PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Zprávy

Společnost BusinessMC spustila projekt - Pražské ulice

08.07.2016
Společnost BusinessMC oznámila, že po ročním testovacím provozu oficiálně spouští projekt "Pražské ulice", který zahrnuje v tuto chvíli již 34 komunitních webů významných pražských ulic, náměstí, nábřeží a dalších míst. Tato aktivita byla včera oficiálně představena v rámci Fashion Model Party na Botelu Racek na pražském Podolském nábřeží, které je též součástí projektu. "Pražské ulice" si dávají za cíl spojit jak společnosti sídlící v daných místech, tak i občany, kteří zde bydlí, pracují, nebo tyto lokality pravidelně navštěvují a vytvořit vzájemně funkční synergie. Firmy tak budou moci vhodně vzájemně spolupracovat i oslovit přímo svoji místně nejbližší cílovou skupinu. Lidé se prostřednictvím tohoto projektu dozví, jaké kulturní, společenské nebo prodejní akce se v jejich nejbližším okolí chystají.
Ilustrační snímek | Foto: prazskeulice.cz
Rozsáhlou síť webových portálů významných pražských míst spouští společnost BusinessMC, která již provozuje 60 internetových portálů deníků obcí, měst a jejich částí. Ty oslovují obyvatele a společnostem nabízí specifickou formu komunikace a zároveň žádané zlepšení SEO.

"Naše zkušenosti z dvaceti let podnikání v oblasti internetu a internetových médií ukazují, že společnosti potřebují hledat správné skupiny zákazníků a zároveň se prokazuje síla nejrůznějších komunit. Projekt Pražské ulice spojuje obě myšlenky v jednu cestu, která je přínosem pro obě strany," říká Roman Kunert, zakladatel a CEO společnosti BusinessMC a jejích dceřiných projektů. "Představte si, že máte produkt, který dáváte do akce. Pro jednoduchost vyprodáváte pomeranče. Kdo je k vám přijde koupit spíše, než lidé, kteří jsou přímo z vašeho okolí? Pokud takový potenciál zákazníků máte, jak je oslovíte? Právě s těmito myšlenkami vznikly Pražské ulice", dodává.

Zápis všech společností na dané adrese zdarma
Každá firma, která má v daném místě své sídlo, nebo má lidem z okolí co říci a projeví zájem, je do své adekvátní lokální části zapsána zdarma. Touto cestou vzniká obrovský potenciál pro oslovení lidí a základ jednotlivých komunit. "Díky těmto základním zápisům a následné indexaci ve vyhledávačích již nyní evidujeme stovky nových přístupů na stránky firem," konstatuje Roman Kunert. Nad to mohou společnosti oslovit své sousedy přímo, ať už krátkodobě nebo dlouhodobě, a to za náklady, které jsou pro ně skutečně dostupné. Zařazení firmy, její nabídky nebo jiné formy oslovení do TOP sekce a její mnohonásobné zviditelnění v rámci lokální komunity, stojí firmy řádově stokoruny.

Posílení SEO firem
Kvalitní SEO je dnes zásadním prvkem pro úspěch. Klíč tkví v propojování informací a dílčích projektů v rámci portálů a sociálních sítí, ve správné definici klíčových slov, definici spojení a následné indexaci míst v rámci Google a dalších velkých vyhledávacích služeb. "Síť desítek až stovek webů, které nejsou ve své podstatě mimořádně velké, ale správně informačně propojené a souhrnně oslovují stovky tisíc lidí, vytváří mimořádně silný nástroj a význam pro zlepšení SEO menších i velkých společností," dodává Roman Kunert.

Web zdarma a další PR podpora
V rámci dlouhodobého nadstandardního zviditelnění, které znamená pravidelnou investici v řádu stokorun, získají společnosti další benefity, které se promítnou do jejich efektivity komunikace k zákazníkům. Jedním z nich je poukázka na responzivní variantu nového moderního webu, který je dobře zobrazitelný i na mobilních zařízeních.

"Díky obrovskému množství internetových stránek a e-shopů, které jsme přivedli k životu, máme možnost využívat stávající šablony a další prvky ke snadnému a rychlému startu nového webu. Proto si můžeme dovolit poskytnout společnostem, které se aktivně zapojí do projektu Pražské ulice, bonus, který by jinde jen těžko hledali," říká Roman Kunert. "Toto zázemí nám umožňuje poskytnout partnerským firmám na tvorbu sofistikovaných internetových obchodů další výrazné slevy, a to až v řádech 50%."

E-shopy skupiny BusinessMC oslavily již řadu úspěchů. Obchod s hračkami a dětskými potřebami Maxik.cz byl několikrát po sobě vyhlášen jako shop roku ve své kategorii. Mezi dalšími lze jmenovat například moderní internetové obchody Vauen.cz, Kratochvilovci.cz, Reviderm-cz.cz, či Campdavidczech.cz. Seznam dalších úspěšných projektů je uveden na stránkách www.businessmc.cz/reference.

Otevřené dveře pro spolupráci jednotlivých společností
Projekt Pražské ulice, do kterého se zapojily již před jeho oficiálním uvedením stovky firem, otevírá nové možnosti i místním podnikatelům. Prostřednictvím sítě BusinessMC, která udržuje aktualizované přímé kontakty na majitele firem, lze jednoduše a efektivně oslovit zákazníky, promyslet si nabídku a nabídnout jim výhody, které získají proto, že sídlí právě zde. Jednoduchý prototyp podobné spolupráce může vypadat tak, že restaurace nabídne touto cestou všem společnostem v okolí pro jejich zaměstnance donášku obědů.
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Česká inspekce životního prostředí oslavila Den Země na osvětové akci v Újezdě nad Lesy

Cílem mezinárodního Dne Země, který si připomínáme každý rok 22. dubna, je podpořit ochranu životního prostředí. U této příležitosti se koná po celém světě mnoho osvětových akcí, do kterých se zapojuje přibližně 1 miliarda lidí ve více než 193 ...

V soutěži Adapterra Awards bude bojovat o vítězství 11 pražských projektů

První tropický den tohoto roku přišel o dva měsíce dříve, než je obvyklé. Přesně na tyto situace, ale i další jevy, jako jsou sucho, přívalové deště, ...

Čtenáři Středočeského kraje vysbírali přes 4 tisíce mobilů, nejlepší byly knihovny v Kralupech, Rudné a Úněticích

Přesně 4112 starých mobilních telefonů přinesli v uplynulých měsících do svých oblíbených knihoven čtenáři ve Středočeském kraji. Do sběrové akce nazv ...

Dopravní podnik hl. m. Prahy má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) včera v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do provozu svůj první průjezdný, třístupňový lakova ...

City Challenge 2024: Ukažme společně světu, jak bohatá a jedinečná příroda je v našich městech

Pokud budete od pátku do pondělí 26. - 29. 4. v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Ostravě, na Uherskohradištsku a na Veselsku (region Veselí nad Mora ...





Čtvrtek 25.4.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes