PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Magazín

5 nábytkových trendů v roce 2021

12.06.2021
Očekávejte nové a vzrušující trendy v oblasti bytového designu, protože se blížíme k "novému normálu". Nyní je čas zjistit, které módní trendy a styly budou letos populární. Připravte se na tyto úžasné předpovědi!
Ilustrační snímek | Foto: Unsplash

Černé kuchyně


Některým lidem se představa černých prostor nemusí líbit. Může to vypadat odpudivě. Naopak, černá může být jedinečná a módní. Kombinace této neutrální barvy se světlým tónem může vaši kuchyni oživit. Můžete se rozhodnout pro černou barvu jako samostatný prvek uspořádání místnosti. V opačném případě ji použijte jako součást interiéru s preferovanými barvami. Pravdou je, že černá spolu s bílou a šedou zůstávají jako neutrální a nestárnoucí barvy. Nikdy nevyjde z módy. Ve skutečnosti mohou být černé kuchyně pohodlně stylové a pravděpodobně budou vynikat na designové scéně v roce 2021. Kvalitní kuchyně za skvělé ceny můžete pořídit pokud použijete Baumax slevový kód. Černá může sloužit jako ideální základ pro každý odstín z barevné palety. Černá může být nenápadná, ale přitom výrazná. Jako základní barva se vztahuje k sofistikovanosti, kterou můžete využít při vytváření krásných návrhů. Uvažovat o ní jako o barvě, kterou si vyberete, se tedy může ukázat jako chytrý nápad. Na jaký další trend se můžete těšit?

Klasický tradicionalismus


Klasické tradiční interiéry mohou být uklidňující a příjemné pro oči. Může být konzervativní, ale spořádaný. Můžete očekávat, že jednoduché vybavení bude působit trochu staromódně. Jednotlivé kusy nábytku se však vzájemně doplňují a působí konzistentně. U klasického tradicionalismu jsou doplňky a svítidla spárovány se vším na svém místě. Jinými slovy, vzhled je nenucený a ne okázalý. Tradičně klasické domovy se hodí pro každou věkovou skupinu. Tento důvěrně známý vzhled najdete v showroomech a časopisech. Zde jsou některé prvky tradičního prostoru:

- Využívá kombinaci vertikálních s uvolněnějšími horizontálními liniemi.

- Čalouněný nábytek vykazuje klasické linie a minimalistické detaily. Nábytek je prostý a funkční. Hrany jsou hladké a mísí se s celkem.

- Tkaniny jako závěsy nejsou strukturované ani lesklé. Mezi běžné vzory patří jednobarevné, tlumené kostkované, květinové a střídmé pruhy.

- V interiérech se často objevují stěny s nenáročnými detaily lišt. Povrchy stěn mají neutrální barevné tapety nebo rovnou malovanou povrchovou úpravu. Naopak stropy jsou často bílé s jednoduchými krokvemi.

- Barvy v klasických a tradičních místnostech se vyskytují ve střední škále tónů. Celková atmosféra tradičních dekorací je základní a domácká. Zde je trend č. 3.

TIP: použijte slevový kód SIGNAL Nábytek a nakupte stylový nábytek za skvělé ceny

Teplé barvy


Běžné teplé barvy se skládají ze žluté, oranžové a červené. Teplé tóny se liší od chladných odstínů, jako je zelená, modrá a fialová. Teplé barvy se hodí k čalounění nábytku i k akcentům. Díky nim může místnost působit příjemně. Teplé tóny se dobře hodí k dobře osvětleným a velkým místnostem, které vytvářejí útulnou atmosféru. Například pro stěny můžete zvolit teplý odstín, jako je smetanová bílá se žlutým podtónem. Barva koberce může být stejná jako barva stěn. Nebo zkombinujte červenou barvu s barvou stěn. U akcentů omezte použití teplých odstínů pro malé místnosti, do kterých nedopadá příliš mnoho přirozeného světla. Místo toho vyzkoušejte na stěnách světlejší neutrální barvy, jako je bílá nebo šedá. Tím dosáhnete světlejšího a otevřenějšího efektu. Nyní přejděme ke čtvrtému trendu.

Moderní styl poloviny století


Moderní styl poloviny století se stal populárnějším díky následujícím faktorům:

- Čisté linie

- Lehké přirozené křivky

- Záliba v různých materiálech

Tento styl se vyznačuje funkčností a minimalismem. Moderní designové hnutí poloviny století údajně vzniklo v průběhu 30. až 60. let 20. století. Nicméně nadčasovost či trvalost tohoto stylu stále fascinuje mnoho majitelů moderních domů. Důmyslné technologie vedly k vývoji široké škály nových materiálů. To vedlo ke vzniku novějších, barev, textur, efektů a forem. Mezi charakteristické rysy moderny poloviny století patří funkčnost, hladké a nekomplikované linie, minimální dekor a kombinace tradičních a netradičních materiálů. Originální nábytek z přelomu století seženete také pokud využijete slevy Nábytek Helcel. V neposlední řadě tu máme pátý trend.

Přestavba podkroví na suterén


Při přestavbě podkroví na suterén je jedním z prvořadých hledisek izolace podkroví. Majitelé domů musí své podkroví a suterén řádně izolovat, aby dosáhli pohodlí a energetické účinnosti. Jedním z typů izolace, jehož obliba vzrostla, je "stříkaná pěna s uzavřenými buňkami". Poskytuje požadované množství strukturální pevnosti střešních trámů. Přestavba podkroví a suterénu se provádí v různých druzích. Například podkroví vede ke krásnému schodišti, několika oknům a dostatečnému prostoru nad hlavou vedoucímu do sklepa. Majitelé domů musí mít vždy na paměti prostor splňující požadavky na světlou výšku, přístup do podkroví, správné větrání a zajištění toho, aby sklep nebyl během deštivých měsíců zaplaven. Pozor na další trendy S přibývajícími měsíci bude vhodné sledovat další trendy v designu, které mohou ovlivnit moderní životní styl.

Autor: Jan Zelenka
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Lámete si hlavu s tím, kde najít opravdu poctivé bydlení v Praze?

Nejspíše vám nemusím představovat současnou bytovou situaci v hlavním městě. Do Prahy se zkrátka stěhuje stále více lidí, kteří shánějí pohodlné bydlení. Poptávka však značně převyšuje aktuální nabídku, takže je to celkem boj. Dá se vůbec ještě ...

5 největších mýtů o certifikátech ISO pro firmy

Zlepšení podnikání a vlastní společnosti má mnoho podob. Jednou z možností je získání jednoho z certifikátů, které ověří zákazníkům vaši kvalitu, zele ...

Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata?

Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! ...

Půjčka pro živnostníky nabídne všem široké možnosti

Potřebujete malou finanční injekci pro své podnikání? Pokud banka odmítne, je tu ještě nebankovní cesta, která je velmi jednoduchá a rychlá. Nabídne t ...

Chcete podnikat v Praze? Nezapomeňte na reprezentativní kancelář

Hledáte vhodné kancelářské prostory? Pro spoustu společností a potažmo i jejich majitele představuje výběr kancelářského zázemí nemalou výzvu. V souča ...





Sobota 20.4.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes