PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Magazín

Jaká jsou nejpraktičtější sportovní auta, která můžete řídit každý den?

17.01.2022
Mnoho automobilových nadšenců často sní o tom, že budou moci každý den řídit svůj oblíbený sportovní vůz. Jeho přitažlivost se však zmenšuje, když si uvědomí, že sportovní vůz nemusí odpovídat jejich každodennímu životu. Koneckonců, pokud je třeba vyzvednout děti a nakoupit potraviny, pak by dvoudveřové kupé rozhodně nebylo na tento úkol, že?
Ilustrační snímek | Foto: pixabay.com
Není to ale tak úplně pravda. S dobrým výběrem auta má každý nadšenec sportovních vozů možnost řídit sportovní vůz denně a ještě jej i využívat na běžném životě. Zde je několik hlavních příkladů praktických sportovních vozů na trhu, které lze řídit denně v relativním pohodlí. Nicméně pokud budete kupovat auto z druhé ruky, nezapomeňte na kontrolu VIN kódu, abyste si vůz předkoupí ještě pořádně proklepli.

Toyota Supra


K velkému zděšení mnoha automobilových nadšenců je zcela nová Toyota Supra v podstatě BMW v oblečení Toyoty, ale to neznamená, že není zábavné ji řídit. Navíc je v Supře lepší viditelnost, než byste čekali, a její jízda je pevná, ale překvapivě pohodlná. Jedinou nevýhodou je, že má pouze dvě sedadla, ale má slušně velký kufr, do kterého se vejdou vaše zavazadla a možná i sada golfových holí.

BMW M2


S výkonným 3,0litrovým motorem s dvojitým přeplňováním, který produkuje více než 400 koní, má BMW M2 Competition veškerý výkon, který byste potřebovali pro každodenní jízdu. Vychází ze základního kupé řady 2 od automobilky, takže je dostatečně malý, aby se v případě potřeby vešel do stísněných prostor. Ke všemu tomuto výkonu má M2 Competition také dostatečné množství míst k sezení až pro čtyři dospělé osoby a také velký zavazadlový prostor. Život je příliš krátký na to, abyste řídili nudný sedan, kupte si místo něj M2 Competition, abyste se pokaždé, když ho řídíte, usmívali.

Mazda MX-5 Miata


Je těžké mít takový seznam a nezahrnout Mazdu MX-5 Miata. Koneckonců existuje důvod, proč jich automobilka od počátku 90. let prodala přes milion. A i když si možná nemyslíte, že je to praktické auto, vezměte v úvahu, že má kufr, který je dostatečně velký, aby se do něj vešla příruční taška, a jedno místo navíc pro šťastného cestujícího. Pokud si vás to nezíská, zamilujete si konfiguraci vozu s pohonem zadních kol a citlivý atmosférický motor o výkonu 181 k. Nezapomínejme ani na hladce řadicí šestistupňovou manuální převodovku, i když automatická je k dispozici také.

Většinu sportovních aut si podle statistik kupují lidí z "druhé ruky". Aby také ne, když nová auta už po jednom roce užívání ztratí na hodnotě 30 - 50%. A rok staré auto za polovinu ceny, to už se vyplatí. Jen je potřeba při výběru trochu obezřetnosti a průzkumu, zda nekupujete zajíce v pytli. Prvním krokem před koupí vozu byl měla být kontrola historie a původu auta. S tím vám může elegantně pomoci VIN dekodér.

Toyota 86


Toyota 86 má čtyři sedadla a dobrý objem využitelného zavazadlového prostoru. Ale ještě lepší je, že se oba také velmi snadno řídí. Oba vozy jsou v zásadě totožné, takže přicházejí s vysokootáčkovým, 2,0litrovým motorem pod kapotou, který tlačí na 204 koní a 156 lb-ft točivého momentu. Tato síla se přenáší na zadní kola prostřednictvím šestistupňové manuální nebo automatické převodovky, díky níž je výkon v zatáčkách hračkou.

Ford Mustang 2021


Praktické sportovní vozy nemusí vždy pocházet z Japonska. Ford Mustang je jednou z nejdéle používaných amerických značek a rozhodně v brzké době nezmizí. Pod kapotou aktuálního Mustangu najdete vysoce účinný přeplňovaný čtyřválcový 2,3litrový motor nebo 5,0litrový V8 o výkonu 460 koní. Ať už si vyberete kterýkoli, užijete si místo až pro čtyři cestující a velký kufr, do kterého se vejdou všechny věci. Podle Hot Cars existuje spousta lidí, kteří denně bez problémů řídí Ford Mustang, takže by to pravděpodobně mohlo vyhovovat i vašemu životnímu stylu.

A jaký další sportovní auta se hodí pro běžný provoz? Například Nissan GT-R z roku 2021 nebo Porsche Cayman/Boxster z roku 2021.

Autor: WP
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Lámete si hlavu s tím, kde najít opravdu poctivé bydlení v Praze?

Nejspíše vám nemusím představovat současnou bytovou situaci v hlavním městě. Do Prahy se zkrátka stěhuje stále více lidí, kteří shánějí pohodlné bydlení. Poptávka však značně převyšuje aktuální nabídku, takže je to celkem boj. Dá se vůbec ještě ...

5 největších mýtů o certifikátech ISO pro firmy

Zlepšení podnikání a vlastní společnosti má mnoho podob. Jednou z možností je získání jednoho z certifikátů, které ověří zákazníkům vaši kvalitu, zele ...

Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata?

Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! ...

Půjčka pro živnostníky nabídne všem široké možnosti

Potřebujete malou finanční injekci pro své podnikání? Pokud banka odmítne, je tu ještě nebankovní cesta, která je velmi jednoduchá a rychlá. Nabídne t ...

Chcete podnikat v Praze? Nezapomeňte na reprezentativní kancelář

Hledáte vhodné kancelářské prostory? Pro spoustu společností a potažmo i jejich majitele představuje výběr kancelářského zázemí nemalou výzvu. V souča ...





Sobota 20.4.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes