PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Magazín

Operace dioptrických vad pomocí laseru. Na co se připravit a jaké jsou hlavní výhody?

17.08.2022
Trápí vás potíže se zrakem a chcete se jich nadobro zbavit? Pak je pro vás možná tím nejlepším řešením podstoupení operace, během níž dojde k odstranění vady díky využití speciálního přístroje, který využívá laserového paprsku.
Ilustrační snímek | Zdroj: pixabay.com

Je operace laserem bezpečná?


Mnozí z vás se možná obávají toho, že operace očí laserem patří k riskantním zákrokům, při nichž dokonce může dojít k dalšího prohloubení vašich potíží, v tomto případě dokonce k úplné ztrátě zraku. Jenže takovéto domněnky vůbec nejsou na místě. Doba pokročila a dnešní operace dioptrií jsou naprosto bezpečnou záležitostí, při nichž hrozí jen minimální riziko, což ostatně platí i pro řadu jiných operačních zákroků, které lidé dnes a denně podstupují v nemocnicích a dalších zařízeních.

Je účinná?


Důležité je zmínit, že laserová operace očí vás s vysokou pravděpodobností dokáže zbavit dioptrií jednou pro vždy. A když ne, tak alespoň na velmi dlouhou dobu. Touto metodou se přitom dá vyléčit nejen dalekozrakost, ale také krátkozrakost, ba dokonce takzvaný astigmatismus.

Kromě stoprocentní účinnosti lze u laserové operace zraku jednoznačně vyzdvihnout také bezbolestný průběh zákroku, během něhož se rozhodně nebudete cítit nějak nekomfortně. Oproti mnoha jiným operačním zákrokům možná budete mít pocit, že vlastně jen podstupujete nějaké běžné vyšetření u doktora.

Jak vše probíhá?


Vzhledem k tomu, že je operace očí laserem poměrně citlivou záležitostí, je před samotným zákrokem zapotřebí provést důkladné vyšetření. V rámci vstupní prohlídky se vás ujmou zdravotní sestry, ale také optometrista. Nejprve se vyzkouší samotné aktuální schopnosti vašeho zraku, aby se přesně detekovalo, kde tkví problém. Zkoumá se tedy zejména zraková ostrost, dále pak šířka zornic a refrakce, kdy se stanoví počet dioptrií, protože ne vždy může souhlasit s údajem, který naposledy zaznamenal váš doktor v rámci běžného vyšetření. V neposlední řadě se sledují jednotlivé části očí, především pak rohovka a sklivec, opomenuty ale samozřejmě nejsou ani sítnice a čočky.

Jakmile je vstupní prohlídka dokončena, je dobré podstoupit zákrok co nejdříve, aby mezitím nedošlo ke změně stavu očí, respektive jejich parametrů. Před tím, než jdete na samotný zákrok, se doporučuje několik dní vynechat nošení kontaktních čoček, pokud jste tedy jejich uživateli.

Proč vlastně celý proces podstoupit?


Nošení dioptrických brýlí či kontaktních čoček je v mnoha případech omezující záležitostí. Stačí si například uvědomit, kolikrát se vám rozbily brýle a zrovna jste u sebe neměli žádné náhradní. Nebo když si jdete zaplavat, musíte si brýle sundat, potažmo vyjmout kontaktní čočky, což může být nepříjemnou záležitostí. Nehledě na řadu pracovních pozic, u nichž je nošení brýlí a čoček nejen nepraktické, ale dokonce i nežádoucí. Jakmile vám specialisté provedou operaci očí laserem, získáte v tomto ohledu nové možnosti. Zkrátka uvidíte svět lépe a radostněji, než tomu bylo doposud.

Je potřeba zmínit, že ne vždy se dá operace očí laserem provést, potažmo je stoprocentní. Záleží na počtu dioptrií. Odborníci na tuto oblast medicíny jsou však schopni vám najít jiná řešení, která vám i tak do značné míry usnadní život. Jde-li o samotnou operaci očí pomocí laseru, drtivá většina klientů kvalitních klinik odchází naprosto spokojena a výsledky si jen chválí. Už tento fakt může být dostatečným a pádným argumentem, proč o operaci očí laserem začít uvažovat. Doktoři tuto činnost dnes vykonávají už zcela běžně, a to nejen u mladých lidí, ale také u osob střední a starší generace.

Máte-li zájem o operaci dioptrií, případně se jen chcete informovat o veškerých detailech a náležitostech, jež souvisejí s operacemi očí laserem, navštivte web kliniky Neovize.

Zdroj informací: https://www.neovize.cz

Autor: Pl
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Očistu automobilu svěřte nanotechnologiím!

Čím vyčistit motorku či automobil? Zapomeňte na běžné přípravky. Místo nich vsaďte na nanotechnologii! Hitem současné doby jsou především tekuté stěrače a ...

Lámete si hlavu s tím, kde najít opravdu poctivé bydlení v Praze?

Nejspíše vám nemusím představovat současnou bytovou situaci v hlavním městě. Do Prahy se zkrátka stěhuje stále více lidí, kteří shánějí pohodlné bydle ...

5 největších mýtů o certifikátech ISO pro firmy

Zlepšení podnikání a vlastní společnosti má mnoho podob. Jednou z možností je získání jednoho z certifikátů, které ověří zákazníkům vaši kvalitu, zele ...

Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata?

Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! ...

Půjčka pro živnostníky nabídne všem široké možnosti

Potřebujete malou finanční injekci pro své podnikání? Pokud banka odmítne, je tu ještě nebankovní cesta, která je velmi jednoduchá a rychlá. Nabídne t ...





Čtvrtek 25.4.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes