PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Magazín

Proč by měl mít každý muž v botníku kožené boty?

30.12.2021
Pokud jste do práce nikdy kožené boty, pak o hodně přicházíte. Proč jsou vlastně tak oblíbené?
Ilustrační snímek | Foto: Envato Elements

Proč se vyplatí investovat do kožených bot?


Věděli jste, že kůže dýchá? Ne jako skutečné dýchání, ale spíše umožňuje průchod vzduchu materiálem. To je skvělé pro vaše pohodlí, protože materiál propouští vzduch, který ochlazuje vaše nohy a zabraňuje jejich zápachu.

Jednou z největších výhod kožených bot je, že jsou odolné. Boty z pravé kůže mohou přežít ostatní boty vyrobené ze syntetických materiálů. Vysoce kvalitní kůže zůstává pevná v náročném pracovním prostředí, což znamená, že boty vydrží mnohem déle.

Někteří lidé mohou váhat, zda utratit více za kožené boty, ale protože vydrží déle, jsou dobrou investicí. Nákup jednoho páru kožených bot může být levnější než nákup dvou párů syntetických bot. A díky tomu se například polobotky pánské kožené - ne syntetické, kupují jedny na několik let. A stále i po letech vypadají skvěle.

Pokud je kůže ošetřena nebo voskována, bude odolná vůči vodě a jiným kapalinám. Například při práci venku nebo v kuchyni musíte nosit boty, které jsou voděodolné, abyste udrželi nohy v suchu a zabránili vnějšímu poškození boty. Kožené boty udrží vaše prsty v suchu před rozlitím nebo kaluží. A stejně tak pokud pracujete v kanceláři, být celý den v mokrých botách, pokud jdete do práce v dešti, není žádná lahoda.


Jsou kožené boty pohodlné?


Pokud nosíte kožené boty, kožený materiál se přizpůsobí tvaru vaší nohy. Když si zkoušíte plastové nebo jiné syntetické boty, můžete často zjistit, že jsou na noze tvrdé a nezmění se tak, aby se přizpůsobily tvaru vašich nohou. Možná si myslíte, že je to dobrá věc, ale není. Protože ne každý má nohy úplně stejné, kůže se může přizpůsobit tvaru vašeho chodidla a poskytuje vašim nohám extra pohodlí a podporu.

Ve srovnání s jinými látkami, které se obtížně čistí, je kůže snadno omyvatelná vlhkým hadříkem. Vzhledem k tomu, že materiál je prodyšný, kožené výrobky není těžké sušit ani po vyprání.

Pravá kůže vypadá stylově, to se nezapře. Boty vyrobené z vyrobených materiálů mohou často vypadat plasticky a nepřirozeně. Kůže přirozeně způsobuje, že boty a oblečení vypadají jako luxusní předmět, protože materiál je elegantní a lesklý. A je pak jedno, jestli vaše boty doplní džíny, oblek, košile, tričko nebo mikiny pánské či unisex.

Nic nepřekoná vůni pravé kůže. Po zakoupení tašky nebo bundy ze syntetické kůže můžete zjistit, že má zvláštní zápach. Umělé materiály jsou obvykle vyrobeny s použitím různých chemikálií, díky nimž mají zvláštní pach.

Naštěstí máte nos daleko od nohou, ale není hezké chodit, když víte, že vaše nohy nepříjemně páchnou. Jelikož je kůže přírodní produkt, má přirozenou a osvěžující vůni. Pokud jste ještě nikdy necítili pravou kůži, přičichněte příště, až budete v obchodě s oblečením - jen se ujistěte, že nikdo není poblíž, mohli by si myslet, že jste divní.

Nošení kožených bot, zejména do práce, má mnoho výhod. Kůže vám poskytuje extra pohodlí a ochranu, takže se nemusíte bát o své nohy. Když pracujete dlouhé hodiny, nechcete se bát, že se vám boty rozpadnou pod nohama. Mít boty z pravé kůže do práce je investicí, díky které se vaše nohy budou cítit pohodlně po celý den.

Autor: WP
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Fotogalerie:

Další články z rubriky Magazín

Očistu automobilu svěřte nanotechnologiím!

Čím vyčistit motorku či automobil? Zapomeňte na běžné přípravky. Místo nich vsaďte na nanotechnologii! Hitem současné doby jsou především tekuté stěrače a ...

Lámete si hlavu s tím, kde najít opravdu poctivé bydlení v Praze?

Nejspíše vám nemusím představovat současnou bytovou situaci v hlavním městě. Do Prahy se zkrátka stěhuje stále více lidí, kteří shánějí pohodlné bydle ...

5 největších mýtů o certifikátech ISO pro firmy

Zlepšení podnikání a vlastní společnosti má mnoho podob. Jednou z možností je získání jednoho z certifikátů, které ověří zákazníkům vaši kvalitu, zele ...

Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata?

Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! ...

Půjčka pro živnostníky nabídne všem široké možnosti

Potřebujete malou finanční injekci pro své podnikání? Pokud banka odmítne, je tu ještě nebankovní cesta, která je velmi jednoduchá a rychlá. Nabídne t ...





Čtvrtek 25.4.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes