PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Magazín

Liposukce je vhodná i pro muže. Pivní břicho však neodstraní

17.08.2022
Plastické operace už dávno nejsou jen výsadou či dokonce výstředností celebrit. Mnohdy nám pomáhají po různých úrazech, po zdravotních operacích i poté, co se nám podaří zhubnout, ale dokonalost je ještě v nedohlednu. Umí odstranit i vrozené nedokonalosti. Nejsou též pouze pro ženy a stále častěji je využívají i muži.
Ilustrační snímek | Zdroj: pixabay.com
Vypadat v dnešní době dobře je nezbytností. Někdy nejsme spokojení s tím, co nám nadělila příroda, jindy řešíme problém, který nás omezuje a plastická operace tak neřeší pouze náš vzhled. Typickým příkladem jsou třeba věkem povislá oční víčka, která nám zhoršují vidění. Co nejčastěji řeší na plastické klinice právě muži? Překvapivě i svá prsa. Operace gynekomastie je častým požadavkem již u mužů mladšího věku. Dalšími žádanými zákroky jsou plastika víček, korekce nosu, plastika brady i různé antiageing zákroky. Mezi nimi aplikace botoxu či mezoterapie. Na plastické klinice se řeší rovněž obřízka.

Když muži nechtějí mít výrazná prsa, pomůže plastická operace


Stále častějším problémem mužů je tzv. gynekomastie, u které dochází vlivem hormonálních změn ke zvětšení prsní žlázy. Obvykle je následkem hormonální dysbalance. Větší zákrok se provádí v celkové anestezii. Výhodou zákroku je, že výsledek je trvalý a v místě odstranění tuku se tuková tkáň opětovně neobjeví. Vzácně se může tkáň znovu zvětšit pouze v oblasti mléčné žlázy, a to z ostrůvku kolem bradavky, který se neodstraňuje. Tento problém lze pak rovněž dodatečně řešit.

Operace gynekomastie se podle rozsahu provádí při lokálním znecitlivění, nebo pod celkovou narkózou. Po zákroku zůstává muži drobná jizvička v zevní části prsního dvorce. Až čtyři týdny po zákroku je nutné nosit kompresní vestu.

Dejte vale "očím smutného psa"


Právě tento výraz nám často nadbytečná a povislá kůže v oblasti víček dává. Korigovat ji dokáže plastika víček, známá i jako blefaroplastika. Mnohdy je zapotřebí operovat horní i dolní víčka. Výhodou je, že lze dělat oba zákroky současně. Nemusíte se obávat ani anestezie. Zákrok se dělá totiž ambulantně v lokální anestezii. Stehy se pak odstraňují pátý až sedmý den po operaci. Připravte se na to, že je operovaná víčka nutné po zákroku první tři dny ledovat. Následně je po dobu jednoho týdne dobré omezit práci na počítači.

Krásný nos chtějí i muži. Pomůže rhinoplastika


Máte pocit, že vám nesluší váš nos? Ne každý se narodí s ideálním tvarem, přitom nos zcela zásadně ovlivňuje výraz obličeje. V postpubertálním období, kdy nos přestane růst, je možné začít řešit korekci jeho vzhledu. Tvar nosu nám může změnit i úraz. V obou případech pomůže korekce nosu známá jako rhinoplastika. Ta příznivě ovlivňuje nejen vzhled, ale též zlepšuje dýchání nosem. ORL zákrok je možné provádět spolu s jeho plastikou. Po operaci je nutné po dobu dvou až třech týdnů nosit sádrovou dlahu.

Slušet by nám měla i naše brada


Velku mírou náš vzhled spolu s nosem ovlivňuje i brada. Často si to ani neuvědomujeme a zákrok nám poradí až na klinice estetické chirurgie, kde řešíme třeba korekci nosu. Plastika brady neboli profiloplastika je schopna nabídnout zvětšení i zmenšení brady, kde jde o tzv. ortogonální operaci, tedy posun čelisti. Vzhled před operací a po ní nás dokáže výrazně proměnit.

Zvětšení brady lze dosáhnout posunem vlastní kosti, ale též za pomoci implantátu. Výhodou zákroku je, že po něm nezůstává jizva. Řez je totiž veden vnitřkem úst. Po operaci je z důvodu mírné bolestivosti vhodná kašovitá strava a výplachy úst. Stehy není nutné vyndávat. Používají se vstřebatelné.

Profesionální obřízka patří do rukou plastického chirurga


K mužské obřízce můžeme mít důvody náboženské, zdravotní i hygienické. Při tzv. cirkumcizi se odstraní předkožka a kůže se následně přišije pod žaludem k okraji penisu. Obřízka může být částečná (odstraňuje se pouze část předkožky), nebo úplná. Zákrok lze provádět pouze v lokální anestezii, u které se na dobu zákroku inervuje celý penis. Možná je i narkóza. Po zákroku se penis fixuje pružnou bandáží zabraňující vzniku otoku. Stehy jsou vstřebatelné a není nutné provádět jejich vyndávání. Po zákroku by neměl být po dobu čtyř týdnů praktikován pohlavní styk.

Antiaging zákroky si žádají i muži


Nestárnoucí vzhled je dnes velice žádaným. Pomáhá nám uspět v soukromém životě i v kariéře. I muži stále častěji žádají antiageing zákroky. Oblíbené jsou zejména neinvazivní a mininvazivní zákroky. Pro muže je vhodné například vyhlazení vrásek za pomoci botuloxinových preparátů. Ty se hodí k vyhlazení vodorovných vrásek na čele, mimických vrásek, vějířků kolem očí i vrásek nad kořenem nosu. Nejčastěji se antiageing zákroky s botuloxinem používají právě v horní části obličeje, kde nehrozí narušení mimiky.

S pokročilejším věkem naše tělo přestává produkovat kolagen a snižuje se produkce elastinu. Mezoterapie neboli mikrojehličkování umí jejich tvorbu opět nastartovat a v našem těle se rozjede omlazovací proces. Mezoterapie má schopnost zpevnit kontury obličeje a zredukovat vrásky. Redukuje rovněž zvýšenou pigmentaci. Hodí se pro snížení viditelnosti strií a jizev, což je častý případ i u mužů, kteří o sebe pečují, ale třeba rychle naberou svalovou hmotu. Málo se ví, že je mezoterapie účinnou i při léčbě alopecie. Je schopna zastavit vypadávání vlasů. Prokrví a vyživí vlasové folikuly, díky čemuž dojde k podpoře růstu vlasů.

Mezoterapie se používá v oblasti obličeje, dekoltu i krku. Omlazuje též hřbety rukou. Mikrojehličkování se hodí i na celou oblast paží a břišní partie.

Zdroj informací: www.perfectclinic.cz.

Autor: Pl
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Očistu automobilu svěřte nanotechnologiím!

Čím vyčistit motorku či automobil? Zapomeňte na běžné přípravky. Místo nich vsaďte na nanotechnologii! Hitem současné doby jsou především tekuté stěrače a ...

Lámete si hlavu s tím, kde najít opravdu poctivé bydlení v Praze?

Nejspíše vám nemusím představovat současnou bytovou situaci v hlavním městě. Do Prahy se zkrátka stěhuje stále více lidí, kteří shánějí pohodlné bydle ...

5 největších mýtů o certifikátech ISO pro firmy

Zlepšení podnikání a vlastní společnosti má mnoho podob. Jednou z možností je získání jednoho z certifikátů, které ověří zákazníkům vaši kvalitu, zele ...

Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata?

Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! ...

Půjčka pro živnostníky nabídne všem široké možnosti

Potřebujete malou finanční injekci pro své podnikání? Pokud banka odmítne, je tu ještě nebankovní cesta, která je velmi jednoduchá a rychlá. Nabídne t ...





Čtvrtek 25.4.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes