Pokud takový model ze specifických důvodů nepotřebujete, doporučujeme vám se MacBookům "Intel" již vyhýbat.

MacBook Air


Základ nabídky firmy Apple tvoří MacBook Air. MacBooky Air jsou určené méně náročným uživatelům, kteří MacBook používají pro běžné domácí nebo studijní účely. Jde o lehký, tichý notebook, který vám bude spolehlivě sloužit 5 nebo klidně 10 let.

Apple prodává jak variantu s čipem M1, tak model s čipem M2. Druhý zmíněný loni získal kompletně přepracovaný design, který více ladí se vzhledem ostatních nových produktů firmy Apple. Je ovšem nutné dodat, že výrazně vzrostla také cena a mnoha uživatelům se vyplatí koupit starší model s čipem M1, protože za výrazně nižší částku nabízí velice podobný výkon i celkový zážitek.

Varianta s čipem M1 má displej o úhlopříčce 13,3 palce, nově přepracovaný model s čipem M2 jej má o něco větší (13,6 palce). Dle aktuálních úniků informací ale Apple chystá na rok 2023 nový model, u kterého by úhlopříčka mohla vzrůst až na 15 palců. Zda jsou spekulace založeny na pravdě, se dozvíme v nejbližších týdnech.

MacBook Pro


Druhá hlavní modelová řada Pro cílí na profesionální uživatele. Tedy na ty, pro které je MacBook v první řadě pracovním nástrojem a prostředkem obživy. Proto v něm kromě základního čipu M2 naleznete také čipy M2 Pro či M2 Max.

Tyto MacBooky nabízejí dechberoucí výkon. Stačí se podívat na to, jak profesionálové reagovali na čip M1, těžko hledali slova, která by dokázala popsat nadšení z toho, jak jsou čipy výkonné. Nové čipy M2 (a jejich varianty M2 Pro a M2 Max) přitom výkon posouvají ještě dále.

Protože Apple představil současné modely MacBook Pro s čipy M2 začátkem roku 2023, nepředpokládá se, že bychom se v této modelové řadě letos dočkali dalších novinek.

Autor: eVisions Advertising s.r.o.
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Očistu automobilu svěřte nanotechnologiím!

Čím vyčistit motorku či automobil? Zapomeňte na běžné přípravky. Místo nich vsaďte na nanotechnologii! Hitem současné doby jsou především tekuté stěrače a ...

Lámete si hlavu s tím, kde najít opravdu poctivé bydlení v Praze?

Nejspíše vám nemusím představovat současnou bytovou situaci v hlavním městě. Do Prahy se zkrátka stěhuje stále více lidí, kteří shánějí pohodlné bydle ...

5 největších mýtů o certifikátech ISO pro firmy

Zlepšení podnikání a vlastní společnosti má mnoho podob. Jednou z možností je získání jednoho z certifikátů, které ověří zákazníkům vaši kvalitu, zele ...

Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata?

Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! ...

Půjčka pro živnostníky nabídne všem široké možnosti

Potřebujete malou finanční injekci pro své podnikání? Pokud banka odmítne, je tu ještě nebankovní cesta, která je velmi jednoduchá a rychlá. Nabídne t ...





Pátek 26.4.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes