PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Magazín

Kurz permanentního make upu vybírejte s rozvahou. Poradíme vám, jak poznat kvalitního lektora

30.12.2020
Chystáte se na kurz permanentního make upu? Dobře děláte. Lekce pod vedením zkušeného vyučujícího vám mohou dát doslova křídla. Pokud chcete vytěžit ze specializovaných lekcí naprosté maximum, nepodceňujte jejich výběr. Chcete se naučit nové metody a zdokonalit svou techniku? V tom případě je pro vás osoba vyučujícího rozhodujícím faktorem výběru. V našem článku se dočtete, jak poznat špičkového lektora. Přidáme také pár užitečných tipů, díky kterým vyberete kurz, který vám pomůže profesně růst.
Ilustrační snímek | Foto: Public domain

Kurzy permanentního make upu pořádá kde kdo


To je bohužel smutná realita. O to je těžší vybrat si ve velmi široké nabídce různých vzdělávacích programů. Liší se svou naplní, místem konání a cenou. Některé jsou akreditované MŠMT a další jsou bez akreditace. Jak se v tom vyznat? Měli byste absolvovat pouze akreditované lekce? Je naprosto pochopitelné, že máte spoustu otázek. V našem článku na všechny postupně odpovíme.

3 zlatá pravidla správného výběru lektora


Možná si říkáte, že na vyučujícím zase až tak nezáleží. To je hned první a naprosto zásadní chyba! Ať už se vám to líbí, nebo ne, kurz stojí a padá právě na osobě lektora. Ano, náplň kurzu může znít přímo pohádkově. Program se vám na první pohled zdá nabitý k prasknutí, dokonce i občerstvení budete mít v ceně. Takové nabídce se jen těžko odolává. Jenže znáte to: "Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají." Nenechte se nalákat na obložené chlebíčky a raději si zjistěte co nejvíce informací o vašem budoucím vyučujícím.

Měli byste znát odpovědi na tyto otázky:
1. Kdo je váš lektor? Je to nějaká "no-name" osoba, nebo je to úspěšný podnikatel/ka? Projděte si jeho profesní portfolio. Zjistěte si, jak dlouho se permanentnímu make upu věnuje. Jaká je jeho nabídka služeb. Od kdy pořádá vzdělávací kurzy? Ptejte se na všechno, co vás zajímá. Kurzy mohou stát i několik desítek tisíc korun, máte právo zjistit si o nich co nejvíce informací!

2. Projděte si všechny dostupné reference. Když už jste zkoumali profesní historii, jistě jste narazili na ukázky jeho práce a reference klientek. Líbí se vám jeho styl? Působí na vás reference reálně? Falešné recenze nejsou v dnešní době nic neobvyklého. Neměly by vás zajímat pouze recenze klientek. Vyhledejte si také recenze účastníků kurzů. Žádné nemůžete najít? Nemusí to nutně znamenat, že se jedná o podvod. Daný kurz může být úplná novinka, takže zatím nemá žádné absolventy.

3. S tím souvisí poslední důležitá otázka. Je váš budoucí lektor dobrý učitel? Vizážisté jsou svým způsobem umělci, kteří mají talent od boha. To ale nutně neznamená, že jsou také skvělí učitelé. Proto jsou pro vás nesmírně důležité reference absolventů. Dobrý učitel nemá za cíl naplnit kapacity kurzu k prasknutí. Jeho posláním je předat vám maximum z jeho zkušeností a pomoct vám zlepšit vaši techniku. Pokud do kurzu přijme vědomě dvacet studentů najednou, jde jen o získání certifikátu. Takový kurz vám je ale ve výsledku naprosto k ničemu. Dobrý lektor trvá na malé skupině studentů (3 - 5), aby mohl spravedlivě rozdělit svou pozornost.

Pokud narazíte na perfektní kurz, který je vedený skvělým vyučujícím, ale daný kurz není akreditovaný, nenechte se odradit. Akreditace není ve všech případech zárukou kvality. Pokud se naučíte novou metodu v rámci neakreditovaného programu, neznamená to, že ji nemůžete zařadit do nabídky vašich služeb.

Užitečný tip!
V rámci projektu Podpora odborného vzdělání zaměstnanců II (POVEZ II), můžete získat pro sebe (platí i pro OSVČ) nebo své zaměstnance příspěvek na absolvování odborných kurzů. Finanční prostředky z tohoto projektu můžete čerpat až do 31. 12. 2022.

Za dobrého učitele se vám vyplatí připlatit


Profesionální vizážista se učí prakticky neustále. Dobrý učitel je trefa do černého. Díky němu rychle zvládnete správnou techniku a vychytáte všechny mouchy.

Předá vám své profesní zkušenosti a dozvíte se, jak svůj talent rozvíjet dál.

Měli jste při výběru vyučujícího šťastnou ruku? Nebo jste byli naopak velmi zklamaní a lektor nesplnil vaše očekávání? Reklamovali jste daný kurz? Budeme rádi, když se s námi podělíte o vaše osobní zkušenosti.

Autor: Pl
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Očistu automobilu svěřte nanotechnologiím!

Čím vyčistit motorku či automobil? Zapomeňte na běžné přípravky. Místo nich vsaďte na nanotechnologii! Hitem současné doby jsou především tekuté stěrače a ...

Lámete si hlavu s tím, kde najít opravdu poctivé bydlení v Praze?

Nejspíše vám nemusím představovat současnou bytovou situaci v hlavním městě. Do Prahy se zkrátka stěhuje stále více lidí, kteří shánějí pohodlné bydle ...

5 největších mýtů o certifikátech ISO pro firmy

Zlepšení podnikání a vlastní společnosti má mnoho podob. Jednou z možností je získání jednoho z certifikátů, které ověří zákazníkům vaši kvalitu, zele ...

Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata?

Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! ...

Půjčka pro živnostníky nabídne všem široké možnosti

Potřebujete malou finanční injekci pro své podnikání? Pokud banka odmítne, je tu ještě nebankovní cesta, která je velmi jednoduchá a rychlá. Nabídne t ...





Čtvrtek 25.4.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes