PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Kultura, volný čas

Na jaké události v Praze se můžeme v roce 2022 těšit

21.01.2022
Praha je město, ve kterém se snad žádný občan ani turista nemůže nudit. Ať už město znáte křížem krážem či se teprve chystáte na jeho návštěvu, pak vězte, že je vždy co objevovat, na co těšit a kde sbírat zážitky.
Ilustrační snímek | Foto: pixabay.com
Hlavní město Praha - architektonická pokladnice, srdce Evropy, učebnice designu... přezdívek má tohle stověžaté město celou řádku, a proto patří mnoho let mezi nejnavštěvovanější města celé Evropy.

Nesmírné množství památek, které často patří na kulturní seznam UNESCO, a bohatý kulturní program - v Praze a jejím okolí si přijde na své každý i v novém roce 2022.

Aktuálně začíná další výstava ze série Czech Press Photo, tentokrát za uplynulý rok 2021. Uskuteční se v krásně opraveném Národním muzeu na Václavském náměstí a bude trvat až do konce května. V letošním ročníku bylo vypsáno osm kategorií a 250 fotografů a fotografek do nich přihlásilo přes čtyři tisíce svých fotografií. Vítězná díla budou k vidění v Národním muzeu denně. Letos se koná už 27. ročník téhle prestižní fotografické soutěže a nadšenci do fotografie se mají jistě na co těšit.

Února se nejspíš už nemohou dočkat všichni fanouškové a fanynky zpěváka Enrique Iglesiase. Světoznámý idol dorazí do pražské O2 arény, kam se vrací po čtyřech letech, kdy obrovskou arénu vyprodal dvakrát za sebou. Show bude opět plná latinských rytmů, tance a největších hitů tohoto držitele cen Grammy, American Music Awards nebo Premios Lo Nuestra.

Až do 27. března bude probíhat výstava v Uměleckoprůmyslovém muzeu ke sto dvacátému pátému výročí narození Josefa Sudka a jeho hlubokému přátelství s architektem Otto Rothmayerem. Na výstavě jsou k vidění fotografií architektonických realizací na Pražském hradě a ukázky ze Sudkových fotografií a prototypy jeho unikátních zahradního nábytku.

Březen bude patřit také EPT PokerStars turnaji, který opět zavítá do hlavního města. Začíná 5. března a potrvá až do 16. 3. Uskuteční se v oblíbeném luxusním hotelu Hilton na Starém městě, který je s pokerem spjatý už hezkou řádku let. Hotel je situovaný nedaleko centra města, takže jeho hosté to mají k prohlídce historických památek a budov opravdu blízko.

Duben přivítá pražský půlmaraton, do kterého se lze ještě přihlásit. Závodu krásnými pražskými uličkami můžete přijít fandit 2. dubna. V půli dubna bude spuštěná originální a zábavná prohlídka oblíbených památek Prahy. Forma průvodce prostřednictvím mobilní aplikace slibuje dobrodružství, kvíz a hodně nových informací o Pražském hradu a přilehlém Petřínu. Tenhle jedinečný formát kombinuje prohlídku a hru s kvízem. Mobilní telefon se stává vaším osobní průvodcem a těšit se můžete na fascinující příběhy, mýty a legendy o městě. Podíváte se a proniknete do historie Pražského hradu, který je zapsaný jako největší hradní komplex do Guinnessovy knihy rekordů. Dozvíte se víc o stavbě katedrály svatého Víta, jenž trvala přes 600 let a nechybí procházka romantickou Zlatou uličkou.

Extrémně populární operní zpěvák Andrea Bocelli má termín svého koncertu stanovený na 17. května. Mastro Bocelli v Čechách vystupuje již po několikáté a jeho koncerty jsou vždy rychle vyprodané. Tenorista jistě zazpívá svoje hity, z klasické i populární hudby.

Červen odstartuje sezonu hudebních festivalů. Metronome Praha bude probíhat od 23. června do 25. 6. na holešovickém výstavišti. Ohlášené jsou hvězdy jako Nick Cave, Underworld nebo Beck.
Hvězdné léto pod žižkovskou věží je divadelní a hudební festival, jenž bude probíhat od konce června až do začátku září. Na programu jsou činohry, show, koncerty, včetně osvědčených představení jako Hrdý Budžes, Saturnin nebo Lakomec od Moliéra.

Britská rocková skupina Placebo se chystá do Prahy v říjnu, kam se vrací po pěti dlouhých letech. Fanouškové uslyší nové album. Koncert proběhne v moderním multifunkčním centru O2 universum.

Na listopad je ohlášený německý DJ Boris Brejcha, který se se svým originálním žánrem high-tech minimal opět vrací do Prahy. Akce se bude konat 27. října v Tisport Aréně. Prosinec by měl tradičně potěšit milovníky vánočních trhů, které tradičně probíhají na malebném Staroměstském náměstí. Předchází jim odhalení a rozsvícení vánočního stromku. V našem úžasném hlavním městě je tedy na co se těšit. Zapište si do diáře svoje oblíbené akce, výstavy, divadelní či hudební představení, ať vám nic neunikne.

Autor: ML
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Kultura, volný čas

Branický knižní festival se vrací. Nezapomeňte si změnit datum ve svém kalendáři!

PRAHA - Knižní nadšenci, pozor! Druhý ročník knižního Malotrhu je tady! Přijďte se v sobotu 8. června 2024 připojit ke knižní oslavě, kde se setkáte s nejnovějšími knihami, autory a spoustou další zábavy. Moderní bookfest, který si nemůžete nechat ...

Český rozhlas Dvojka a hvězdy hudebního nebe vzdají poctu skladateli Petru Hapkovi

PRAHA - Petr Hapka by v květnu 2024 oslavil 80. narozeniny. Český rozhlas Dvojka se rozhodl této mimořádné osobnosti české hudby vzdát poctu koncertem ...

AV ČR: Architekt a fotografie. Josefa Schulze ukáže nová výstava ve Window Gallery

Praha - Ústav dějin umění Akademie věd ČR (ÚDU AV ČR) včera otevřel výstavu fotografií ve Window Gallery, netradiční galerii ve výlohách knihovny ústa ...

Třetí květnovou sobotu se uskuteční Den otevřených dveří v Českém rozhlase

V roce 2024 se Český rozhlas pyšní 101 lety od zahájení svého pravidelného vysílání. Přidejte se k oslavě tohoto významného milníku v sobotu 18. květn ...

V květnu se v ringu utkají profesionální vojáci se špičkami bojových sportů

Praha - Způsobů, jak podpořit Vojenský fond solidarity, je nepočítaně. Chrudimští výsadkáři zvolili ten nejtěžší možný. Rozhodli se, že uspořádají cha ...





Úterý 23.4.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes