PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Magazín

S rekvalifikačním kurzem vstříc budoucnosti

27.12.2021
Přišli jste o práci? Nepropadejte skepsi a postavte se této výzvě čelem. Šanci na uplatnění se na trhu práce vám zvýší rekvalifikační kurz.
Ilustrační snímek | Foto: pixabay.com
O práci můžeme přijít z různých důvodů. Někoho ke změně zaměstnání donutí nespokojenost s prací stávající. Pokud jsme v práci nespokojeni, nemá smysl, abychom v ní setrvávali. A to i přesto, že právě ztráta zaměstnání patří mezi největší strašáky současné doby.

Nesetrvávejte v práci, která vás nenaplňuje


Nespokojenost zaměstnance se projevuje nejenom na jeho pracovním výkonu, ale také psychickém rozpoložení. A to často stojí za celou řadou zdravotních problémů, s nimiž rozhodně není na místě si zahrávat. Naopak práce, která člověka baví, ho také žene dál. Mnohdy se stává smyslem jeho života. Ne nadarmo se říká, že k tomu, aby člověk byl v životě spokojený, potřebuje tři věci: rodinu, domov a právě práci.

Výpověď ze strany zaměstnavatele


Dalším důvodem ztráty zaměstnání bývá výpověď ze strany zaměstnavatele. I za ní může stát celá řada příčin, ať již se jedná o snížení stavu zaměstnanců, k němuž zaměstnavatele nutí vysoká konkurence a s ní související nižší odbyt jím vyráběných produktů, narušení odběratelsko dodavatelských vztahů způsobených koronavirovou pandemií a spousta dalších důvodů.

Nenechte se ovládnout strachem


Tato pro zaměstnance nechtěná výpověď se na něm samozřejmě může negativně podepsat, a to jak po finanční, tak i psychické stránce. Začne na něm viset Damoklův meč v podobě exekuce způsobené neplacením finančních závazků. To je v podstatě jeden z hlavních důvodů, proč se lidé v současné době tak bojí o zaměstnání přijít. Strach ale samozřejmě není zárukou toho, že se tak nestane. Naopak. Sužováni strachem často děláme chyby, které nás o práci paradoxně mohou připravit.

Nepropadejte beznaději


Pokud se tak každopádně stane, snažte se nepropadat beznaději. Víte, co se říká? Že není tak špatně, aby bylo ještě hůř. Vybavte si scénu z pohádky Byl jeden král, kdy se v jejím závěru král v podání Jana Wericha pomalu potápí do bažiny. Pak se ale propadání zastaví a Jan Werich z bažiny začne stoupat. V ten okamžik se mu do žil vlije energie, kterou před tím postrádal. A řekne památnou větu, že bude žít a všechno ostatní se vyřeší. A vy se tak postavte i ke ztrátě zaměstnání.

Ztrátu práce vnímejte jako výzvu


Tu v první řadě nevnímejte jako životní prohru, ale výzvu. Vsugerujte si, že ve vašem životě něco končí, aby něco jiného mohlo začít. Něco nového a lepšího. Něco, co váš život obohatí. Co vy víte, třeba si najdete zaměstnání, které vás bude konečně naplňovat. A místo na nerudného šéfa narazíte na šéfa milionového, chápajícího, takového, který si bude vědom vašich kvalit.

Nejžádanější profese současné doby


Dalším krokem bude shánění se práce nové. Mezi nejžádanější pracovní pozice v současné době patří IT specialisté, manažeři v potravinářství, prodejci služeb zákazníkům, ale i skladníci a pokladní v obchodech. Velmi žádaní však stále jsou účetní (daně se budou platit vždy). Namítáte, že na tyto pozice nemáte patřičnou kvalifikaci? Tu ale přeci můžete získat! Zkrátka se přihlaste na rekvalifikační kurz a kvalifikaci si tak obstarejte.

Základy pro začátečníky


Jedním z nejžádanějších rekvalifikačních kurzů momentálně jsou akreditované kurzy účetnictví a daňové evidence. Na ty vám dokonce v případě ztráty zaměstnání přispěje i úřad práce. Obáváte se, že s účetnictvím nemáte žádné zkušenosti? Ani tyto obavy nejsou na místě. Na stránce rekvalifikacnikurzy.cz najdete i ty poskytující základy pro začátečníky. A provozované ve všech velkých českých městech. A pokud vás neosloví účetnictví, možná to bude personalistika, online marketing či kurz asistentky a sekretářky. Všechny tyto kurzy samozřejmě opustíte s certifikátem. A vaše nová kariéra bude moci začít! Tak jí vyjděte vstříc!

Autor: Pl
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Chcete podnikat v Praze? Nezapomeňte na reprezentativní kancelář

Hledáte vhodné kancelářské prostory? Pro spoustu společností a potažmo i jejich majitele představuje výběr kancelářského zázemí nemalou výzvu. V současné době je obtížné orientovat se v rozmanité nabídce pražských kanceláří, a proto vám v ...

Vybudujte letní kapsulový šatník se značkou TATUUM - co v něm musí být?

Letní měsíce jsou jako bílý list papíru, na kterém můžeme tvořit naše každodenní stylizace. Značka TATUUM, známá svou nabídkou elegantního a nadčasové ...

Investice do klidné budoucnosti: Proč by měl každý uvažovat o životním pojištění

Pojistit se dá kde co od auta až po domácího mazlíčka. Pojistit si dokonce můžete i drahé kolo nebo fotoaparát - třeba proti krádeži. Existuje však je ...

Škodlivý kód Rescoms nahrává záznamy přes mikrofon a webkameru

V únoru se v Česku vedle spywaru Agent Tesla a spywaru Formbook nově objevil škodlivý kód Rescoms. Tento malware se podobně jako spyware zaměřuje na o ...

Tinnitus a duševní zdraví

Záhadný příznak spousty onemocnění, který pacientům znepříjemňuje život a významně snižuje jeho kvalitu. To je tinnitus. Pískání, hučení nebo šum v uš ...





Pátek 29.3.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes