PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Magazín

Jak vybrat masážní křeslo do bytu?

26.01.2022
Relaxace, uvolnění, prokrvení kůže, to vše vám poskytne kvalitní masáž. Pokud jste si zamilovali profesionální přístup a všechny benefity, které masáže nabízí, možná byste si takové požitky chtěli dopřát i bez zdlouhavého objednávání. Prostě si užívat masáž kdykoli budete chtít a ideálně pěkně v pohodlí svého domova. Přesně to poskytují masážní křesla. Které ale zvolit? Poradíme, jak vybrat masážní křeslo do bytu.
Ilustrační snímek | Foto: Elizaveta Galitskaya | Dreamstime.com

Funkce masážních křesel


Smyslem využívání masážního křesla je zajištění masážního komfortu a účinku podobně jako byste navštívili klasického maséra. Masážní křesla jsou proto konstruována tak, aby díky zabudovaným mechanismům dodávala pohyb řadě speciálních masážních válečků. Ty působí na různé části usazeného těla, přesně tak jak potřebujete a podle toho, jaký program si zvolíte. Důležitým faktorem výběru je proto představa, jak často budete své křeslo využívat.

Typy masážních křesel podle využívání


Křesla na doma - domácí křeslo, které budete využívat sami nebo jen se členy vaší rodiny nemusí splňovat tolik nároků. Vybírat si můžete podle funkcí, které opravdu využijete, proto se směle můžete poohlédnout i po nějakém levnějším modelu. Tato křesla zvládnou masáž rozhodně každý den, ale není nutné je přepínat několikahodinovým provozem.

Profesionální křesla - větším výkonům a náročnějšímu využívaní jsou určena především křesla pro profesionály. Tyto typy jsou vybaveny řadou speciálních funkcí i odolnější konstrukcí, která dobře poslouží všem uživatelům jakékoli fyzické zdatnosti a hmotnosti. Tato křesla splňují i ty nejnáročnější požadavky. Domácí i profesionální křesla lze pořídit v rozumné cenové výši například v obchodech Sconto.

Jaké jsou technologie masáže


Při výběru se můžete setkat se třemi základními označeními pro mechanismy masírování. Ty označují vlastní intenzitu masáže. Jsou to:

2D masáž - která je typická pro levnější modely - je založená na principu pohybu válečku ve směru nahoru a dolu nebo do stran,
3D masáž - pak poskytuje o něco komfortnější služby s pohybem do tří stran (umí částečně vystupovat i z povrchu křesla a masírovat například krční svaly),
4D masáž - už poskytuje podobnou péči jako lidské ruce, těšit se můžete na příjemné a hodně důkladné promasírování všech unavených částí těla.

Typy masáží


Kromě klasické a příjemné relaxační masáže mohou některé typy křesel nabízet i řadu dalších druhů, jako:

Regenerační masáž - výborně uvolňuje svalstvo a působí tak proti bolestem zad.
Shiatsu - využívá japonské znalosti akupunkturních bodů. Masážní válečky při této variantě umí měnit směr, výsledkem je uvolnění, podpora krevního oběhu i lymfatického systému.
Vzduchová masáž - tu umožňují speciální křesla, která jsou vybavená polštářky, které během činnosti programu nafukují a vyfukují vzduch a pozitivně tak působí na různé části těla.
Klepání - jedná se o pravidelný pohyb válečků v určitém rytmu, který působí na ztuhlé svaly. Masáž je vhodná pro všechny, kdo mají rádi důkladnější péči.
Protahovací masáž - nabízí křesla, která mají zabudovaný systém naklápění sedadla a jiných opor. Díky tomu umí protáhnout svaly krku a zad a eliminovat tak i únavu.

Ovládání křesla


Ovladač - patří mezi základní ovládací prvek. Může být podobný jako dálkové ovládání na televizi nebo je zabudovaný v křesle.
Displej - bývá často umístěn v opěrce křesla. Poskytuje komfortní a skoro až intuitivní ovládání a možnost úpravy programu nebo změnu intenzity masáže.

Nosnost křesla


Masážní křesla jsou obvykle konstruována tak, aby vydržela vyšší hmotnost. Zvlášť profesionální typy mohou podržet i 200 kg. Domácí typy pak běžně zvládají váhovou zátěž začínající na hodnotě 100 kg.

Autor: WP
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Chcete podnikat v Praze? Nezapomeňte na reprezentativní kancelář

Hledáte vhodné kancelářské prostory? Pro spoustu společností a potažmo i jejich majitele představuje výběr kancelářského zázemí nemalou výzvu. V současné době je obtížné orientovat se v rozmanité nabídce pražských kanceláří, a proto vám v ...

Vybudujte letní kapsulový šatník se značkou TATUUM - co v něm musí být?

Letní měsíce jsou jako bílý list papíru, na kterém můžeme tvořit naše každodenní stylizace. Značka TATUUM, známá svou nabídkou elegantního a nadčasové ...

Investice do klidné budoucnosti: Proč by měl každý uvažovat o životním pojištění

Pojistit se dá kde co od auta až po domácího mazlíčka. Pojistit si dokonce můžete i drahé kolo nebo fotoaparát - třeba proti krádeži. Existuje však je ...

Škodlivý kód Rescoms nahrává záznamy přes mikrofon a webkameru

V únoru se v Česku vedle spywaru Agent Tesla a spywaru Formbook nově objevil škodlivý kód Rescoms. Tento malware se podobně jako spyware zaměřuje na o ...

Tinnitus a duševní zdraví

Záhadný příznak spousty onemocnění, který pacientům znepříjemňuje život a významně snižuje jeho kvalitu. To je tinnitus. Pískání, hučení nebo šum v uš ...





Pátek 29.3.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes