PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Kultura, volný čas

Zpěvák Jary Tauber vydává své debutové album. V pražském Hard Rock Café mu jej pokřtí Petr Janda

07.04.2022
Kladenský kytarista, zpěvák a skladatel Jary Tauber, který má již za sebou, mimo jiné, také společné turné s frontmanem skupiny Olympic Petrem Jandou po USA, Austrálii či Novém Zélandu, vydává své debutové album Tolikrát, které pokřtí 20. dubna v pražském Hard Rock Café.
Foto: jarytauber.cz
Hudbě se aktivně věnuje od třinácti let, kdy ho inspiroval koncert kapely KISS. Tehdy se začal učit hrát na kytaru. V šestnácti letech byl přijat na Konzervatoř Jaroslava Ježka, kde vystudoval obor Kytara rock. Už před tím věděl, že na škole učí frontman skupiny Olympic Petr Janda. Bylo jeho velkým snem se s touto hudební legendou setkat. Řeč je o kladenském kytaristovi, zpěvákovi a skladateli Jary Tauberovi.

Hned v průběhu prvního ročníku dostal Jary nabídku navštěvovat hodiny rockové legendy Petra Jandy nad rámec svého rozvrhu a od první chvíle si spolu dobře rozuměli. Jary se s Petrem spřátelil a po absolutoriu byl Jandou osloven, zda by s ním nechtěl vyrazit do USA na společné turné. To bylo úspěšné, a tak následovaly ještě společné šňůry v Austrálii, na Novém Zélandu a po roce, těsně před začátkem pandemie, opět v USA.

Jary Tauber v minulosti působil v mnoha projektech a kapelách, avšak v době turné po dalších kontinentech začal pracovat, i díky popudu Petra Jandy, také na své sólové tvorbě. Od roku 2020 tak začal Jary vydávat singly a o rok později začal pracovat na své debutové desce, kterou pojmenoval "Tolikrát".

Jaryho debutové album Tolikrát se nahrávalo v Rooftop Studios u Ondřeje Žatkuliaka. Hudbu ke všem písním složil kladenský zpěvák Jary a rovněž se podílel také na tvorbě většiny textů, se kterými mu jinak vypomáhal rapper Abde, Patricie Fuxová nebo Lukáš Koranda.

Na desce se objevuje celkem čtrnáct písní včetně čtyř duetů. Na albu hostují rapper Abde, písničkář Láska a v jedné písni si zarappoval také moderátor Tomáš Kraus. Největší pozornost však na sebe váže společný song s Petrem Jandou, ke kterému vyšel letos v lednu videoklip.

"Jsem šťastný, že mohu veřejnosti představit svou debutovou desku. Musím však vyzdvihnout jednu píseň, které si nesmírně vážím, a to je píseň TOLIKRÁT, kterou jsem nazpíval s Petrem Jandou," říká kladenský zpěvák Jary Tauber.

"Když jsme byli s Petrem společně poprvé v USA, vedl mě k tomu, abych se vydal na sólovou dráhu a dělal vlastní tvorbu. A tehdy mě právě poprvé napadlo, že bych chtěl mít s Petrem společnou píseň. Vím, že Petr do spolupráce nechodí jen tak s někým, takže o to více si této spolupráce cením," popisuje Tauber začátek své sólové dráhy.

Křest desky Tolikrát se uskuteční 20. dubna od 17:30 hodin v pražském klubu Hard Rock Café. Křtem bude provázet moderátor Tomáš Kraus a jejím vzácným kmotrem se stane Petr Janda.


Autor: Robin Suchánek
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Kultura, volný čas

Český rozhlas Dvojka a hvězdy hudebního nebe vzdají poctu skladateli Petru Hapkovi

PRAHA - Petr Hapka by v květnu 2024 oslavil 80. narozeniny. Český rozhlas Dvojka se rozhodl této mimořádné osobnosti české hudby vzdát poctu koncertem. 17. dubna 2024 ve vyprodaném Kongresovém centru v Praze zazpívají největší hity Petra Hapky ...

AV ČR: Architekt a fotografie. Josefa Schulze ukáže nová výstava ve Window Gallery

Praha - Ústav dějin umění Akademie věd ČR (ÚDU AV ČR) včera otevřel výstavu fotografií ve Window Gallery, netradiční galerii ve výlohách knihovny ústa ...

Třetí květnovou sobotu se uskuteční Den otevřených dveří v Českém rozhlase

V roce 2024 se Český rozhlas pyšní 101 lety od zahájení svého pravidelného vysílání. Přidejte se k oslavě tohoto významného milníku v sobotu 18. květn ...

V květnu se v ringu utkají profesionální vojáci se špičkami bojových sportů

Praha - Způsobů, jak podpořit Vojenský fond solidarity, je nepočítaně. Chrudimští výsadkáři zvolili ten nejtěžší možný. Rozhodli se, že uspořádají cha ...

Ceny Anděl: Album roku nahráli November 2nd, do Síně slávy vstoupil Jiří Korn

Praha - Česká hudební akademie udělila 30. března Ceny Anděl Coca-Cola 2023. Celkem bylo oceněno patnáct nahrávek a projektů. Nejlepší album nahráli N ...





Čtvrtek 18.4.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes