PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Magazín

Jak vybrat nejlepší autopůjčovnu v Praze? Známe řešení!

03.11.2021
Chcete si půjčit automobil, ale nevíte, kam se vydat? Půjčovny jsou v dnešní době poměrně běžné a skvěle poslouží pro jednorázovou potřebu vozidla. Díky půjčovnému získáte krásný automobil, ale zaplatíte podstatně méně v porovnání s nutností zakoupit si vlastní. Ale podle čeho poznat a jak vybírat tu nejlepší autopůjčovnu? S tím vám pomůže několik jednoduchých rad a doporučení uvedených v tomto článku.
Ilustrační snímek | Foto: pixabay.com

Kdy se vyplatí využít autopůjčovnu?


Pokud nemáte vlastní automobil, ale i pro chvíle, kdy je vaše auto v servisu již delší dobu, můžete využít služeb autopůjčovny. Na víceméně libovolnou dobu si můžete zaplatit půjčení zánovního vozidla s malým nájezdem kilometrů pro cestování na dovolenou, vyřízení nutných záležitostí, nákupy rozměrných věcí a podobně. Autopůjčovna se vyplatí vždy v případě, kdy potřebujete využít auto, ale nechcete si kupovat vlastní, nebo se upisovat na několik let k operativnímu leasingu. Přesně tehdy se nabízí možnost vybrat si z vozového parku víceméně libovolné vozidlo a zamluvit si ho na vybrané datum.

A kolik bude půjčení stát? To je velmi různé, ale záleží na tom, jaké vozidlo si vyberete a na jak dlouho do potřebujete půjčit. K dispozici je zapůjčení na jeden jediný den, ale i dlouhodobý pronájem. V obou případech to stále vychází levněji v porovnání s nákupem vlastního vozidla, které se vyplatí až při určitém ročním nájezdu kilometrů a nutnosti opravdu pravidelného až každodenního využívání během celého roku.

Možnost dlouhodobého pronájmu


Známá autopůjčovna Taggart nabízí nejenom klasický krátkodobý pronájem, ale i možnost půjčení automobilu na delší dobu. Dlouhodobý pronájem vozů je navíc dostupný pro každého bez rozdílu. Stačí si vybrat, na kolik týdnů či měsíců vozidlo potřebujete a splnit podmínky z pohledu řidičského oprávnění. Měsíční nebo dlouhodobý pronájem je nabízen i za poměrně zajímavé ceny, takže rozhodne stojí za povšimnutí. Půjčení vozidla na delší dobu je možné pro fyzické i právnické osoby. Servis je vždy kompletně v ceně a neplatíte žádné další poplatky kromě půjčovného.

Výhoda v porovnání s operativním leasingem


Mnoho lidí jistě napadne srovnání s operativním leasingem, což je vlastně svým způsobem taky takové zapůjčení vozidla na určitou dobu. Jenže v případě klasického zapůjčení nejste vázáni nijak dlouhou smlouvou na několik let, jako tomu bývá právě u leasingu. Vozidlo si tak můžete zapůjčit klidně jen na měsíc, či na část roku, kdy potřebujete jezdit autem. Nejste vázáni žádnou dlouhodobou smlouvou a v případě potřeby se můžete i rozhodnout, že automobil vrátíte o něco dříve.

Pokud se rozhodnete půjčit si auto u prověřené a relativně velké autopůjčovny, dostanete se na velmi zajímavé ceny za půjčení bezproblémových a téměř nových vozidel. Neplatíte žádné další poplatky a cenu máte jasně danou již v rámci půjčovného, kdy si vyberete odpovídající počet dní. Zvolit si můžete také místo přistavení vozidla, takže nemusíte jezdit až přímo do půjčovny a vyzvedávat si automobil osobně. I to je velká úspora času a starostí nemluvě o tom, že v rámci Prahy je služba přistavení i následného vyzvednutí zdarma.

Půjčení novějších a spolehlivých automobilů


Když si člověk půjčí auto, to poslední, co chce řešit, je určitý technický problém. A je to tak naprosto v pořádku. Ovšem některé autopůjčovny bohužel i přesto nabízí málo spolehlivé a starší vozy, které se v krajním případě mohou porouchat v nejméně vhodnou dobu. V rámci seriózního jednání sice dostanete kompenzaci v podobě náhradního vozidla, ale řešit podobné problémy je to poslední, co chce člověk v případě půjčení auta řešit. A přesně z toho důvodu má prověřená autopůjčovna Taggart Praha v nabídce nové či maximálně rok staré automobily s minimálním nájezdem kilometrů. Je zde tak minimální riziko problémů i z toho důvodu, že samozřejmostí jsou pravidelné kontroly těchto vozidel.

Jistota ceny, jakou zaplatíte


Důvodem pro půjčení automobilu může být náhlá potřeba mobility bez spoléhání na veřejnou dopravu, ale i výhodnost z pohledu finančního. Pořízení vlastního automobilu je totiž spojeno nejenom s placením samotné ceny za vozidlo, ale také s úhradou nezbytných pojištění, servisů a podobně. Pokud tedy víte, že automobil využijete jenom při určitých příležitostech, nabízí se půjčení jako mnohem zajímavější varianta.

Aby bylo půjčování automobilu cenově výhodné, je nezbytné vybrat takovou půjčovnu, kde máte jistotu, že přesně víte, kolik zaplatíte. To znamená, že by půjčovné mělo být uvedeno přímo v takové výši, jakou budete hradit. Bez dalších zbytečných poplatků a příplatků, které naskákají v průběhu, jako to bohužel dělají některé půjčovny.

Sledujte hodnocení autopůjčovny


O kvalitě nabízených služeb autopůjčovny se hodně dozvíte z recenzí a hodnocení dostupných na internetu. Uděláte si tak představu o tom, jestli byli spokojeni předchozí zákazníci a kde mohou být slabiny v nabízených službách. Většinou také platí, že čím více relevantních kladných hodnoceních, tím lepší službu můžete očekávat. Pro půjčování automobilů, kdy máte k dispozici hned několik půjčoven v Praze tak může být tento parametr naprosto zásadní.

Konkrétně autopůjčovna Taggart se může pochlubit tím, že patří mezi jedno z nejlépe hodnocených míst v Praze na mapy.cz od Seznamu. Na dalších místech, jako jsou Google hodnocení najdete přes 1300 kladných komentářů od spokojených lidí. Cílem kvalitní autopůjčovny je totiž nejenom připravit spolehlivý a reprezentativní vůz, ale nabídnout také spolehlivé a bezproblémové služby se vším všudy.

Přistavení vozidla na vybranou adresu klidně ten stejný den


Aby bylo půjčování vozidel ještě o poznání jednodušší, zahrnuje přistavení a vyzvednutí vozidla na vámi zadané adresy. Tato služba je v rámci Prahy zdarma a přistavení může proběhnout ještě ten samý den, co si objednáte půjčení. Prověřená půjčovna aut Praha je tak ideální možností, jak si opravdu rychle a bez problémů půjčit to správné vozidlo na cestování na dovolenou, pro stěhování či nutné vyřizování, když chcete být mobilní a nespoléhat se pouze na veřejnou dopravu či známé s vlastními auty.

Zároveň je dobré rezervovat si termín půjčení pro konkrétní vozidlo s dostatečným předstihem. Pokud máte například naplánované stěhování, zamluvte si automobil dopředu pro jistotu, aby byl v daný den volný. Veškeré podrobnosti najdete při rozkliknutí konkrétního vozidla, kde si vyberete datum a čas půjčení i vrácení. V rámci pronájmu je k dispozici denní nájezd 200 km, ale můžete si vybrat také neomezenou variantu.

Vyberte si z pestrého vozového parku


A protože je půjčování vozidel připravené nabídnout řešení pro každou vaši situaci, je samozřejmostí bohatý vozový park. Zde si můžete vybrat z malých autíček vhodných pro ježdění po městě a na kratší vzdálenosti, ale i větších kombíků. K dispozici máte také volbu, jestli dáte přednost automatu, nebo zvolíte spíše manuální převodovku. Pro speciální okamžiky a chvíle, kdy chcete zapůsobit, si můžete půjčit také Ford Mustang v kabrioletu. Na více praktické využití zase oceníte spíše prostorné dodávky v několika variantách. Snadno si tak zařídíte například stěhování či nákupy nového nábytku. Ceny se pohybují zhruba od 1000 korun a méně za jeden den v závislosti na tom, na jako dlouho vozidlo potřebujete využívat.

Autor: Pl
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Očistu automobilu svěřte nanotechnologiím!

Čím vyčistit motorku či automobil? Zapomeňte na běžné přípravky. Místo nich vsaďte na nanotechnologii! Hitem současné doby jsou především tekuté stěrače a ...

Lámete si hlavu s tím, kde najít opravdu poctivé bydlení v Praze?

Nejspíše vám nemusím představovat současnou bytovou situaci v hlavním městě. Do Prahy se zkrátka stěhuje stále více lidí, kteří shánějí pohodlné bydle ...

5 největších mýtů o certifikátech ISO pro firmy

Zlepšení podnikání a vlastní společnosti má mnoho podob. Jednou z možností je získání jednoho z certifikátů, které ověří zákazníkům vaši kvalitu, zele ...

Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata?

Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! ...

Půjčka pro živnostníky nabídne všem široké možnosti

Potřebujete malou finanční injekci pro své podnikání? Pokud banka odmítne, je tu ještě nebankovní cesta, která je velmi jednoduchá a rychlá. Nabídne t ...





Čtvrtek 25.4.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes