PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Kultura, volný čas

Vyprodáno! ČEZ RunTour má před sebou velkolepý start sezony v Českých Budějovicích

23.03.2023
Historické náměstí v Českých Budějovicích bude opět plné běžeckých úsměvů. Už 25. března tu pro více než dvě tisícovky běžců odstartuje nová sezona ČEZ RunTour v duchu hesla #JERADOSTBĚŽET. Jedinečnou rodinnou atmosféru podpoří také řada novinek, mezi které patří štafetové běhy, speciální běžecké výzvy i téma duševního zdraví.
Foto: run-tour.cz
Oblíbený rodinný seriál vstupuje do své dvanácté sezony s atraktivními novinkami, které se pro účastníky stanou novým zdrojem běžecké radosti. Jako první si je užijí závodníci v Českých Budějovicích.

Z nádherného náměstí Přemysla Otakara II. se vydají na trať celé rodiny s dětmi, začátečníci, hobby běžci, výkonnostní sportovci i elitní atleti, mezi kterými budou také známé osobnosti české atletiky. K velkým favoritům bude patřit například dvanáctinásobný mistr republiky v maratonu a půlmaratonu Vít Pavlišta, hvězda tokijské olympiády Kristiina Mäki, reprezentant Jan Friš nebo jihočeský atlet a triatlonista David Vaš.

V Českých Budějovicích se poběží na tradičních distancích, které jsou součástí všech závodů ČEZ RunTour. Jako první se do startovního koridoru seřadí děti, které čekají Lupilu běhy na 500 a 1000 metrů. Hned po nich se na trať vydají účastníci 3km závodu, následovat bude PUMA RUN 5 KM a celý program uzavře ČEZ RUN 10 KM.

"Máme velkou radost z toho, že všechny tratě byly už více než dva týdny před závodem vyprodané. Stále ale ještě máme dostatek míst pro dětské závody, proto bychom rádi pozvali všechny rodiče, aby si s malými běžci přišli užít dopoledne plné sportu," říká Nikola Gunišová, ředitelka seriálu ČEZ RunTour.

V Českých Budějovicích si běžci opět vychutnají krásnou i rychlou trať - z náměstí Přemysla Otakara II. se vydají na cyklostezku k Vltavě s kvalitním asfaltem, do zeleného parku Dlouhá louka, na Sokolský ostrov i do romantických dlážděných uliček historické části města.

V cílové bráně ale tenhle zážitek nekončí! Na všechny účastníky čeká v cíli velká kovová medaile, kterou v letošní sezoně ozdobí ikony jednotlivých měst, v Českých Budějovicích to bude pivo odkazující na zdejší slavnou pivovarnickou tradici.

Po závodě si pak běžci užijí bohaté zázemí se sprchami, masážemi od nadace Leontinka, tejpováním od Rozběháme Česko, dětským koutkem a také s energií v podobě powerdrinku Edgar a zejména chutného LIDL menu, jehož podobu také letos ovlivnili sami běžci, kteří si vybrali svůj burger.

Úplnou novinkou bude stánek Puma, na kterém si běžci budou moci vyzkoušet nejnovější modely bot, zasoutěžit si nebo se vyfotit ve fotokoutku. Do oblečení této ikonické značky se budou moci účastníci ČEZ RunTour také obléknout - ve spolupráci s Pumou vznikla účastnická trička i nové volnočasové oblečení.

Poběžte pro zdravé tělo i duši


Tématem celé letošní sezony ČEZ RunTour bude duševní zdraví. "Byli bychom rádi, kdyby si RunTouráci tu radost, která na našich závodech panuje, odnesli do svých domovů i do práce," říká Nikola Gunišová. "Běh má totiž tu úžasnou sílu, že neuzdravuje jen tělo, ale také mysl, proto bude tématem této sezony duševní zdraví. Každý závod bude mít své vlastní téma z této oblasti, například spánek, stravu, relax či spojení s přírodou."

Tématem českobudějovického závodu bude strava. Každý běžec proto dostane brožuru, ze které se dozví, co jíst před závodem a co po něm, najde v ní recepty pro sportovce a také vzorový nákup.

V Kopřivnici (15.4.) bude tématem závodu kompenzační cvičení, v Brně (13.5.) správné dýchání, v Ústí nad Labem (27.5.) flow a mindfulness, v Olomouci (22.7.) to bude soulad s přírodou, v Karlových Varech (23.9.) relaxace, v Praze (7.10.) zdravý spánek a v Pardubicích (21.10.) každodenní malé radosti.

Podělte se o běžeckou radost s přáteli


Do nové sezony vstupuje ČEZ RunTour s několika novinkami, které přinesou běžcům motivaci do tréninku i do závodů.

V Českých Budějovicích budou mít svou premiéru v závodním programu štafety, na které se mohou těšit také účastníci dalších sedmi závodů letošní sezony. Štafety se uskuteční na desetikilometrové trati, kterou si mezi sebe mohou rozdělit dvou- (2x5 km) nebo čtyřčlenné (4x2,5 km) týmy. Závod se tak stane společným zážitkem pro partu kamarádů, celou rodinu nebo třeba pro kolegy z kanceláře.

Najděte si svoji výzvu


Ve spolupráci se společností Intersport připravili pořadatelé pro běžce sérii zajímavých výzev, při kterých se mohou poměřovat nejen se svými soupeři, ale také sami se sebou. Záleží jen na jejich preferencích a výkonnosti.

Ti nejlepší se mohou pokusit vyhrát celý seriál ČEZ RunTour. Výkonnostní běžci se mohou poměřovat se závodníky ve své věkové kategorii. A začátečníci nebo hobby běžci mají možnost překonávat své vlastní výkony. Na ty nejlepší pak čekají na konci sezony zajímavé odměny a tituly.

"Radost z běhu a z pohybu je na našich závodech to nejdůležitější. Víme ale, jakou radost může přinést umístění na stupních vítězů, nový osobní rekord nebo třeba dosažení vysněného času, proto jsme vytvořili Intersport RunTour výzvy, mezi kterými si každý RunTourák může najít tu svou," dodává Nikola Gunišová.

Svým během pomůžete jiným


Už roky platí, že každý běžec pomáhá svou účastí na závodech ČEZ RunTour dobré věci. A platit to bude také letos! Padesát korun z každého startovného obdrží nadace Leontinka, která pomáhá nevidomým mladým lidem.

Kromě toho má každý běžec možnost pomoci používáním mobilní aplikace EPP Pomáhej pohybem. Za své tréninky i závodní běhy v ní totiž získává body, které může přidělit vybranému charitativnímu projektu.

"S aplikací můžete svoji energii přeměnit v body, za které pak Nadace ČEZ pošle finanční prostředky tam, kde jsou potřeba. I v letošním roce navazujeme na úspěšný koncept z loňského roku, kdy jsme touto cestou pomáhali dětským domovům v jednotlivých regionech. I v rámci letošní RunTour tak bude na každý závod v aplikaci připraven speciální projekt, který pomůže dětskému domovu z kraje, ve kterém se závod pořádá. Děti se budou závodů i účastnit a pomocí aplikace tak mohou ,vyběhat’ pro svůj domov další body. V roce 2022 se takto postavilo na start více než sto dětí," říká ředitelka Nadace ČEZ, Michaela Ziková.

Kompletní termínovou listinu, více informací o jednotlivých závodech i možnost registrace najdete na webu www.run-tour.cz

Autor: Michal Včeliš
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Kultura, volný čas

Na výstavě České národní banky budou moci lidé poznat Svět bankovek Oldřicha Kulhánka

První umělecké návrhy československých platidel ze 70. let 20. století, satirické Funny Money i životní příběhy současných bankovek. To vše bude možné vidět od 27. března v Návštěvnickém centru České národní banky (ČNB). Pro veřejnost se otevře ...

Národní technické muzeum restaurovalo vůz Tatra 77a z roku 1937 a vystaví ho v nové expozici

Při příležitosti 90 let od představení prvního aerodynamického automobilu Tatra - vozu Tatra 77 - prezentuje Národní technické muzeum restaurovaný čer ...

Pražská energetika i letos podporuje kulturu. V březnu vystaví dílo výtvarnice Ilony Loubkové

Pražská energetika (PRE) nepřestává ani letos podporovat kulturu v hlavním městě. Jednou z mnoha kulturních aktivit je pořádání výstav ve vlastní fire ...

Komedii Klec bláznů s prvky drag show chystá Švandovo divadlo v Praze

Klec bláznů, kultovní francouzskou komedii Jeana Poireta vyprávějící o lásce milujících rodičů, o vztahu dlouholetých partnerů i o kráse být sám sebou ...

Ministerstvo kultury: Studenti z Londýna a Prahy připraví společný koncert

Studenti londýnské Royal Academy of Music připraví společně se členy Orchestrální akademie České filharmonie komorní koncert, na kterém provedou sklad ...





Čtvrtek 28.3.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes