PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Magazín

Nový interiér? Ozdobte ho s nápadem!

25.11.2021
Zařizujete se v novém a chcete, aby to tentokrát opravdu stálo za to? Podívejte se na tipy, které vám umožní užít si své nové bydlení tak, jak by vás to nejspíš ani nenapadlo. Nápadů na domácí dekorace nebo členění místností, které maximálně využije jejich užitný prostor, totiž není nikdy dost.
Ilustrační snímek | Foto: RossHelen / Shutterstock.com
Nenechte se mýlit - moderně zařízený interiér nemusí být jen strohý a s minimem dekorací. I když je takovéto zařizování domů a bytů dnes moderní, rozhodně není tou jedinou metou, na které je možné stavět.

Nemůžete si vybrat? Pak vsaďte na eklektismus


Pokud se zařizujete zcela po novému, pak dost možná váháte nad tím, jakému směru dát přednost. Máte přece tolik nápadů a inspirace - tak proč se nechat omezovat jen jedním jediným stylem? Inu, omezovat se samozřejmě nemusíte, ovšem aby vše nepůsobilo jen jako nejednotný mišmaš, měli byste se jednoho pravidla přece jen držet. A to pravidlo zní - eklektismus.

A o co vlastně jde? Jednoduše o to, že se nedržíte jednoho jediného stylu, ale mícháte mezi sebou vše, co se vám líbí. Nejčastěji jde o propojení moderních prvků s historickými. Váš střídmě zařízený obývák vyznávající urbanismus tak může klidně doplnit sekretář nebo renovované křeslo po babičce, aniž by to působilo jakkoliv nepatřičně.

Ovšem i tento styl má svá pravidla. Například věci z každého období nebo stylu by se měly v místnosti alespoň dvakrát zopakovat. Jedině tak budou působit harmonicky a nikoli jako něco, co se v prostoru vyskytlo omylem.

Náš tip: Sháníte tretro doplňky nebo zajímavé kousky ve vintage stylu? Vyzkoušejte Aliexpress kupony, díky nimž při nákupu těchto věcí opravdu výrazně ušetříte.

Aby k sobě jednotlivé kusy ladily


I když zařizujeme dům nebo byt poprvé, jen zřídka začínáme tzv. načisto. Naopak. Většinou už nějaké ty kousky nábytku máme a přátelé nám k nim dodají ještě nejrůznější dekorace. A jak to zařídit tak, aby vše perfektně zapadlo do sebe?

Stačí si najít jednoduchý styčný bod a vše půjde jako po másle. Soustřeďte se na cokoliv - stejnou barvu, linie nebo vzor. A jakmile tento společný bod najdete, přizpůsobte mu i další zařízení vašich místností. Není na tom vůbec nic těžkého, a přitom celek vypadá překvapivě dobře.

Vsaďte na textilní detaily


Asi nic nevnese do našeho domova tak báječnou atmosféru, jako právě šikovně vybrané textilie. Ovšem pokud chcete jejich efekt podpořit, nikdy by neměly stát samostatně. Zalíbily se vám puntíkované závěsy? Pak jejich vzor zopakujte třeba na polštářích, koberci nebo ozdobné váze na stole pod oknem.

A zaměřit se můžete i na použitou kombinaci barev. Velmi efektně vypadá také povlečení do ložnice a závěsy, vyvedené v jednotném stylu. Protože však tuto kombinaci nabízejí prodejci jen málokdy, budete se muset poohlédnout tam, kde je k mání velké množství různých vzorů, jež vám pomohou si vše přizpůsobit svým vlastním přáním a potřebám. Pomoci vám s tím může například Sconto slevový kód, jež vám umožní zakoupit vše, co potřebujete, za opravdu výhodnou cenu.

Nezapomeňte rozdělit prostor na zóny


Věděli jste, že šikovně rozdělený nábytek může rozčlenit místnost na několik samostatných celků? Skvělým příkladem je například sedačka do tvaru U nebo L. S jejími volnými rameny snadno oddělíte svůj pracovní koutek od běžně využívaných ploch, takže budete mít pocit jistého soukromí.

A stejně lze oddělit i herní koutek pro děti (hračky se pak nebudou povalovat všude po bytě) nebo třeba část, určenou pro cvičení nebo hobby aktivity. A stejně jako pohovka vám poslouží i skříňky nebo třeba menší stolky. A kde si vybrat vše potřebné se slevou? Najděte si svůj slevový kód do oblíbeného e-shopu na stránkách https://buykers.cz/.

Autor: ML
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Očistu automobilu svěřte nanotechnologiím!

Čím vyčistit motorku či automobil? Zapomeňte na běžné přípravky. Místo nich vsaďte na nanotechnologii! Hitem současné doby jsou především tekuté stěrače a ...

Lámete si hlavu s tím, kde najít opravdu poctivé bydlení v Praze?

Nejspíše vám nemusím představovat současnou bytovou situaci v hlavním městě. Do Prahy se zkrátka stěhuje stále více lidí, kteří shánějí pohodlné bydle ...

5 největších mýtů o certifikátech ISO pro firmy

Zlepšení podnikání a vlastní společnosti má mnoho podob. Jednou z možností je získání jednoho z certifikátů, které ověří zákazníkům vaši kvalitu, zele ...

Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata?

Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! ...

Půjčka pro živnostníky nabídne všem široké možnosti

Potřebujete malou finanční injekci pro své podnikání? Pokud banka odmítne, je tu ještě nebankovní cesta, která je velmi jednoduchá a rychlá. Nabídne t ...





Čtvrtek 25.4.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes