PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Magazín

Byty na prodej v Praze 9 ? Ideální bydlení téměř pro všechny

07.01.2021
Ještě než prozkoumáte nabídku bytů na prodej v Praze 9, zjistěte si, co vás v této lokalitě čeká. Dřívější průmyslová část hlavního města nahrává moderní výstavbě a milovníky památek příliš neuspokojí. Zato si zde přijdou na své kosmopolitní jedinci, kteří jsou jednou nohou v letadle a druhou v automobilu. Strádat tu však nebudou ani sportovci a cyklisté se vztahem k přírodě.
Ilustrační snímek | Foto: Pexels.com

Praha 9 má mnoho předností


Výborné dopravní spojení

Pokud je pro vás klíčové rychlé napojení na dálnici D10 směrem k Liberci, Orlickým horám a na Krkonoše, budete v Praze 9 spokojeni. Lokalitou prochází také dálnice D11 vedoucí k Hradci Králové. Z městské dopravy slouží obyvatelstvu metro B a ještě linka metra C s konečnou v Letňanech, kde se nachází vnitrostátní i mezinárodní letiště. K lokálním přesunům jsou určené tramvaje 35 a 36 a především autobusy navazující na stanice metra. Kromě toho prochází Prahou 9 i rozvětvená železniční trať směřující na Lysou nad Labem.

O2 Arena a golf
Celoročním dějištěm sportovních klání, koncertů, muzikálů, veletrhů a kongresů je známá hala O2 Arena v pražské Libni. Navazuje na ni také velká nákupní Galerie Harfa s dětskými atrakcemi včetně dinoparku, kde si ratolesti užijí modely dinosaurů nebo 4D kino. Na golf si můžete vyrazit do zavedeného resortu Black Bridge v Dolních Počernicích, kde si na 18 jamkách vychutnáte rychlé greeny i měkoučké fairwaye.

Lanové centrum a bobová dráha

O sportovní příležitosti není na Praze 9 nouze. Milovníci výšek včetně začátečníků a dětí si mohou procvičovat lezecké dovednosti v lanovém centru Proud, které nabízí různé výukové programy s vyškolenými instruktory. Na Proseku je zase celoročně v provozu bobová dráha. Sjezd na bobu si reguluje každý sám, takže můžete svištět rychlostí více než šedesát kilometrů za hodinu, nebo si v klidu užívat vyhlídku. Pizzerie u dráhy s vyhlídkovou terasou má také něco do sebe.

Naučná stezka Prahou 9

Na vlastivědnou procházku můžete vyrazit od stanice metra Vysočanská. Značená trasa vás zavede do Proseckých skal s podzemními tunely. Cestou vystoupáte na oblíbenou vyhlídku Emy Destinnové a v parku Podviní je pro vaše děti připravené hřiště připomínající keltské hradiště. Naučná stezka Vysočany-Prosek-Strížov vám představí i některé pozoruhodné části městské zástavby.

Letecké muzeum Kbely

Skoro 300 letadel včetně těch vojenských obdivují příznivci aviatiky v hangárech leteckého muzea v Kbelích u vojenského letiště. Zdejší expozice letounů se řadí k největším v Evropě a nechybí tu ani příslušná výstroj a výzbroj nebo rozebrané motory. Vlastence zaručeně potěší i vystavené prapory a nejrůznější vyznamenání.

Prosecké skály a les

Romantické vyhlídky na panorama hlavního města a tajemné podzemí - to vše najdete v Proseckých skalách na rozhraní Proseku a Libně. Zdejší písek se těžil na výrobu mýdel nebo do štukových směsí a část původních štol je veřejnosti přístupná. Pokud zatoužíte po hloubi lesa, určitě navštivte rozlehlý Přírodní park Klánovice-Čihadla, který se táhne mezi Klánovicemi a Újezdem nad Lesy až k Dolním Počernicím.

Rozhledna s koupačkou

Vyhlídková věž Doubravka na kopci Horka vypadá jako spletená z akátového dřeva a pěkně zapadá do okolního lesoparku Čihadlo, který roste ve čtvrti zvané Černý Most. Po procházce ve stínu stromů se můžete vykoupat v nedalekém Kyjském rybníce.


Pokud jste stručný rozbor předností Prahy 9 dočetli až sem, už chápete, proč tato lokalita staromilce neuspokojí. Jistý kompromis by pro ně mohla představovat Vinoř se dvěma zámečky a dostatkem zeleně, odkud je pěkný výhled na věž gotického hradu Jenštejn. Každopádně bytů na prodej v Praze 9 je zatím dostatek a postupné revitalizace starých průmyslových částí zajišťují moderní výstavbu i v budoucnu. Bydlení tu ocení hlavně průbojné metropolitní osoby. Pokud mezi ně patříte, neváhejte a napište nám v komentáři, která místní čtvrť by vám vyhovovala nejvíc.
Autor: Pl.
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Lámete si hlavu s tím, kde najít opravdu poctivé bydlení v Praze?

Nejspíše vám nemusím představovat současnou bytovou situaci v hlavním městě. Do Prahy se zkrátka stěhuje stále více lidí, kteří shánějí pohodlné bydlení. Poptávka však značně převyšuje aktuální nabídku, takže je to celkem boj. Dá se vůbec ještě ...

5 největších mýtů o certifikátech ISO pro firmy

Zlepšení podnikání a vlastní společnosti má mnoho podob. Jednou z možností je získání jednoho z certifikátů, které ověří zákazníkům vaši kvalitu, zele ...

Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata?

Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! ...

Půjčka pro živnostníky nabídne všem široké možnosti

Potřebujete malou finanční injekci pro své podnikání? Pokud banka odmítne, je tu ještě nebankovní cesta, která je velmi jednoduchá a rychlá. Nabídne t ...

Chcete podnikat v Praze? Nezapomeňte na reprezentativní kancelář

Hledáte vhodné kancelářské prostory? Pro spoustu společností a potažmo i jejich majitele představuje výběr kancelářského zázemí nemalou výzvu. V souča ...





Pátek 19.4.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes