PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Magazín

Blíží se Vánoce. Dopřejte starým rodičům skvělé dárky!

30.11.2021
Co darovat k Vánocům? Tato otázka každý rok trápí mnohé z nás. O to více, když chcete, aby byl váš dárek užitečný, aby potěšil a obdarovanému se líbil. Už víte, jak vybrat ty správné dárky pro staré rodiče?
Ilustrační snímek | Foto: pexels.com / Nicole Michalou

Zaměřte se na potřeby


Nevíte, kde s výběrem začít? Všímejte si, co vaši staří rodiče potřebují. V domácnosti se starším nábytkem to můžou být právě důležité funkční kousky. Nebo by se jim víc hodily různé drobnosti, které dotváří celkový vzhled domova? Ne? A co tak něco na zahradu? Množství nápadů získáte, když se zamyslíte nad jejich oblíbenými činnostmi. Ještě stále nevíte, kterým směrem se vydat? Podívejme se na to všechno trochu podrobněji.

Nábytek do každé místnosti


Vysezená sedačka nebo vypadávající panty na starém nábytku z dřevotřísky - to jsou časté nedostatky, které se můžou běžně vyskytnout na starších kusech. Během návštěvy u starých rodičů si proto všímejte stav jejich nábytku. Nebo si stěžují na bolavé klouby a svaly? V takovém případě se přesvědčte, jestli má jejich postel kvalitní matraci. S výběrem vhodného dárku to potom budete mít mnohem jednodušší.

Náš tip: Vybrali jste novou postel, matraci, komodu, šatní skříň nebo sedací soupravu pro babičku a dědečka, no cena za nákup se vám zdá být vysoká? Snížit vám ji pomůže Sconto slevový kód.

Věšáky, poličky a stojany na květiny


Celou domácnost dotváří doplňky. V tomto případě je výběr skutečně široký. Pohodlí při večerním odpočinku můžou zpříjemnit nové polštářky do obýváku a teplá deka. Pořádek v ložnici pomůže udržet němý sluha a pěkný věšák můžete vybrat i do předsíně nebo koupelny. Úložné boxy se hodí na uskladnění různých věcí, květináče s rostlinami se budou nádherně vyjímat na nové poličce na květy. Nezapomeňte nahlídnout do dílny dědečka. Nechybí mu tam boxy na nářadí nebo organizéry na drobné díly?

A co svítidla?


Dárkem, který potěší, může být i lampa na čtení. Postačí jenom zvolit design, který se bude hodit k ostatnímu nábytku. Nezapomeňte se napřed přesvědčit, jestli bude mít vybrané svítidlo dostatečně dlouhou šňůru na dosah do nejbližší elektrické zásuvky. Dbejte také o to, aby nová lampa zbytečně nenavýšila spotřebu elektřiny a vyberte do ní úspornou LED žárovku s dlouhou životností.

Milují Vánoce?


Jestli vaši staří rodiče miluji Vánoce, radost jim udělají také nové vánoční dekorace. Mají jich už dost? Co tak ložní povlečení s vánočním motivem? Nebo dokonce závěs? Vybrat můžete také ozdobné girlandy na okna nebo zábradlí a nové dekorace do zahrady. Velmi pěkně působí i různé svícny a lucerny určené do exteriéru.

Náš tip: Chybí vám nápady? Všechno pro interiér, zahradu a dílnu si vyberete v obchodě Baumax. Nezapomeňte přitom myslet na šetření a při nákupu využijte Baumax slevový kód.

Pro vášnivé zahrádkáře


Staří rodiče, kteří mají vlastní zahrádku, se jistě potěší užitečným dárkům, které jim usnadní péči o ni. Přesvědčte se proto, jestli jim do ní nechybí něco důležitého. Nepotřebují novou sekačku, kultivátor nebo čerpadlo?

Nebo se raději postaráte o jejich komfort? Spokojený odpočinek po práci si můžou užívat na nové lavičce nebo zahradním lehátku. Vytoužený stín jim uprostřed léta poskytne slunečník a kávu si můžou vychutnat při novém stolečku se židlemi. Ještě pořád to není úplně ono? Během procházky kolem jejich domu možná zjistíte, že by potřebovali opravit plot nebo dlažbu na terase. Stačí se jenom trochu porozhlídnout a nejlepší nápad na dárek jistě rychle najdete.

Autor: WP
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Lámete si hlavu s tím, kde najít opravdu poctivé bydlení v Praze?

Nejspíše vám nemusím představovat současnou bytovou situaci v hlavním městě. Do Prahy se zkrátka stěhuje stále více lidí, kteří shánějí pohodlné bydlení. Poptávka však značně převyšuje aktuální nabídku, takže je to celkem boj. Dá se vůbec ještě ...

5 největších mýtů o certifikátech ISO pro firmy

Zlepšení podnikání a vlastní společnosti má mnoho podob. Jednou z možností je získání jednoho z certifikátů, které ověří zákazníkům vaši kvalitu, zele ...

Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata?

Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! ...

Půjčka pro živnostníky nabídne všem široké možnosti

Potřebujete malou finanční injekci pro své podnikání? Pokud banka odmítne, je tu ještě nebankovní cesta, která je velmi jednoduchá a rychlá. Nabídne t ...

Chcete podnikat v Praze? Nezapomeňte na reprezentativní kancelář

Hledáte vhodné kancelářské prostory? Pro spoustu společností a potažmo i jejich majitele představuje výběr kancelářského zázemí nemalou výzvu. V souča ...





Pátek 19.4.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes