PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Magazín

Akcie internetových obchodů, vyplatí se investovat do firmy Amazon nebo eBay?

04.05.2022
Internetové obchody, velká nákupní centra a prodejci jsou oblíbené zejména v Evropě a Severní Americe. Možnost rychlého nákupu jakéhokoli produktu, velké množství platebních metod, pravidelné slevy a výprodeje - to jsou výhody eBay, Amazonu a dalších online obchodů, které doručují zboží do celého světa. Trh s online nakupováním roste ročně o 10-12 %, což znamená možnost výhodného investování.
Ilustrační snímek | Foto: pexels.com

Výhody a rizika investování do odvětví elektronického obchodu


Pod pojmem elektronický obchod v oblasti online investování se rozumí akcie, aktiva nebo dluhopisy společností a korporací zabývajících se nakupováním na internetu.

Za posledních pět let vzrostl trh elektronického obchodu o více než 700 % a stal se jedním z pěti nejziskovějších a nejzajímavějších odvětví pro investice s rostoucí kapitalizací.

Profesionální investoři z portálu winsidetrading.com zdůrazňují desítky výhod nákupu takových aktiv, z nichž čtyři jsou jedinečné:

1. Možnost investování "od nuly". Chcete-li investovat prostřednictvím ETF, nemusíte rozumět specifikům trhu a počáteční investice je 500 - 1 000 Kč.

2. Ochrana trhu před manipulací, která příznivě odlišuje e-commerce od kryptoměn, Forexu či mezinárodního trhu s nemovitostmi.

3. Likvidita většiny těchto akcií. Můžete je prodat během několika vteřin. Vždy bude existovat kupující pro cenné papíry internetových obchodů.

4. Zákonnost a právní jednoduchost investování do akcií největších společností.

Jak začít investovat do firem online obchodu?


Nákup akcií online obchodních platforem je nejjednodušší, ale zároveň velmi populární. Nejlepší způsob, jak rozumně investovat, je diverzifikovat své akciové portfolio.

Koupí 100 akcií eBay za pomyslnou cenu 70 USD za kus můžete zaznamenat roční výnos 7-8%, ale portfolio složené akcií eBay, Amazon a Microsoft Store za poslední období vygenerovalo 13-14% roční zhodnocení.

Pochopit složitosti oběhu cenných papírů, kapitalizace jednotlivých společností či poboček samostatně je velmi obtížné a ne nezbytné.

Mnohem jednodušší je investovat do balíku akcií e-commerce firem přes ETF fondy. Finanční hranice pro vstup do ETF je často minimální (500 - 1 000 Kč), a tento přístup pomůže minimalizovat investiční riziko.

Autor: WP
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Očistu automobilu svěřte nanotechnologiím!

Čím vyčistit motorku či automobil? Zapomeňte na běžné přípravky. Místo nich vsaďte na nanotechnologii! Hitem současné doby jsou především tekuté stěrače a ...

Lámete si hlavu s tím, kde najít opravdu poctivé bydlení v Praze?

Nejspíše vám nemusím představovat současnou bytovou situaci v hlavním městě. Do Prahy se zkrátka stěhuje stále více lidí, kteří shánějí pohodlné bydle ...

5 největších mýtů o certifikátech ISO pro firmy

Zlepšení podnikání a vlastní společnosti má mnoho podob. Jednou z možností je získání jednoho z certifikátů, které ověří zákazníkům vaši kvalitu, zele ...

Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata?

Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! ...

Půjčka pro živnostníky nabídne všem široké možnosti

Potřebujete malou finanční injekci pro své podnikání? Pokud banka odmítne, je tu ještě nebankovní cesta, která je velmi jednoduchá a rychlá. Nabídne t ...





Pátek 26.4.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes