PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Magazín

Recenze barefoot bot Be Lenka po 15 000 krocích

16.04.2021
Barefoot obuv je novým trendem posledních let. Lidé se začínají daleko více zajímat o zdraví svých chodidel a výběr správných bot, přičemž barefoot varianty vychází jako jedna z nejlepších možností.
Foto: belenka.cz
V barefoot botách se cítíte, jako byste byli bosí. Zpočátku jde o zvláštní pocit, něco úplně nového, lidé mají mnohdy strach, jestli si do nohy něco nezabodnou. Tyto obavy jsou ovšem liché. Barefoot obuv vám sice umožní plně cítit povrch, po němž chodíte, a poskytnou volnost prstům, zároveň vaši nohu chrání.

České barefoot boty Be Lenka


Chcete-li vyzkoušet barefoot obuv, máte řadu možností. Značek zaměřujících se na tento typ bot je vícero a mezi nimi i Be Lenka, která vyrábí boty výhradně v Česku a na Slovensku. Jsou právě barefoot boty Be Lenka dobrou volbou? Na tuto otázku vám odpoví recenze na webu Ecoblog.

Recenze českých barefoot bot


Ecoblog je web zaměřený na ekologii a zero waste. Testuje různé produkty nakoupené z českých e-shopů, v recenzích popisuje kvalitu produktů i proces objednání. Tentokrát přišel na řadu právě e-shop Be Lenka a barefoot boty.

Radek z Ecoblogu si objednal boty Be Lenka Black Matt, jež jsou unisex, mohou je tedy nosit muži i ženy. Jsou vyrobené z kaučuku a broušené kůže, mají 4mm podrážku pro vysoký komfort a jsou velmi měkké. Pro obouvání tedy potřebujete používat nazouvák.

Velmi pohodlné, ale náchylné k zašpinění


Recenze zmiňuje, že ve srovnání s jinými barefoot botami mají Be Lenka Black Matt tvrdší podrážku, ovšem z toho, jak pohodlně se v nich chodí, budete mile překvapeni. Vynikající jsou na trávě, kamínkách, ale i tvrdším povrchu jako asfalt nebo dlažba.

Drobným negativem může být náchylnost k zašpinění. Autor recenze uvádí, že si stačilo šlápnout ve městě na nohu a pak byl problém botu vyčistit. Rozhodně by s botami Black Matt nechodil sportovat ani nikam do přírody, kde můžete očekávat bláto.

Sedí velikost s velikostními tabulkami v e-shopu?


Barefoot boty mají obecně jiný tvar než klasická obuv. Zejména vepředu jsou širší, aby poskytly volnost prstům. A jak je to s velikostmi? Na webu Be Lenka najdete velikostní tabulku pro každou botu (v jejím popisu). Podle této tabulky se lze řídit, realitě odpovídá dokonale. Stačí si tedy obkreslit chodidlo na papír, změřit centimetry od paty k palci a pak můžete hravě objednat online.

Dáte šanci barefoot obuvi?


Recenze barefoot bot Be Lenka je celkově kladná, autor boty doporučuje. Pokud s barefoot obuví nemáte žádné dosavadní zkušenosti, nenechte se vyděsit prvním dojmem. Barefoot obuv je prostě jiná, zpočátku se v ní musíte naučit chodit, pro vaše chodidla je to něco úplně nového. Barefoot boty jsou také dražší než klasické. Sami si však zodpovězte na otázku, zda vám zdravotní benefity stojí za trochu vyšší investici.

Autor: Pl
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Chcete podnikat v Praze? Nezapomeňte na reprezentativní kancelář

Hledáte vhodné kancelářské prostory? Pro spoustu společností a potažmo i jejich majitele představuje výběr kancelářského zázemí nemalou výzvu. V současné době je obtížné orientovat se v rozmanité nabídce pražských kanceláří, a proto vám v ...

Vybudujte letní kapsulový šatník se značkou TATUUM - co v něm musí být?

Letní měsíce jsou jako bílý list papíru, na kterém můžeme tvořit naše každodenní stylizace. Značka TATUUM, známá svou nabídkou elegantního a nadčasové ...

Investice do klidné budoucnosti: Proč by měl každý uvažovat o životním pojištění

Pojistit se dá kde co od auta až po domácího mazlíčka. Pojistit si dokonce můžete i drahé kolo nebo fotoaparát - třeba proti krádeži. Existuje však je ...

Škodlivý kód Rescoms nahrává záznamy přes mikrofon a webkameru

V únoru se v Česku vedle spywaru Agent Tesla a spywaru Formbook nově objevil škodlivý kód Rescoms. Tento malware se podobně jako spyware zaměřuje na o ...

Tinnitus a duševní zdraví

Záhadný příznak spousty onemocnění, který pacientům znepříjemňuje život a významně snižuje jeho kvalitu. To je tinnitus. Pískání, hučení nebo šum v uš ...





Pátek 29.3.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes