PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Kultura, volný čas

Nově otevřené Divadlo Metro v Praze málem diváci zbořili smíchy

01.03.2022
Pražské divadlo Metro, které se stalo legendární scénou a letos slaví 20. výročí, je opět v provozu! Po náročné generální renovaci se tam o uplynulém víkendu opět začalo hrát. S novým provozovatelem, ansámblem i novými komediálními tituly. Diváci však smíchem málem divadelní sál zbořili a z nebývale pohodlných sedaček se jim ani nechtělo vstávat.
Foto: Divadlo Metro, Jaroslav Hauer
Představení Dva nahatý chlapi, dnes již kultovní komedie s Martinem Zounarem, Martinou Randovou, Danielou Šinkorovou a Martinem Krausem v hlavních rolích ´nové´ divadlo otevřelo. V neděli se pak ve zrenovovaných prostorách poprvé uskutečnila premiéra nedávno nastudované komedie Už tě mám dost v hlavních rolích se Sašou a Lídou Rašilovovými, Milanem Peroutkou, Miloslavem Mejzlíkem, Denisou Nesvačilovou a Martinem Krausem (Martinem Písaříkem). Obojí pod režijním vedením Antonína Procházky.

"Jsme rádi, že se lidi, zvláště v této složité době, baví, smějí se od začátku až do konce. To je jak pro režiséra, tak i pro herce asi tou největší odměnou," konstatoval režisér.

Na otevření divadla, kde je 209 míst, nové zázemí pro herce i diváky, nové jeviště, opona, vzduchotechnické, elektronické, audiovizuální vybavení a také designová divadelní kavárna s barem, přišla i řada známých osobností, jako například: Josef Maršálek, cukrářský mistr a hvězda reality show Peče celá země, jejíž druhá série za dva týdny v televizi poběží, herečky Kateřina Brožová a Michaela Dolinová, herec Jan Přeučil, lékařka Kateřina Cajthamlová nebo moderátorka Markéta Majerová. Na své kolegy se přišel podívat i herec Filip Blažek s partnerkou Jolanou.

"Já jsem dneska přišel mrknout na "Naháče" a musím říct, že jsem se skvěle bavil. Těším se, až si tu 8. března s Martinem Zounarem, mým kamarádem a sousedem ze Slivence střihneme premiéru komedie Úvěr. Tu jsme před časem nazkoušeli, odehráli párkrát v předpremiérových představeních, ale to hlavní bude tady, v Metru," podotkl charismatický herec.

Hned pak 23. března zde diváci uvidí další novinku. "Jde o komedii z divadelního prostředí s Ljubou Krbovou a Adrianem Jastrabanem Miluji tě, tak se měj a hned 4. dubna pak máme další komedii s kriminální zápletkou s názvem Špinavý obchod. Tam se mohou diváci těšit na Miroslava Etzlera, Jiřího Štrébla, Kateřinu Pechovou, Markétu Procházkovou, Dennyho Rajtajského, Roberta Hájka a Martina Krause," prozradil ředitel divadla a producent Jiří Turek.

V září se pak uskuteční premiéra divadelní One Woman show Dnes večer ovuluji s Ivou Pazderkovou a do konce roku se má uskutečnit nejméně ještě jedna premiéra.
"Jmenuje se to Na Vánoce budu gay, bude to zase velká legrace, ale obsazení zatím neprozradíme, to teprve ladíme," dodal režisér Antonín Procházka.

Nejbližší premiéra je na řadě v úterý 8. března od 19:00 v podání Martina Zounara a Filipa Blažka. Aktuální program repertoáru i vstupenky najdou zájemci na www.divadlometro.cz.

Autor: René Kekely
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Kultura, volný čas

Český rozhlas Dvojka a hvězdy hudebního nebe vzdají poctu skladateli Petru Hapkovi

PRAHA - Petr Hapka by v květnu 2024 oslavil 80. narozeniny. Český rozhlas Dvojka se rozhodl této mimořádné osobnosti české hudby vzdát poctu koncertem. 17. dubna 2024 ve vyprodaném Kongresovém centru v Praze zazpívají největší hity Petra Hapky ...

AV ČR: Architekt a fotografie. Josefa Schulze ukáže nová výstava ve Window Gallery

Praha - Ústav dějin umění Akademie věd ČR (ÚDU AV ČR) včera otevřel výstavu fotografií ve Window Gallery, netradiční galerii ve výlohách knihovny ústa ...

Třetí květnovou sobotu se uskuteční Den otevřených dveří v Českém rozhlase

V roce 2024 se Český rozhlas pyšní 101 lety od zahájení svého pravidelného vysílání. Přidejte se k oslavě tohoto významného milníku v sobotu 18. květn ...

V květnu se v ringu utkají profesionální vojáci se špičkami bojových sportů

Praha - Způsobů, jak podpořit Vojenský fond solidarity, je nepočítaně. Chrudimští výsadkáři zvolili ten nejtěžší možný. Rozhodli se, že uspořádají cha ...

Ceny Anděl: Album roku nahráli November 2nd, do Síně slávy vstoupil Jiří Korn

Praha - Česká hudební akademie udělila 30. března Ceny Anděl Coca-Cola 2023. Celkem bylo oceněno patnáct nahrávek a projektů. Nejlepší album nahráli N ...





Úterý 16.4.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes